WBC 4,53 - Ref: N(4-11) HGB 11 - N(11,7-18,8) MCV 70,8 - N(80-100) MCH 21,7 - N(26-34) RDW 21,6 - N(10-16) Mono% 12,5 - N(0-12) Gaita Mik ve Par.Aran 10-12 lokosit , Gizli Kan Pozitif " /> WBC 4,53 - Ref: N(4-11) HGB 11 - N(11,7-18,8) MCV 70,8 - N(80-100) MCH 21,7 - N(26-34) RDW 21,6 - N(10-16) Mono% 12,5 - N(0-12) Gaita Mik ve Par.Aran 10-12 lokosit , Gizli Kan Pozitif " />

Hocam, 29 yaşındayım, çok fazla kusma ve mide ağrım bulunmaktadır.…

Hocam, 29 yaşındayım, çok fazla kusma ve mide ağrım bulunmaktadır. Aşağıdaki testleri yaptırdım. Hemogram Testi, WBC 4,53 - Ref: N(4-11) HGB 11 - N(11,7-18,8) MCV 70,8 - N(80-100) MCH 21,7 - N(26-34) RDW 21,6 - N(10-16) Mono% 12,5 - N(0-12) Gaita Mik ve Par.Aran 10-12 lokosit , Gizli Kan Pozitif 

Tahlil.Com Cevabı:

Kansızlığınız vardır, ayrıca dizanteri olabilir, sağlık kuruluşuna başvurmanız gereklidir, midenizin de incelenmesini öneririz..

A
SORU SOR

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

DİĞER SORULAR

Testis torbam biraz fazla küçük bunun sebebi nedir ve hangi branş doktoruna gitnem gerek

23/04/2019
Testis torbam biraz fazla küçük bunun sebebi nedir ve hangi branş doktoruna gitnem gerek
Cevap: Muayene olmak için bir üroloji uzmanına başvurmalısınız.
DEVAMINI GÖR
ocam 22 yaş ilk gebelik 19 haftalik yarim santim açıklık var dediler rahim ağzı uzunluğu güzelmiş korkuyorum ne yapmalıyım

15/04/2019
ocam 22 yaş ilk gebelik 19 haftalik yarim santim açıklık var dediler rahim ağzı uzunluğu güzelmiş korkuyorum ne yapmalıyım
Cevap: Bu durumda gebeliğinizi takip eden doktorunuza düzenli muayenelerinize devam ediniz.Size gereken önerilerde bulunup bilgi verecektir.
DEVAMINI GÖR
Hocam merhaba.Anti tiroglobulin antikorum 418.6 çıktı kan değerlerimde.Yardımcı olabilir misiniz?

13/04/2019
Hocam merhaba.Anti tiroglobulin antikorum 418.6 çıktı kan değerlerimde.Yardımcı olabilir misiniz?
Cevap: Sonuçlarınız normal değil.Otoimmün bir tiroid bezi hastalığınız olabilir.Hashimato ilk akla gelen. Endokrinoloji bölümüne muayene ve kesin tanı için başvurunuz.  
DEVAMINI GÖR
Ben ARH- eşim 0RH+ bu konuda ne yapmam gerek bi iğne dediler bu iğne doğumdan sonramı öncemi yoksa bebek olmadan öncemi

11/04/2019
Ben ARH- eşim 0RH+ bu konuda ne yapmam gerek bi iğne dediler bu iğne doğumdan sonramı öncemi yoksa bebek olmadan öncemi
Cevap: Evet kan uyuşmazlığınız var. Bu durumda hamile kalmanız durumunda kadın doğum doktorunuz sizi süreç hakkında bilgilendirecektir.
DEVAMINI GÖR
Yürürken bir anda yere düştüm diziden pat sesi geldi ve şuan şiş ve ağrıyor diz kapağı yürürken boşluk hissi geliyor

10/04/2019
Yürürken bir anda yere düştüm diziden pat sesi geldi ve şuan şiş ve ağrıyor diz kapağı yürürken boşluk hissi geliyor
Cevap: Öncelikle geçmiş olsun.Bu durumda bir ortopedi uzmanına muayene olmanızı öneriyoruz.
DEVAMINI GÖR
2 hafta önce ekstazi kullanmıştım herhalde mideme falan bakıcaklar ekstazi çıkar mı ultrasondarn gastroenteroloji bölümü yönlendirdi?

02/04/2019
2 hafta önce ekstazi kullanmıştım herhalde mideme falan bakıcaklar ekstazi çıkar mı ultrasondarn gastroenteroloji bölümü yönlendirdi?
Cevap: Ultrason muayenesinde ekstazi kullandığınız çıkmaz.Ancak bu zararlı ve yasak ürünü kullanmamanızı öneriyoruz.
DEVAMINI GÖR
Sabahları uyandığımda ağzımdan kan geliyor. Kahverengi Kan tahlili yapıldı bişey çıkmadı. Gaitada kan bulundu. Sonra mideme endeskopi yapıldı.

07/03/2019
Sabahları uyandığımda ağzımdan kan geliyor. Kahverengi Kan tahlili yapıldı bişey çıkmadı. Gaitada kan bulundu. Sonra mideme endeskopi yapıldı.
Cevap: Hergün kolalı ve gazlı içecekler içmeniz midenize zarar verir.Gastrit tanısı için doktorunuzun verdiği tedaviyi uygulamanıızı öneriyoruz. Gastroenteroloji bölümüne…
DEVAMINI GÖR
Aso yüksekliği gece terlemeleri belirtisimidir peki cok terliyorum üzerimi değiştirecek kadar terliyorum

11/02/2019
Aso yüksekliği gece terlemeleri belirtisimidir peki cok terliyorum üzerimi değiştirecek kadar terliyorum
Cevap: Gece terlemeleri bir çok nedene bağlı olabilir.Bu konuda bir dahiliye doktorunun detaylı muayenesi ve ilave tahlilleri ayırıcı tanıda işe yarayacaktır.
DEVAMINI GÖR
 Boyali mikroskopik incelemem yapildi parazit rastlanmadi Drekt parazit incelemesi(manuel) Lokosit eritrosit gorulmedi Fakat ishalim devam ediyor yaklasik 3 aydir Korkuyorum acaba kolon kanserimiyim?

06/02/2019
Boyali mikroskopik incelemem yapildi parazit rastlanmadi Drekt parazit incelemesi(manuel) Lokosit eritrosit gorulmedi Fakat ishalim devam ediyor yaklasik 3 aydir Korkuyorum acaba kolon kanserimiyim?
Cevap: Geçmeyen ishallerde tercihen bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı ve/veya gastroenteroloji uzmanına başvurmanızda yarar var.Gerek görürler ise kolonoskopi, gaita kültürü…
DEVAMINI GÖR
11 aylik kizim grip oldu.ventolin agmentin gibi ilaclar iciyor.hastanede plt degeri 99 cikti.cok mu dusuk

25/01/2019
11 aylik kizim grip oldu.ventolin agmentin gibi ilaclar iciyor.hastanede plt degeri 99 cikti.cok mu dusuk
Cevap: Kan sayımı sonucunuza göre trombosit diğer adıyla da platalet( PLT)  değeri oldukça düşük.Bu sonuç  normal değil, Araştırılması gerekir.Kan sayımında PLT düşüklüğü…
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
Total Bilirubin Testinin Normal Değerleri Nedir?
Bilirubin yüksekliğinde sarılık görüldüğünden , bilirubin sık olarak merak edilen bir biyokimya testidir.Total bilirubin testinin normal değerleri hem hastalar hem de doktorlar açısından son derece önemlidir.Normal…
PPD Testi (Tüberküloz Testi) Nedir?
PPD testi tüberküloz araştırılması için tarama testine verilen isimdir. PPD testi İngilizce kelimelerin ''Pürified Protein Derivative'' baş harflerinden adını almıştır.Türkçe karşılığı ise Saflaştırılmış…
Grip Testleri Nedir? Grip Testleri Ne Zaman Yapılır?
Sonbahar aylarında grip vakaları artmaktadır.Grip tamısını koymak için de doktorlar grip şühhelendikleri hastalarından çeşitli grip testleri istemektedir.Bu testlerin çoğu kısa süre içinde sonuçlanıp…
Anksiyete Nedir?
Anksiyete, neden olmaksızın duyulan içsel korku ve tedirginlik hali olarak tanımlanabilir.Psikiyatrik bir hastalık tablosudur.Çoğunlukla tedaviyi gerektirir.
TG Hormon Testi Nedir?
TG hormon  testi ile kandaki tiroglobulin miktarı ölçülür.TG testi biyokimya laboratuvarlarında çalışılan bir kan tahlilidir.
HBsAG Testi Nedir?
HBs AG testi Hepatit B yüzey antijenini ifade eder.Heptit B enfeksiyonu tanı ve takibinde kullanılan önemli bir tahlildir.
Ödem Nasıl Atılır?
Ödem, vücutta tutulan, biriken su anlamına gelir. Vücut bu fazlalığı bir şekilde atamaz ve hücreler arasında sıvı hacmi artar. Neticede, yüzükler parmağa girmez, ayakkabılar dar gelir, yüz ve dudaklar…
ACTH Hormonu Hangi Hastalıkların Tanısında Ölçülür?
ACTH hormonunun ölçüm amacı böbrek üstü ve hipofiz bezi hastalıklarının teşhisidir.Genellikle endokrinoloji uzmanlarınca istenen bir hormon tahlilidir.
Fankoni Hastalığı Nedir? Tanısında Kullanılan Testler Nelerdir?
Fankoni genetik bozukluğunun görüldüğü bir hastalıktır.
Protein C Aktivitesi Testi Nedir?
Protein C Aktivitesi testi koagulometrik yöntemle çalışılan bir tahlildir.Biyokimya laboratuvarlarında çalışılır.
Boşalma Sonrası Tahlilde Sperm Çıkar mı?
Boşalma; erkeğin spermini cinsel ilişki veya uyarılma sürecinde orgazm sonrası vücut dışına atmasıdır.
Kalsitonin Testi Neden Yapılır?
Kalsitonin testi meduller tiroit kanseri veya endokrin neoplazi tip 2 riski taşıyan kişilerde uygulanır.Bu tahlil genellikle endokrinoloji ve genel cerrahi uzmanlarınca istenmektedir.