Yatağımızı Paylaşan Küçük Canlılarla Nasıl Baş ederiz?

Yayın Tarihi : 2017/09/06 14:02 • Güncelleme Tarihi : 2017/09/06 14:02 •
Günün yorgunluğunu attığımız, bazen koşar adımlarlaulaştığımız yatağımızı gözle göremeyeceğimiz kadar küçük binlerce küçükcanlıyla paylaştığımızı söylersek, nasıl hissedersiniz? Çoğumuzun pek de sevmeyeceği bu durum hemen hemen hepimizin her gün yaşadığı bir olaydır
Yatağımızı Paylaşan Küçük Canlılarla Nasıl Baş ederiz?

Günün yorgunluğunu attığımız, bazen koşar adımlarlaulaştığımız yatağımızı gözle göremeyeceğimiz kadar küçük binlerce küçükcanlıyla paylaştığımızı söylersek, nasıl hissedersiniz?
Çoğumuzun pek de sevmeyeceği bu durum hemen hemen hepimizin her gün yaşadığı bir olaydır. Evlerimizdeyaşayan ve insanın deri döküntüleri ile beslenen bu canlılara akar (mite)denmektedir. Yaklaşık 1 gr ev tozu içerisinde 3000’e yakın ev akarınınyaşamaktadır. Bu canlılara maruz kalan kişilerde kaşıntı, burun akıntısınınyanı sıra daha ciddi alerjik reaksiyonlarda gelişebilmektedir.
Bu canlılarla mücadeleetmede ev ve yatak temizliği son derece önemlidir. Kullanılan çarşaf, yastık veyorganların düzenli olarak çırpılması, havalandırılması ve yıkanması bucanlıların sayısını yaşam alanımız içerisinde ciddi ölçüde azaltacaktır. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?