Gebelikte 34. Hafta

Söylediklerine dikkat et! Meraklı bebeğiniz sesinizi duyabilir ve 34. haftada konuşmalarınızı dinliyor olabilir. Aslında, bebek bir iki ninni sevebilir yani devam et ve ona şarkı söyle. Bazı uzmanlar, doğumdan sonra, bebeklerin hamileyken annelerin şarkılarını tanıyabildiğini söylüyor; “dışarıda” olduklarında, tanıdık ezgileri daha da kolay anlayabilir. Tabiki de bebek detone olmanızı umursamayacaktır.

34 Haftalık Hamilelik

Bebeğin Kavun Kadar

Gebelikte 8. Hafta
Henüz yok
6
Doğuma Kalan Hafta

34 haftalık hamilelikte bebek ne kadar büyük olur ?

34 haftalık bebek bir kavun kadar büyüktür. Bebeğin doğumuna iki aydan az bir süre kala, bebek 2.1 kilo ağırlığında ve 45 cm uzunluğundadır.

34 Haftalık Hamilelik Kaç Aydır?

34 haftalık hamilelik yedi ay ve yaklaşık 2 haftalık hamileliktir. Anne olmaktan sadece altı hafta uzaksınız.

34 HAFTALIK HAMİLELİK BELİRTİLERİ

Hamileliğin 34. haftasında semptomlarınız hamileliğin geç dönemlerinde oldukça yaygındır ve bu haftadan itibaren bozuk bir plak gibi görünebilir.

  • Bulanık görme: Hormonların, sıvı birikiminin ve uyku eksikliğinin bir kombinasyonu görüşünüzü biraz zayıflatabilir.  Bazen normal, geçici bir hamilelik belirtisi olabilir, ancak bulanık görmenize baş ağrısı, hızlı kilo alımı ve / veya şişlik eşlik ederse, preeklampsi belirtisi olabilir, bu yüzden hemen doğum uzmanınıza söyleyin.
  • Halsizlik:Tüm bu ekstra ağırlığı taşımak çok yorucudur (içeride bir bebeğiniz veya ikizlere 34 haftalık hamile kalsanız da!). Keşke geceleri uyuyabilseydiniz!
  • Kabızlık: 34. haftanızda tuvalete çıkamamanız normaldir, bu da sizi halihazırda olduğundan daha rahatsız hissetmenize neden olabilir.  Sık sık yürüyüş yapın, bol lifli yiyecekler yiyin (yeşil yapraklıları düşünün) ve hareket etmeleri için bol miktarda su içmeyi unutmayın.
  • Hemoroid: Tuvalete gittiğinizde zorlanmaya neden olabilir. Hemoroidleri hafifletmek için, kabızlık üzerinde çalışın ve alan üzerindeki baskının bir kısmını hafifletmek için farklı oturma ve ayakta durma pozisyonları deneyin.
  • Şişmiş ayak bilekleri ve ayaklar: Oturun ve şişmeyi azaltmak için her zaman ayaklarınızı dinlendirin.Ayaklarınızı yukarı kaldırıp dinlendrin.
  • Karın basıncı: Bebek doğuma hazırlanır ve aşağıya inmeye başladığında, pelvisinizde baskı ve daha sık idrara çıkma hissedebilirsiniz.
  • Braxton Hicks kasılmaları:34 haftalık hamilelikte, kramp hissi tamamen normaldir. Muhtemelen vücudunuz gerçek kasılmalar için hazırlanıyor. Yine de, 34. haftada pelvik ağrıların bir sorunun işareti olabileceğini unutmayın. Yaklaşık bir saat sonra durmayan düzenli kasılmalar, vajinal kanama ve alt sırt ağrıları erken doğum belirtileridir. 34. haftada bu endişe verici semptomlardan herhangi birine sahipseniz, derhal doğum uzmanınızı arayın.

34 HAFTALIK HAMİLE KARNI

34 haftalık hamile karnınız birkaç hafta önce olduğundan daha az veya çok daha düşük görünebilir. Çünkü bebeğiniz pelvisinize inmiş olabilir. Akciğerleriniz daha fazla alana sahip olduğundan,  biraz daha kolay nefes almanızı sağlayabilir. Tabii ki, bazı bebekler doğdukları güne kadar pelvisinize inmezler.
Elbette, bu inişin sıkıntısı, mesaneniz üzerinde daha da fazla baskı oluşturmasıdır, bu yüzden önümüzdeki haftalarda  tuvalete daha fazla yolculuk yapmaya hazır olun.

34 haftalık hamile karnınız rahmin üstünden kasık kemiğine yaklaşık 81 ila 91 cm arasında olmalıdır. Biraz büyük veya biraz küçük ölçüyorsanız, bebeğin ortalamadan daha büyük veya daha küçük veya  ters veya yan pozisyonda olduğu veya anormal bir amniyotik sıvı seviyesi olduğu anlamına gelebilir. Normal fundus yüksekliği (o göbek ölçümü) dışında herhangi bir şeyde doktorunuz nedenini öğremek için 34. haftanızda ultrasona girmenizi isteyebilir.  

Amniyotik sıvı 34 ve 36 hafta arasında tüm zamanların en yüksek seviyesindedir, bu nedenle karnınız bu noktadan sonra çok fazla büyümüyor gibi hissedebilirsiniz. Bunun nedeni, sıvının azalacağı ve böylece bebeğin büyümeye devam etmesi ve kıpırdaması için yer olması anlamına gelir. Bebek içeride bu sefer biraz farklı hissetmeye başladığı için hareketleniyor ve rahat etmeye çalışıyor.

Tekme sayımları yaparak bebeği kontrol etmeye devam edin. Bir zamanlayıcı ayarlayın ve bebeğin on kere hareket etmesi ne kadar sürüyor bakın (Bir saat veya daha az olmalıdır.) Daha sonra sürenin yakın olduğundan emin olmak için her gün tekrar kontrol edin. Doktorunuza önemli değişiklikler hakkında bilgi verin.

Eğer ikizlere 34 haftalık hamileyseniz, oldukça huzursuz hissediyor olabilirsiniz. Bu, bebeklerin yakında geleceğine dair üstü kapalı bir psikolojik işaret olabilir. İkiz anne adayları için, geri sayım devam ediyor, çünkü ortalama ikizlere hamilelik yaklaşık 35 ila 37 hafta sürüyor. Bebeklerinizi erken doğurmaya gerek yoksa, 37. hafta civarında doğum sancınızın tutması muhtemeldir.

34 HAFTALIK HAMİLELİKTE ULTRASON

Doktorunuzu iki haftada bir gördüğünüze göre muhtemelen bu hafta görmeye gideceksiniz. Doktorunuz  gerek duyarsa, 34 haftalık hamile ultrasonu yaptırmanız gerekebilir. Birlikte, bu iki test doktorun bebeğin strese ve gelişmeye iyi tepki verdiğini doğrulamasına yardımcı olur.

Gelecek haftanın tadını çıkarın, çünkü 36. haftadan itibaren haftalık doğum uzmanı randevularınız olacak. Muhtemelen 36. hafta civarında bir B Grubu Streptokok testi yaptıracaksınız. Gebelerin yüzde 10 ila 30'u doğum sırasında kendisine geçerse bebeğe zarar verebilecek olan B Grubu Streptokok bakterileri varlığını araştırmak için mikrobiyolojik  bir test yaptırır. Grup B Streptokok için test pozitif olursa,çok büyütülecek bir şey değil ama sancılar ve doğum sırasında bazı antibiyotikleri kullanmanız gerekecektir. Belki bekleme odası süresi sırasında okumak için yeni bir kitap seçebilirsiniz.

34  HAFTALIK HAMİLELİKTE GEBELİK KONTROL LİSTESİ

Bu hafta için hatırlatmalar:

  • 36. hafta doğum öncesi randevunuzu ayarlayın,
  • Perineal masajı deneyin.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.




Bu makale Dr. Cem Argun tarafından yazılmış olup,
Op.Dr.Çiğdem İstanbulluoğlu tarafından gözden geçirilmiştir
Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş
?