a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w y z

ESTRADİOL (E2, 17-b-estradiol) Hakkında Bilgi

Özellikle üreme çağındaki kadınlara üreme fonksiyonlarını araştırmak için istenen bir hormon tahlilidir.

Normal değerleri yaşa, gebelik durumuna ve adet döngüsüne göre farklılık gösterebilir:

Normal değerleri aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

 

Kadınlarda:

 0-12 yaş                  2-18 pg/ml
 13-15 yaş                11-38 pg/ml
 16-50 yaş                30-119 pg/ml
 50 yaş ve sonrası:   10-35 pg/ml
 Gebelik                   10-35 pg/ml
 Folliküler faz           30-119 pg/ml
 Pik                           149-350 pg/ml
 Luteal faz                97-216 pg/ml
 Ovülasyon takibi     29-97 pg/ml

Vücuttaki en güçlü endojen östrojendir. Puberte prekoks, amenore, ovülasyon indüksiyonunun takibi ve erkeklerde jinekomastinin değerlendirilmesinde kullanılır.

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

y.cengiz1985 | 05.12.2016 12:54

31 yaş.çikolata kisti çıktı solda 2cm. CA.125 33,9 U/ML -35, CA.19-9 11,72 U/ML -37, FSH 5,04 MLU/ML FOLİKUL FAZ 2,8-11,3,FOLLİKÜN FAZ (2-3.GÜN)3-14-ovulsyn faz 5,8-21,luteal faz 1,2-9 menepoz 9,7-111;e2 85 pg/ml kn mens dön.38-649 luteal faz 21-312

Tahlil.Com | 29.12.2016 11:15

Kadın okurlarımızdan sıklıkla hormon tahlillerinin değerlendirilmesine dair Tahlil.com'a sorular geliyor.
Hormon tetkiklerinin yorumu ve değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.
Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar


biltug38 | 08.01.2015 12:34

13 yasindayim ve 17-oh progestron 0.52, dhea-so4 1107, androstenedion 0.71, estradiol 20.42, serbest t3 3.36, serbest t4 1.14, tsh 2.05, fsh 5.69, lh 3.81 olarak cikti. Normal mi?

Tahlil.Com | 11.01.2015 10:52

Kadın okurlarımızdan sıklıkla hormon tahlillerinin değerlendirilmesine dair Tahlil.com'a sorular geliyor.
Hormon tetkiklerinin yorumu ve değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.
Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar


f-seyhan77 | 31.12.2014 03:26

yi çalışmalar 37 yaşındayım şikayetim yok açlık şeker 80 toklul 108 hba1c 6 kez baktırdım değerlerim 5 5.5 5.1 hemşireyim ama insülin baktırdım açlık 10 çıktı sizce nasıl insülinin açlık değeri kaç yorumlarımız nedir selamlar

Tahlil.Com | 01.01.2015 10:19

Raporda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz.Bu konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

fcumshudova | 18.12.2014 09:14

adet gunumden bi gun once estradiol testi yaptirtim ve 41.7 chikti? normalmi?

Tahlil.Com | 18.12.2014 04:27

Kadın okurlarımızdan sıklıkla hormon tahlillerinin değerlendirilmesine dair Tahlil.com'a sorular geliyor.
Hormon tetkiklerinin yorumu ve değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.
Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar


fatma.ekiz | 06.11.2014 02:32

Çene kemiğime sıvı enjekte edildi. Östrojen testi istendi Adetimin 4. gününde estradiol testi yaptırdım.(yaşım 25). tahlil sonucunda;
Estradiol 82.14 referans aralıkları ise( 11.6-41.2 )
Progesteron 0.42
LH 6.56
FSH 4.66
Prolaktin 16.88 (2.1-17.7)
estradiol değerim yüksek çıktı neden olabilir?

Tahlil.Com | 06.11.2014 05:12

Kadın okurlarımızdan sıklıkla hormon tahlillerinin değerlendirilmesine dair Tahlil.com'a sorular geliyor.
Hormon tetkiklerinin yorumu ve değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.
Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar


merve-528 | 05.08.2014 04:55

Merhabalar, kontrol amaçlı hormon tahlili yaptırdım adetimin 3. gununde yüksek çıkan değerlerim :
Estradiol 49.84
CEA 1.42 (sigara kullanmıyorum)
CA-125 59.77
Yumurtalık ultrasonumda herhangi bir kist oluşumu da gözlenmedi, temiz çıktı. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Tahlil.Com | 08.08.2014 10:21
Tümör markırlarının tanı koydurucu özelliği yoktur, muayene ve görüntüleme daha önemlidir..
demetyasinunver | 06.07.2014 01:00

Merhaba Hamile kalmak istiyorum. e2 değerımın dusuk oldugu soylendı klomen verıldı. psıkolojım bozuldu degerlerı yazsam sizde yorumlayıp yardımcı olabılır mısınız?

FSH SONUC 5,84 LUTERAL PHASE 1,11-13,99 POSTMENOPOUSE 2,58-150,53

E2 SONUC 23 CIKTI LUTEAL PHASE 21-312
POSTMENOPOUSE 10-28

Tahlil.Com | 06.07.2014 11:28
E2 değeriniz adetinizin kaçıncı gününde yapıldığına bağlı olarak değişir..
gamze-ergin-1995 | 24.06.2014 03:09

Merhabalar yaşım 19 fakat bi ay içinde iki defa adet oldum. doktor hap verdi ve hormon tahlili yaptı E2: 415 çıktı ve yüksek dedi kanımın düşük olduğunu söyledi ve kan ilacı verdi ve bir daha tahlil istedi tahlili yaptırdım şimdi fakat E2 yüksekliği neden olabilir ve ne gibi sonuçlar doğurabilir..

Tahlil.Com | 24.06.2014 06:18
Birçok nedenden olabilir, yumurtalıklarınıza bakılması gerekir..
yaseminkose_53 | 20.05.2014 07:00

yaşım 36 sonuçları yorumlarmısınız





TSH    1,23             N(0,35 - 4,94)



FSH    4.79            

3.3 - 8.1    mIU/ml     Foliküler Faz

26.7 - 133.4    mIU/ml     Postmenopoz

1.4 - 5.5    mIU/ml     Luteal Faz

2.6 - 16.7    mIU/ml     Midsiklüs

LH    3.34            

1.8 - 11.8    mIU/ml     Foliküler Faz

5.2 - 62.0    mIU/ml     Post Menopoz

0.6 - 14.0

Tahlil.Com | 22.05.2014 11:12

Tahlillerinizi inceledik, sonuçlarınız normal.Test sonuçlarınızda bir sorun görülmüyor.


sumeyra-aslan | 20.05.2014 03:14

merhabalar ben 29 yaşında 3 yıllık evliyim ve 3 yıldır gebe kalamıyorum.Doktorum hormon testleri verdi bilgi verirseniz sevinirim.e2 99 mid foliküler faz 23,0-139,0 mid siklus 83-495 mid futeal faz 42-338 FSH 5,98 1,09-22,50 LH 5,24 mid folükler faz 2,12-10,90 yorumlarsanız sevinirim kolay gelsin

Tahlil.Com | 22.05.2014 10:02

Hormon testlerinin yorumlanmasında, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar



DAHA FAZLA GÖSTER