Zayıflama Sürecinde Psikolojik Destek Çok Önemli

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Zayıflamak ve ideal vücut ölçülerine ulaşmak, kilo fazlalığı olan hemen herkesin ortak arzusudur
Zayıflama Sürecinde Psikolojik Destek Çok Önemli

Zayıflamak ve ideal vücut ölçülerine ulaşmak, kilo fazlalığı olan hemen herkesin ortak arzusudur.Diyet listelerine uyarak kilo vermek ise her zaman kolay değildir.
Diyet programı alan kişilerin her zaman diyet listelerine sadık kalamadıklarını, hedefledikleri kiloya ulaşamadan diyeti bıraktıkları sık görülen durumlardır.Bir çok kişi ise diyet süreci bittikten sonra kilolarını tekrar geri almaktadır. İstenen sonuç alınamıyorsa kişinin zayıflama sürecinde psikolojik desteğe ihtiyacı olduğu da göz önünde bulundurulmalıdır.
Diyet hedefleyen bireyler bu hedef için yeterli motivasyona sahip olmalıdır.Ancak sadece diyet yapmanın hedeflenmesi, diyete aylar boyunca sadık kalmak için yeterli olmayabilir.Bu süreçte,bir psikolog veya psikiatristle yapılan görüşmelerle, kişinin motivasyonunun düşüklük nedeni tespit edilebilir.Bunun sonrası da, alınacak psikolojik destek, motivasyonunu yükseltmek için yararlı olacaktır.
Diyet listelerine sadık kalınamadığı durumlarda, kişinin ne zamanlar listeden sapmalar yaptığını tespit edilmeli ve sapmaları tetikleyen fiziksel, sosyal, duygusal etkenler araştırılmalıdır. Bu yönde sağlanacak psikolojik destek ile, kişi artık aç olmadığı halde kendisini hangi faktörün yemek yemeye ittiğinin farkına vararak yeme isteği üzerindeki kontrolünü arttıracaktır.
Diyette başarısız olan bireyler, bugüne kadar yanlış beslenmesine sebep olan temel alışkanlıkları tespit edilerek bunları değiştirmesi konusunda cesaretlendirilmelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?