Yatarken Makyajınızı Mutlaka Temizleyin

Yayın Tarihi : 2016/06/11 09:24 • Güncelleme Tarihi : 2024/02/21 14:24 •

Cilt canlı bir organdır. Nasıl ki deri yandığında hisseder, Bir şey battığında cananız yanarsa, aynı şekilde kullanılan vitaminler ve minerallerden de etkilenerek vücut bir tepki ortaya koyar.

Yatarken Makyajınızı Mutlaka Temizleyin

Cilde kullanılan kozmetik ürünlerin sağlıklı oluşu cilt ve vücut sağlığınız için oldukça önemlidir. Cilt üzerindeki gözenekler kozmetik ürünleri gün boyu emer ve bu ürünler vücuda karışır. Özellikle gece yatarken cilt üzerindeki makyaj bol su ile durulanmalı ve cildin nefes alması sağlanmalıdır. 

Makyaj Ürünlerinin Cilde Etkisi Nedir?

Cilt canlı bir organdır. Nasıl ki deri yandığında hisseder, Bir şey battığında cananız yanarsa, aynı şekilde kullanılan vitaminler ve minerallerden de etkilenerek vücut bir tepki ortaya koyar. Cilt, yani deri; özellikle E vitaminini çok sever. Çünkü E vitamini, hücreleri yenilemekle ve onarmakla görevlidir. Dolayısıyla kişiyi çok fazla rahatlatır. Cildi yeniler ve genç bir görünüm sağlar. Sırf bu bilgi sebebiyle bir çok makyaj firması, ürünün içeriğindeki E vitaminini öne çıkarır. Ancak unutulmaması gereken durum; E vitamini açısından zengin olması evet önemli, ancak bunun yanında içeriğindeki ürünlerin diğerleri kanserojen veya alkolik etkide ise, bu ürünün sağlayacağı zarar, faydadan daha çoktur. Bu sebeple ürünün sadece vitamin değil, diğer içerikleri de çok çok önemlidir.

Sigara, cilt için ne kadar kötü bir unsur olduğunu ortaya koyan bir kimyasal örneğidir. Aslında ağız bölgesi ile temasta olan sigara, çıkardığı kimyasallar sebebiyle cilde yapışarak kötü kokuya sebep olur. Makyaj ürünleri de böyledir. Özellikle alerjiye sahip bir vücuda sahipseniz, kullandığınız tek bir makyaj ürünü cildinizde pek çok hasara yol açabilir.

Makyaj ürünleri gözenekleri kapatır. Cilt hava alan bir organdır. Bu gözeneklerin daima açık olması, cilde yakın bulunan kan damarlarının temizlenmesinde, cildin geç kırışmasında, genç ve parlak kalmasında oldukça önemlidir. Bu sebeple makyaj yapılıryorsa dahi gece yatmadan kesinlikle çıkarılmalıdır. Aksi takdirde çok uzun saatler boyunca gözeneklerin kapalı olması, geri dönüşü olmayan hasarlara yol açacaktır.

Makyaj Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Makyaj yapılan ürün kişiye özel olmalıdır. Kesinlikle farklı ciltlere temas engellenmelidir. Aksi takdirde kalıcı leke, yaralanma, hastalık durumları ortaya çıkabilir.

Kullanılan ürünlerin içeriğinin doğal olmasına dikkat edilmelidir.

Her gün makyaj yapılmamalı, arada cilt dinlendirilmelidir.

Makyaj temizlenirken temiz bez ile, çok bastırmadan temizlenmelidir.

Özellikle gelişim çağında makyaj yapılması engellenmelidir. Aksi takdirde ciltte kalıcı lekelenmeler meydana gelebilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?