Yatmadan Önce Hareket Zayıflatır

Yayın Tarihi : 2017/08/01 15:59 • Güncelleme Tarihi : 2024/01/28 09:26 •

Yatmadan önce hareket etmek; uyurken yağ yakımının devam etmesini sağlar.

Yatmadan Önce Hareket Zayıflatır

Yatmadan önce hareket etmek; uyurken yağ yakımının devam etmesini sağlar. Bu sayede vücut enerji yakmaya devam eder.

Yatmadan önce en azından ufak egzersizler yapılarak ve ya 5 dakika ip atlayarak bu denge sağlanabilir. Bunun yanında yatmadan bir kaç saat önce yemek yemek de bırakılmalıdır.

Yağ Yakmak Nedir?

Yağ yakmak genel hatlarıyla toplum tarafından zaten bilinen bir olgudur. Gelin biz bunu daha yakından inceleyelim.

İnsanların yemek olarak tükettiği 3 unsur, enerji kaynağı olarak tüketilir. Eğer bu kaynakların tüketildiği kadar enerji harcarsanız, besinler ortadan kaybolur ve bir kilo girdisi olmaz. Ancak bu kaynakların verdiği enerjinin tamamı tüketilmez, yani çok yer ama az hareket ederseniz, o zaman bu kaynakların artanı, vücut tarafından zor zamanlarda tüketilmek üzere yağ olarak depolanır ve bu da vücuda kilo olarak dönüşüm sağlar.

Peki bu enerji kaynakları nelerdir? Vücuda enerji veren 3 kaynak; karbonhidrat, yağ ve proteindir. Karbonhidratlar, aralarındaki bağlar en zayıf olan moleküller olduğu için bunların yakılması kolaydır ve zaten ilk sırada bunlar yakılır. Bunlar hazır enerji kaynaklarıdır. Gün içinde bir çok aktivite zaten karbonhidratlar sayesinde yapılır. Özellikle sık öğün yapıyorsanız.

Eğer son öğünde aldığınız tüm karbonhidratları tükettiyseniz, işte o zaman sıra yağları yakmaya gelir. Ancak yağları yakmak, karbonhidratları yakmak kadar kolay değildir. Çünkü yağlar, kinetik enerjiyle yani hareket enerjisiyle yanabilir. Yani karbonhidratta olduğu gibi günlük aktivite yapmak yeterli değil; koşmak, terlemek, hareket etmek gereklidir.

Yağ Yakmak Sadece Spor Esnasında mı Olur?

Yağ yakmak, kinetik enerji ile sağlanır. Ancak siz düzenli spor yapıyorsanız ne mutlu çünkü o zaman vücut devamlı olarak yağ metabolizmasını aktif tutuyor demektir.

Yani haftada bir gün, bir saat spor yapan birisi, sadece haftada bir gün yağ yakabilirken; haftada dört gün bir saat spor yapan birisi, haftada yedi gün yağ yakabiliyor demektir. Çünkü yağ yakımı sadece o an olan bir durum değildir. Yeteri kinetik enerji sağlandığında, yağ yakımı spor sonrası da uzun süre devam eder. Bu durumda yatarken yaptığınız spor, gece boyu yağ yakmanızı sağlar.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?