Yatarken Diş Ağrısı Neden Olur?

Yayın Tarihi : 2017/09/22 12:19 • Güncelleme Tarihi : 2017/09/22 12:19 •
Diş ağrısı, normalde yaşanan ağrıların biraz daha üstseviyesindedir
Yatarken Diş Ağrısı Neden Olur?

Diş ağrısı, normalde yaşanan ağrıların biraz daha üstseviyesindedir. Bazen aniden gelir ve yaşam kalitesini yerle bir edebilir. Sadeceyemek içmek konusunda değil, tüm aktivitelerinizde işinizi yavaşlatacak ve aksatacakcinsinden ağrılardır diş ağrısı. Pek çok sebepten dolayı diş ağrılarıyaşanabilir ancak yatarken meydana gelen ağrılara çoğu zaman bir manaverilemez.

Bazı durumlarda da gündüz ağrımaz iken, geceleri bu ağrılardaha çok hissedilir. Gece boyu uyutmadığı gibi giderek de şiddetlenir. İşte bununsebebi, kan akışındaki aksaklıklardır. Yan pozisyonda yattığınızda, kan basıncıdaha çok baş kısmına doğru vurur. Bunun sonucunda çene zonklamaları meydanagelir ve hissedilir derecede dişlerinizin ağrıdığını hissedersiniz.

Yüksek bir yastık kullanarak bu diş ağrısından kurtulmanızmümkündür. Ağrıyı hissettiğiniz anda ilk önce dişlerinizi fırçalamalı, dahasonra yüksek bir yastıkta uyumayı denemelisiniz.

Yanaktan soğuk tampon da yapmanız ağrınızın hafiflemesi içinfayda sağlayacaktır. Ayrıca unutulmamalıdır ki; bu öneriler diş ağrısınıhafifletmek ve sizi bir süre rahatlatmaktır. Diş ağrısı asla ihmal edilmemelive en kısa sürede tedavi edilmelidir. Aksi takdirde diş kaybı başta olmaküzere, pek çok zararı dokunabilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?