Yalnızlığın Olumlu Etkileri

Yayın Tarihi : 2018/03/19 10:19 • Güncelleme Tarihi : 2018/03/19 10:19 •
Yalnız kalmak çoğu zamanolumsuzluklarıyla anılan bir durumdur
Yalnızlığın Olumlu Etkileri

Yalnız kalmak çoğu zamanolumsuzluklarıyla anılan bir durumdur. Kişiler daima yalnızlıktan kaçar,kendilerini kalabalığa bırakırlar. Yapılan pek çok araştırma da bu durumudestekler niteliktedir. Özellikle kendi tercihi ile değil de, hayatşartlarından dolayı yalnız kalan insanlar; birlikte yaşayan insanlara göre dahaçok hastalanırlar. Ayrıca fiziksel hastalıkların yanında, ruhsal hastalıklar dabu kişilerde oldukça yaygındır. Halüsinasyon görür ve ruhsal dengesizliklerortaya koyarlar. Özellikle yetimhanelerde, huzur evlerinde yalnızlaştırılmışinsanlar bu durumlarla daha çok karşı karşıya gelirler.

Ancak bir de kendiliğindenyalnız kalmayı tercih eden kişiler vardır. bu kişiler sosyal fobilerinden,yalnızken daha rahat hissettiklerinden ya da kalabalıktan hoşlanmayankişilerdir. Kendi isteğiyle yalnız kalan insanlar; yalnızken daha yaratıcıfikirler ve eserler ortaya koyarlar. Çünkü sadece kendi zihinleri aktiftir veetrafta hiçbir dış unsur olmadığından kendilerini özgürce ifade ederler.

Kendi isteğiyle yalnızkalanların bir başka özelliği ise, daha içe dönük bir yaşam sürdürürler. Bu dakişiyi kendini bilen, emin adımlar atabilen, sadece kendi benliğiyle düşünenolumlu bir etkiye bırakır. Ayrıca bu kişilerin toplumda daha iyi dinleyici vedaha iyi bir yorumlayıcı olduğunu yapılan araştırmalar ortaya koymuştur.

Pek çok dini inançta dayalnız kalma ibadetleri vardır. bu ibadetler; kendini muhasebeye çekme, içseldüşünme, tevekkülü kapsar. Bu terapiden insanlar kendini arınmış ve daha mutluayrılırlar. İşte bu durumun sebebi insanın kendi iç sesini duyabilmesi ve kendiistekleri doğrultusunda mutlu bir hayat tarzı benimsemesinden geçer.

Ancak tabii ki her durumabartılmadığında güzeldir. Sürekli yalnız kalmak doğru değildir. Çünkü yalnızkaldığında ortaya koyduğun yaratıcılığı ifade edecek kimsenin olmaması kişiyiolumsuz etkiler ve nihayetinde ruhsal bozukluklar ortaya çıkar. Ayrıca kafanınhep aynı yere yoğunlaşması hayatı çekilmez kılar. Aynı şekilde süreklikalabalıklarda yaşamak da doğru değildir. Zaman zaman insan kendini dinlemeli,ihtiyaçlarını bilmeli ve herkesten uzak kendi zihnini tazelemelidir. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?