Yeşil Alan Beyni Korur

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2022/12/02 13:57 •

Her rengin doğada bir anlamı ve insan içinde bir görevi vardır. İçinde bitkilerin, oksijen üreten canlıların olduğu ortam, bizim için yeşil alanlardır.

Yeşil Alan Beyni Korur

Oksijenin beyni çalıştırdığı, kan hücrelerini yenilediği, bilinen gerçeklerdir. Yeni yapılan araştırmalara göre ise; yeşil alan da havadaki serbest oksijenle aynı görevi üstlenir. 12 dakika boyunca yeşil alanı seyretmek zihni açar, doğru karar vermeyi sağlar.

Bu sebeple; en ufak psikolojik sıkıntılarda dahi açık havada, yeşillikler içinde doğru kararlar verebilir, bunalımlarınızı kolayca atlatabilirsiniz. 

Yeşil Alan Ne Demektir?

Her rengin doğada bir anlamı ve insan içinde bir görevi vardır. İçinde bitkilerin, oksijen üreten canlıların olduğu ortam, bizim için yeşil alanlardır.

Yeşil, insan vücudunda dinginleşmeyi ve sakinleşmeyi sağlayan bir renktir. İnsan beyni, panik halindeyken doğru kararlar veremeyebilir. Bu sebepledir ki; sinirli anlarda ayaktaysanız oturmak, oturuyorsanız yatmak önerilir. Bu sayede kan akış hızı yavaşlar ve sakinlik hasıl olur. Sakinleşen beyin daha doğru kararlar verir.

İşte yeşil renk ve bol oksijen de tam olarak bu görevi üstlenir. Kişinin kan damarlarının genişlemesini ve rahatlamasını sağlar, bu sayede daha doğru kararlar verilir. Aynı zamanda aktivitesi artan beyinin düşünme kapasitesi de genişler.

Özellikle sınavlara hazırlanan kişiler açık hava ve yeşillik alanda ders çalıştıklarında; daha kolay algılayabilir, daha iyi konsantre olabilirler.

Sadece yeşil değil, doğadaki farklı tonlar da hemen hemen kişi için aynı görevleri üstlenebilir. Bazen kapalı duvarlar insana kasvet verir. Bu durumlarda dışarı çıkmak, açık havada dolaşmak, doğayla iç içe yürüyüş yapmak, egzersiz yapmak, sahilde veya ormanda vakit geçirmek zihni dinlendirir ve kişinin kendini daha iyi hissetmesini sağlar.

Hatta bu tarz yaşam alanlarında yaşayan insanların daha sağlıklı oldukları, daha genç göründükleri ve işlerinde daha başarılı oldukları, yapılan araştırmalarda tespit edilmiştir.

Bu sebeplerle kalabalık şehirlerde yaşıyor dahi olsanız, mutlaka zaman zaman kendinizle başbaşa kalabileceğiniz bir doğa gezisi size iyi gelecektir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?