Yetersiz Sıvı Tüketimi Böbreklerde Taş Oluşumuna Neden Olabilir

Yayın Tarihi : 2015/05/10 15:04 • Güncelleme Tarihi : 2015/05/10 15:04 •
Günde 2,5-3 litre suyun tüketilmesini söyleyen uzmanlar, bunun idrar yollarında görülen taş oluşumunu da azaltacağını öne sürüyorlar
Yetersiz Sıvı Tüketimi Böbreklerde Taş Oluşumuna Neden Olabilir

Günde 2,5-3 litre suyun tüketilmesini söyleyen uzmanlar, bunun idrar yollarında görülen taş oluşumunu da azaltacağını öne sürüyorlar.
İdrar yolu taşları, böbrekte veya idrar yollarının herhangi bir yerinde oluşan, idrarda çözülemeyen ve atılamayan kimyasal maddelerin zamanla kristalleşmesi ve birikmesi ile oluşan sert cisimlerdir.
Günlük alınan sıvının 1,5 litrenin altında olanlarda taş hastalığı riski daha fazladır.
Bununla beraber idrar yolu hastalığı erkeklerde bayanlardan daha sık rastlanır. Genetik taş hastalığı olanlarda 4/1 kadar risk vardır. Hareketsiz yaşam tarzı da taş hastalığında tetikleyici faktörlerdendir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
e**************** :

annemin iki böbreklerindede taş varmış ve kronik böbrek yetmezlğiğ hastası üre degeri 77 kreatin degeri 2.1 durumu cokmu kotu napılmalı nasıl duşurulur iyileşme şansı varmı lutfen bana yarım edin


Cevap:

Annenizin test sonuçları bir böbrek yetmezliği olduğu konusunda bilgi veriyor.Tercihen bir nefroloji kliniğine başvurup muayene ve tahliller sonrası bunun nedenleri ve tedavisine yönelik bilgi alabilirsiniz.

?