Gebelikte 32. Hafta

Hazır mısınız, değil misiniz? Hamileliğin 32. haftasında bebeğin doğumuna hala çok varmış gibi geliyor ancak siz ve bebeğiniz pek çok yönden hazırlanıyorsunuzdur.Olası bir erken doğum olma ihtimaline karşın hazırlıklı olabilirsiniz.Zaten doktorunuz düzenli muayenelerinde bu tür bir olasılığa karşı sizi uyarabilir.
Bu arada bir bebek arabasının koltuğunun nasıl kurulacağını öğrenmek veya bebek çantasını kontrol etmek gibi son araştırmaları yapabilirsiniz. 32 haftalık fetus, muhtemelen baş aşağı pozisyon aldı. (ya da yakında dönecek), böylece doğum kanalından aşağı yolculuk için hazırlanıyor. Endişelenmeyin:  Zihinsel olarak buna hazırlanmak için hala biraz zamanın var!

32 Haftalık Hamilelik

Bebeğin Sarı Kabak Kadar

Gebelikte 10. Hafta
Henüz yok
8
Doğuma Kalan Hafta

32 haftalık hamilelikte bebek ne kadar büyük oluyor ?

32 haftalık bebeğiniz kabak kadar büyüktür. 32 haftalık hamilelikte, hala güçlü büyüyen, bebek yaklaşık 42 cm uzunluğunda ve  yaklaşık 1.7 kilo ağırlığındadır

32 Haftalık Hamilelik Kaç Aydır?

32 haftalık hamilelik 7 aylık hamileliktir. 8. aya hoş geldiniz!

32 HAFTALIK HAMİLELİK BELİRTİLERİ

Mide ekşimesi ve kasılmalar gebeliğin 32. haftasında daha belirgindir. Ancak, bebeğin yaklaşmakta olan gelişi için çok heyecanlı olduğunuzu tahmin ediyoruz. 32 haftalık hamilelik belirtilerini birlikte inceleyelim.

  • Daha fazla Braxton Hicks kasılmaları: Bu “suni sancılar” muhtemelen daha sık ve daha güçlü oluyor. (Bu, 32 haftalık hamile krampları ile karıştırılabilir.) Braxton Hicks kasılmaları ile gerçek sancılar arasında büyük bir fark var: Braxton Hicks kasılmaları geçicidir. Gerçek doğum sancıları durmaksızın devam eder. 32 haftalık ikizlere hamile olan kadınlar, erken doğum için daha yüksek risk altındadır, bu nedenle kesinlikle durmayan kasılmalara dikkat edin.
  • Koyu göğüs uçları: Aniden bu göğüs başı çevreleriniz daha koyu görünmeye başladı. Kimse tam olarak nedenini bilmiyor, ancak bir teori, bebeğin emerken onları daha iyi görebilmesi için koyulaşmasıdır. Vücudun oldukça şaşırtıcı, değil mi?
  • Nefes darlığı: Merak etmeyin: bebek bol bol hava alıyor. Bebeğiniz için bir sorun yok.Gebeliğin son dönemlerinde bu nefes darlığı olağandır.Nefes darlığınız rahatsız edici boyuta varırsa mutlaka doktorunuza bilgi verin.
  • Mide ekşimesi: Doktorunuza danışarak Gaviscon gibi bir anti asit ilaç alabilirsiniz.Çoğu anne adayları bu tür anti asit ilaçlara sık sık ihtiyaç duyabilir.
  • Göğüslerden akıntı: Göğüsleriniz muhtemelen belirgin şekilde daha büyükler ve bebeğin yaşamın ilk birkaç gününde yiyeceği koyu sarı sıvı olan kolostrumu üretmeye başlamış olabilirler. Bu noktada biraz sızıntı görmek sizi şaşırtmasın. 
  • Vajinal akıntı:Biraz kaba görünebilir, ancak artan akıntı vücudunuzun doğum için hazırlık yapmasından kaynaklanır ve böylelikle enfeksiyonu önler. Gözünüz mukus tıkacında olsun - bu kalın, yapışkan (bazen kanlı) madde, vücudunuz dışarı attığında doğumdan birkaç gün (veya sadece birkaç saat) önce serviksi kaplar. Başka dikkat etmeniz gereken şey: akıntıların daha sulu bir sıvı gibi görünmesi lazım. Akıntıdan çok aralıksız bir su gibi akıyorsa, suyunuz gelmiş olabilir ve bir sızıntıya neden olabilir. Eğer durum buysa, kadın doğum uzmanınızı arayın ve hastaneye gidin.

32 HAFTALIK HAMİLE KARNI

32 haftalık hamile karnınız, rahmin üstünden pelvik kemiğe kadar yaklaşık 30 ila 34 santimetre olmalıdır. Bazen şimdi ve yaklaşık 34. hafta arasında, bebek kaburgalarınızın yakınından pelvisinize doğru düşecektir ve burada doğumdan önce baş aşağı pozisyonda duracaktır. Bu gerçekleştiğinde, bebeği "yukarıda taşımadan" "aşağıda taşımaya" geçtiğinizi fark edeceksiniz Bu yine de bir garanti değildir; bazı bebekler doğuma kadar aşağı inmezler.

Eğer ikizlere 32 haftalık hamileyseniz, belli ki diğer 32 haftalık hamile kadınlardan daha fazla ağır hissediyorsunuz. Ayrıca, ikiz gebelik ortalama 37 haftada miyadında doğmuş kabul edildiğinden, doğuma daha da yakınsınız demektir.

32 HAFTALIK HAMİLELİKTE ULTRASON

Bebek kendi inişine hazırlanıyor - ve dediğimiz gibi - muhtemelen baş aşağı konumdadır. Muhtemelen bebek daha da sıkışık hissediyor.

Muhtemelen 32 haftalık bir hamilelik kontrolünüz olacaktır, çünkü çoğu doğum uzmanları hastalarını hamileliğin bu noktasında her hafta görmek istiyor. Hamilelik komplikasyonunuz yoksa veya doktorunuzun kontrol etmek istediği belirli bir şey yoksa, muhtemelen 32 haftalık bir ultrasonunuz olmayacak. Örneğin, 32 haftalık ikizlere hamile olan kadınlar için doktor 30. haftadan itibaren ekstra ultrason isteyebilir.

Her iki durumda da, bebeğinizle (veya bebeklerle) tanışmaktan sadece haftalar uzaktasınız! Heyecan verici değil mi?

32  HAFTALIK HAMİLELİKTE GEBELİK KONTROL LİSTESİ

Bu hafta için hatırlatmalar:

  • 34. hafta doğum öncesi randevunuzu ayarlayın
  • Sağlık sigortası şirketinizle görüşebilirsiniz
  • Bebeğinizin araba koltuğunu aldınız mı?
  • Çalışıyorsanız doğum öncesi izne ayrıldınız mı?

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.




Bu makale Dr. Cem Argun tarafından yazılmış olup,
Op.Dr.Çiğdem İstanbulluoğlu tarafından gözden geçirilmiştir
Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş
?