İlişki sonrası regl oldum.Hamile kalır mıyım?

Yayın Tarihi : 2020/06/29 12:00 • Güncelleme Tarihi : 2020/07/29 12:38

20 yaşındayım. Ocak ortasında erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişki yaşadım . Ardından Ocak Şubat ve Martta düzenli adet gördüm. Nisan sonunda adet görmem gerekirken yaklaşık 3 hafta gecikti ve Mayıs 18de adet gördüm.Son adet başlangıcı tarihim de 18 Haziran. Adetlerim hep normalde olduğu kadar 4-5 gün sürdü. Sanırım kuruntu yapıyorum yine de emin olmak istiyorum.


Tahlil.com Cevabı :

Yaşadığınız  cinsel beraberliğin ardından arka arkaya  adet görülmüş olması hamilelik olasılığının  bulunmadığını gösterir.
Hamilelik olasılığından bahsedemeyiz  bu durumda.

Adet gören birinin neden hamile olamayacağı hakkında detaylı bilgi almak isterseniz tıklayınız....
 
Hala gebe olmadığınıza ikna olmuyorsanız bir kadın doğum doktoruna başvurabilirsiniz.Size gerekli bilgilendirmede bulunacaktır.

Sizin de benzer bir sorunuz varsa uzmanlarımıza 7/24 sorunuzu sorabilirsiniz.
Tıklayın, Hemen Sorunuzu Sorun.


Bu Gönderiye 1 Adet Yorum Gelmiş
P****** :

Merhaba, ben de en son 25 temmuzda cinsel ilişkiye girdim. Hatta adet zamanım çok yakın olduğu için cinsel ilişki sırasında adetim başladı ve cinsel ilişkiyi hemen sonlandırdık. Adetim 6 gün sürdü.

Ağustos sonunda olmam gereken adeti ise 2 hafta civarı gecikmeli bir şekilde 8 eylülde oldum.

Bir sorun var mı diye 21 eylülde de doktora gittim. Ultrasondan baktı kist ya da bir şey görünmediğini sadece rahim kalınlaşması olduğunu bunun da normal olduğunu söyledi.

Kanda hamilelik testi yaptı negatif çıktı.

Ekim ayındaki adetim de geçen ay periyoduna çok yakın olan bir tarihte 5 Ekimde oldum. Ama ben psikolojik yine de hamilelik var mı acaba diye korkuyorum. Bu mümkün müdür ? Ya da bir hastalık falan


Cevap:

Belirtiğiniz bir durum için hamilleik olasılığı bulunmuyor.Adet görülmüş olması bir önceki süreçte yaşanan ilişkinin hamileliğie sebep olmadığı bilgisini verir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

?