Yaz Sıcaklarında Varislere Dikkat

Yayın Tarihi : 2018/08/27 11:47 • Güncelleme Tarihi : 2018/08/27 11:47 •

Çok sıcak geçen yaz ayları pek çok hastalık bakımından riskler oluşturmaktadır. Bu risklerin başında damar kaynaklı hastalıklar gelir.

Yaz Sıcaklarında Varislere Dikkat

Çok sıcak geçen yaz ayları pek çok hastalık bakımından riskler oluşturmaktadır. Bu risklerin başında damar kaynaklı hastalıklar gelir.

Çünkü insan vücudunun her tarafını sarmış ve kan ve organlar arasında besin alışverişini sağlayan damarlar, risk altında iken doğru çalışamayabilir ve sağlık problemlerine sebep olur. Bu sebeple yazın özellikle kalp hastaları çok daha dikkatli olmalıdır. Tabii damar problemleri sadece kalp hastalığını beraberinde getirmez. Bunun yanında başka rahatsızlıkları da ortaya koyabilir.

İşte varis de, yine damar problemlerinden kaynaklı, estetik bir problem gibi görünen ancak çok ciddi bir damar hasarı olan rahatsızlıktır.

Bacaklarda kan akışı yer çekimine ters yönde gerçekleşir. Yani bacak damarlarından alınan kanın kalbe götürülmesi için aşağıdan yukarı akış söz konusudur. Şayet bu damarlar tam anlamıyla sağlıklı olmazsa, gözle görülür, kalıcı morluklar meydana gelir ve buna varis denir.

Özellikle yaz sıcaklarında gevşeyen ve genişleyen damarlarda kan akışını sağlamak daha zordur. Bu sebeple varis oluşumu en çok yaz aylarında görülür. Bunun yanında, özellikle yaz dönemi hamilelerinde bu oran artmaktadır. Hamilelikle birlikte damarlar daha çok zorlanır ve varis oluşumu kolaylaşır.

Varislerden kaçınmak ise bazı detaylar hususunda dikkatli olmak gerekir.

Bacaklarda varis varsa güneşlendirmekten kaçının. Çünkü güneşle birlikte daha da genişleyen damarlar, varislerin büyümesine ve kalıcı olmasına sebep olacaktır.

Geniş ve terletmeyen kıyafetler tercih edin. Böylece damarlar sıkışmamış ve rahat hareket etme eğiliminde olacaktır.

Bol su için, bu sayede kan daha akışkan olacak ve bacaklarınızı rahatlatacaktır. Bunun yanında aşırı tuz tüketimini de engellemek gerekir.

Aşırı kilolu iseniz zayıflayın. Çünkü damarlarda biriken yağ tabakası, kan akışını olumsuz etkiler ve varislerin en önemli sebebidir.

Spor yapmayı ihmal etmeyin. Özellikle yürüyüş ve yüzme, varislerden korunmanın en önemli yollarındandır. Bu sporlarda kullanılan bacak kasları, hareketi artırdığından kan akışını da hızlandırır.

Topuklu ayakkabı giymekten kaçının. Topuklu ayakkabılar baldır kaslarının çalışmasını engeller ve varis oluşumuna sebep olur. Özellikle hamilelik döneminde kesinlikle topuklu ayakkabı giyilmemelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?