Elisa testi oldum hepatit sonucum >1000.00 çıktı doktorum bana hepatit geçirip bağışıklıkk kazanmıssın dedi, ben hepatit geçircek bir ilişkim olmadı kız arkadaşım hariç

Yayın Tarihi : 2018/11/17 14:21 • Güncelleme Tarihi : 2018/12/01 22:56

Merhabalar. Elisa testi oldum hepatit sonucum >1000.00 çıktı doktorum bana hepatit geçirip bağışıklıkk kazanmıssın dedi, ben hepatit geçircek bir ilişkim olmadı kız arkadaşım hariç şimdi tek sorum şudur, eğer hepatit olduysam bir dönem o hepatit bulaşmışdır partnerime, bağışıklık kazandığıma göre geçirdiğim hepatit bulaşıcı değildir diye düşünüyorum. aydınlatırsanız sevinirim.


Tahlil.com Cevabı :

Hepatit test sonuçlarınızı değerlendirdik.
Sizde Hepatit B ye karşı bağışıklık yani koruyuculuk oluşmuş.
Bu sonuç iki nedene bağlı gelişebilir.
Aşağıda olası iki nedeni görebilirsiniz.

1.Daha önce Hepatit B aşısı olmuşsunuz.Olduğunuz aşıya bağlı olarak bağışıklık gelişmiş.Bu nedenle Anti HBS testiniz pozitif çıkmış. 
2.Önceden Hepatit B enfeksiyonu geçirmişsiniz ve sonrasında da vücudunuz buna karşı bağışıklık oluşturmuş.

Her iki durumda da şu anda  bir hastalığınız bulunmadığını gösterir sonucunuz, korkulacak bir durum yok.

 

Sizin de benzer bir sorunuz varsa uzmanlarımıza 7/24 sorunuzu sorabilirsiniz.
Tıklayın, Hemen Sorunuzu Sorun.


Bu Gönderiye 1 Adet Yorum Gelmiş
B************** :

Eğer hepatit b geçirdiğim dönemde partnerimde ilişkim sonucu ona bulaştırmaktan korkuyorum taşıyıcı yada hepatiti bulaşıcı olan birisi bağışıklık kazanabilir mi ? Cevaplarınız için teşekkür ederim.


Cevap:

Sonuç olarak aktif Hepatit B enfeksiyonlarında cinsel temas ile Hepatit B bulaşı ihtimali her zaman vardır.Bu tür durumlarda kondom gibi koruyucu tedbirler alınmalıdır.
Aktif Hepatit B enfeksiyonlarından sonra bazı vakalarda virüs kandan kaybolup antikor gelişebilmektedir.Ancak bu süreç belli bir süreyi kapsamakta olup kimi zaman yılları bulabilir. Bu dönüşüm de en doğru şekilde kanda yapılan ELİSA ve PCR testleri ile test edilmektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

?