Yüzmenin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2018/07/04 00:30 • Güncelleme Tarihi : 2018/07/04 00:30 •
Yüzme: tıpkı koşu, fitness gibi vücut kaslarını çalıştırmayayarayan ve vücuda sağlık yeren bir spordur
Yüzmenin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Yüzme: tıpkı koşu, fitness gibi vücut kaslarını çalıştırmayayarayan ve vücuda sağlık yeren bir spordur. Bazı kişiler yüzme sporunuprofesyonel olarak yaparken bazıları ise sadece tatile gittiği zaman yüzer.Genellikle yaşadıkları bölgede deniz olan insanlar yüzme sporuyla daha çokilgilenir. Yaşadığı bölgede deniz olmayan kişilere ise en yakın havuza düzenliolarak giderek yüzmelerini öneriyoruz. Yüzme kişiyi ferahlatır, dinginleştirir,vücudu güçlendirir, dengeyi arttırır ve ağrılara iyi gelir. Özellikle imkanvarsa denizde yüzmek daha fazla tercih edilmelidir. Deniz suyunun birçokhastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Bunun yanında yüzmenin sağlığa birçokfaydası vardır.

Yüzmenin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Kronik olarak kas veya eklem hastalıklarına sahip olankişilerin daha çok yüzme sporunu tercih etmesi önerilir. Suya karşı kuvvetgösterilerek yapılan yüzme sporu tüm kasların, kemiklerin ve eklemlerin birarada uyumla çalışmasını sağlar. Bu şekilde kaslar ve eklemler birlikte güçkazanarak hastalıkların önüne geçilir.

Yüzme, özellikle denizde yüzme, eklem iltihabı ve iltihaplıromatizma gibi hastalıklara oldukça faydalıdır.

Kas geliştirme sporları belli kasları çalıştırırken yüzmesporunda tüm kaslar birbiriyle uyumlu çalışır ve omurgaya daha az yük biner.Bel ve omurga hastalıklarına sahip kişilerin düzenli olarak yüzmesi önerilir.

Yüzme vücudu fazlasıyla esnetir. Suyun esnetme özelliğindenyararlanılarak tüm kaslar, kollar, bacaklar ve eklemler esner. Vücudun dengesiartar. Denge problemleri azalır.

Kalp hastaları genellikle yürüyüş gibi aktiviteleri terciheder. Çünkü fitness, koşu gibi ağır aktiviteler bu kişilerin sağlığına iyigelmez. Kalbin yükünü arttırır ve çok yorulmaya yol açar. Kalp rahatsızlığıolan kişilere yüzme sporu önerilmektedir. Yüzme, diğer sporlar gibi kalbe aşırıyük bindirmeyip kan basıncını arttırmayacaktır.

Kilo vermek isteyen kişilerin yüzme sporuyla ilgilenmesikilo vermelerine çok yardımcı olur. Bir saat yüzerek yaklaşık 500 kaloriyakılabilir. Bu da neredeyse normal porsiyonda bir öğündeki yemeğin kalorisineeşdeğerdir. Ayrıca yüzmede tüm vücut kasları birlikle kasılacağı vesıkılaşacağı için orantılı olarak kilo verilir. Tabi ki yüzme yanında bol suiçmeye ve dengeli beslenmeye özen gösterilirse beklenen sonuç alınır. Vücutşekillenir ve fazla kilolar verilir.

Yüzme sporunda diğer sporlardan birkaç kat daha fazla kaloriharcayarak kilo verildiği gibi yağ depoları da daha hızlı yakılır. Kötükolesterolü fazla olan kişilerin düzenli yüzmesi gerekmektedir.

Ayrıca yüzme, astım gibi solunum problemi olan kişilere deiyi gelen bir spordur. Nefes alıp verme kapasitesini arttırır. Akciğerlerigeliştirir ve güçlendirir. Vücuda yeterli oksijenin alınmasını sağlar.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?