Yeşil Çay Kansere Karşı Koruyucu Etki Yapabilir

Yayın Tarihi : 2017/02/22 01:46 • Güncelleme Tarihi : 2020/10/13 10:10 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu
Anti kanser bitkilerin başında yeşil çay gelir
Yeşil Çay Kansere Karşı Koruyucu Etki Yapabilir

Anti kanser bitkilerin başında yeşil çay gelir. Yeşil çayın içerdiği anti kanser moleküller Kateşinler (flavonoidler aile) diye adlandırılır. 
Yeşil çay yapraklarının üçte birini kateşinler içerir. 
Kanserde oluşan tümörler beslenmek için kan damarları oluştururlar (anjiyon). 
Bu durumda kateşinler anjiyonları önleyerek tümörların oluşumunu engellerler.
Günlük üç bardak yeşil çay bu bitkinin anti kanser etkisini ortaya çıkarır.

Yeşil Çayın Diğer Faydaları Nelerdir?

Bilişsel fonksiyonları artırır ve geliştirir. İçinde eser miktarda kafein içerir. Bu içeriğin az olması sebebiyle; yoğun kafein alımına bağlı kalp çarpıntısı gibi aşırı reaksiyonlar gösterilmeden dikkat ve odak artar. Kişinin öğrenme ve beynini aktif kullanma oranı artar.

Yağ yakımını hızlandırır. Yeşil çay öncelikle çok düşük bir kaloriye sahiptir. yani yeşil çayın kilo yapması gibi bir durum söz konusu değildir. Bunun yanında metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımını hızlandırır. Bu sayede kilo vermeye yardımcı olur.

Kronik Hastalıklardan Korur

Yeşil çay, üzerine bilimsel çalışmaların yapıldığı bitkilerdendir. Bu sebeple etkileri laboratuvar ortamlarında kanıtlanmıştır. Yapılan çalışmalar; yeşil çayın insülin direncini azalttığını, kan şekeri seviyelerini normal düzeyde tuttuğu kanıtlamıştır.

Yeşil Çay Nasıl Tüketilmelidir?

Yeşil çay faydalı olduğundan günde 3 defaya kadar içilebilir. Daha fazlasını içmemek gerekirken daha az da içilebilir.

Yeşil çay tüketilmelidir ancak doğru çay olduğundan emin olunmalıdır. Bu sebeple güvenilir markalar veya markasız alınacaksa gerçekliğinden emin olduğunuz aktarlardan alınması tercih edilmelidir. Alınacak yeşil çayın havayla teması olmaması önem taşımaktadır. Açıkta bulunan bitkiler ortamın tozunu üstüne alabilir ve çok fazla bakteri bulundurabilir.

Bitki çaylarının doğru demlenmesi, doğru etkinin sağlanması için çok önemlidir. Doğru demleme yöntemi, kaynar su içine atılan bitki, 5 dakika demlemeye bırakılmalıdır. Ancak bu süre zarfında çayın altı kapalı olmalı yani asla ısıya maruz bırakılmamalıdır. Bitkiler aktif kaynayan su içinde zararlı maddelerini açığa çıkarır ve bu istenen bir sonuç değildir.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?