Zayıflatan Hormon Oksitosin

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2022/02/21 14:05 •

Sağlıklı bir insanda bir hormon tek başına zayıflatmakta bir unsur olamaz. Ancak bazı hormonlar, metabolizmayı hızlandırmak suretiyle zayıflamanıza yardımcı olabilir.

Zayıflatan Hormon Oksitosin

Sağlıklı bir insanda bir hormon tek başına zayıflatmakta bir unsur olamaz. Ancak bazı hormonlar, metabolizmayı hızlandırmak suretiyle zayıflamanıza yardımcı olabilir. Aslında bu durumun tam tersi de geçerlidir. Yani bazı hormonların etkisi de, metabolizmayı yavaşlatmaktır. Bu durumda kişi kilo alma eğilimindedir ve adeta su içse yarar. Önemli olan hem sağlıklı olmak, hem formda kalmaktır. Her zayıf sağlıklı değildir. 

Bir Hormon Nasıl Zayıflatır?

Hormonlar vücutta metabolizmal faaliyetleri düzenleyen endokrin, yani iç salgılardır. Belli organlarda sentezlenen hormonlar, kana verilir ve buradan da ilgili organa taşınarak yapması gereken görevleri tamamlar. 

Eğer bir hormon metabolizmayı kontrol ediyorsa, bunun fazla salgılanması metabolizma hızını artıracaktır. Metabolizmanın hızlı olması demek; 

Vücutta başta kalp olmak üzere tüm organların daha hızlı çalışması,

Bu çalışmanın verimli olabilmesi için daha çok oksijen tüketmesi,

Aldığı oksijeni, enerjiye dönüştürebilmesi için daha çok besini vücut içinde yakması anlamına gelir. 

Haliyle metabolizmanın yükselmesi, yediğiniz besinlerin yağa dönüşmeden yakılması anlamına gelir ki bu sabit kiloda kalmak anlamını taşır. Metabolizmanızın hızlı çalışması yanında bir de az yemek yiyorsanız, bu da, yağ olarak depolanan maddelerin yeniden yakılmaya hazır olması demektir ki zayıflamaya sebep olan işte bu durumdur. 

Oksitosin Neden Zayıflatır?

Oksin, mutlulukla ve heyecanla aktif olan bir hormondur. Tabii insanın heyecanını en devamlı şekilde diri tutan şey de aşktır. 

Oksitosin; cinsel dürtülerin harekete geçmesi neticesinde aktif hale gelen hormondur. Orgazmı, anksiyeteyi, eşler arasında bağı, sosyal etkileşimi kontrol eden hormondur oksitosin. Yapılan araştırmaya göre; bu hormon aktif hale geldiğinde, kişi kilo kaybeder.

Bu hormon; aşık olan, karşı cinse karşı heyecan duyan kişilerde çok aktif hale gelir. Bu sebeple denebilir ki; aşık olan kişiler, kolaylıkla zayıflar.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?