a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w y z

GLUKOZ (Açlık kan şekeri, AKŞ) Hakkında Bilgi

Glukoz diğer adıyla da açlık kan şekeri en çok diabet hastalığının tanı ve takibinde istenen bir biyokimya kan tahlilidir. En sık istenen tahlillerden biridir.

Glukoz Testi Normal Değerleri (Referans Aralığı):

Kord 45-96 mg/dl
Prematüre  20-60 mg/dl
0-7 gün 40-60 mg/dl
7 gün-1 ay 40-80 mg/dl
2 ay-15 yaş  60-100 mg/dl 
2 ay-15 yaş  70-110 mg/dl 
60 yaş üstü 80-110 mg/dl



Kanda Glukoz testi karbonhidrat metabolizmasının değerlendirilmesinde kullanılır.
Günümüzde 100 ve üstü çıkan glukoz değerleri diabet riski yönünden araştırılmalıdır.

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

Ahmet | 30.08.2016 01:01

Ben sürekli acıkıyorum.Kan şekeri ölçme cihazı yok elimde ve sağlıklı beslenmiyorum.Ama aşırı acıkıyorum.1 Saat önce yedim ama gene çok acıktım.Kan şekerimde sorunmu var?Varsa nasıl düzeltebilirim hangi besinleri tüketmeliyim dengelemek için? Kan şekeri düşükse ne gibi sorunlar olur? Yüksekse ne gibi sorunlar olur?

Tahlil.Com | 08.09.2016 06:54
Size önerimiz öncelikle bir endokrnoloji doktoruna başvurmanız.
Gerek gördüğü tahlilleri isteyip size gereken yönlendirmede bulunacaktır.
emrahakar24 | 16.10.2015 05:55

hocam glikozum 103 hemoglobin a1c 5,4 homo air endeks 1 hocam şeker hastasımıyım şimdiden teşekürler :D

Tahlil.Com | 18.10.2015 10:41

Açlık kan şekeri yani glukoz değerinizdeki hafif yükseklik diyabet hastalığı yönünden risk altında olabileceğinizi gösteriyor.
Bir endokrinoloji doktoruna başvurmanız en doğru yaklaşım olacak.
Doktorunuz gerek görürse ilave testler de isteyecektir.

kiymet | 21.04.2015 08:43

Merhaba, açlik kan şekerim 100, HBA1C 5.8 cikti. diyabet risk grubunda miyim? Ayrica kilo problemim oldugu soylenemez 1.69boy 58 kiloyum. fakat son aylarda kolaylikla 2kilo aLdim. Bu sekerle ilintili midir?

Tahlil.Com | 21.04.2015 11:05
Diyabet riski açısından bir endokrinoloji uzmanına başvurnaccnız ve açlık ve tokluk insülin değerleri ile birlikte OGTT yaptırmanız yararlı olabilir.
zynpky1961 | 11.04.2015 10:40

İyi günler. Eşim muayene için en son doktora gittiğinde aks değeri 130 çıktı ve şeker yükleme testi yapması istendi. Bu testin pankreasta yada herhangi bir organa yan etkisi yada direkt olarak bır etkisi var mıdır. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.

Tahlil.Com | 13.04.2015 11:35
Eşinize tanı için istenmiş bu test.Sağlığına bir zararı yoktur.Güven içinde yaptırabilirsiniz.Tüm dünyada uygulanan bir testtir.
Eşinizde diabet riski var.
melisamedin | 10.03.2015 06:01

merhaba, polikistk overliyim 19 yaşındayım. tahlile aç iken girdim. doktorum bazı kan testleri istedi sonuçları götürdüğümde normal dedi ancak glukoz 93 referans aralıkları 74-106
insülin 12.7 referans aralığı 2.6-24.9 HOMA indeksimi hesapladığımda sizce bir problem çıkıyor mu

Tahlil.Com | 10.03.2015 06:13

Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.

ceren_alagoz | 20.02.2015 11:34

Merhaba
glukoz açlık 93 (70-100),
tokluk 1. saat 70
insülin açlık 8,68(2,6-24,9)
insülin tokluk 1. saat 34,06(29-88)
vitamin d 15,66 (20-80)
bu değerlere istinaden doktorum reaktif hipoglisemi teşhisi koydu ve ilaç verdi.
değerlerimi birde siz değerlendirirseniz sevinirim.

Tahlil.Com | 16.08.2018 10:32
Tokluk kan şekerinizdeki düşme doktorunuzun bu teşhisini desteklemekle birlikte sadece bu verilerle kesin olarak bu tanıyı da koyamayız.
İleri bir endokrinolojik muayene ile çok daha detaylı bilgi alınacaktır.
adilcan_003 | 14.01.2015 05:04

Hocam Merhaba kandaki tokluk şekerim 116.9 çıktı sizce sakıncalımı birde pct'm 0,184 çıktı normalin altında be yapmam lazım. Teşekkür ederim

Tahlil.Com | 17.01.2015 01:03

Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.Ancak sadece bu değerler deçok fazla bir şey ifade etmez.

pinarboncuk | 10.01.2015 12:54

yaşım 29 açlık kan şekerim 96 çıktı. sizce riskli mi?

Tahlil.Com | 11.01.2015 01:14

Tahlillerinizi inceledik, sonuçlarınız normal.görülmüyor.
AKŞ yani açlık kan şekeri 100 ün altında oldukça normal kabul edilir.

.... | 17.10.2014 12:20

Yemek sonrası uyku zayıf olmama rağmen erimeyen göbek şikayetleriyle yaptırdığım OGTT sonucum;

OGTT 75 Gr

OGTT 75 Gr Açlık : 76

OGTT 75 Gr 2.Saat : 54

Hormon

Serbest T4: 0.82 (0,61 - 1,12)

TSH : 2.294 (0,34 - 5,6)

İnsülin: 4.18 (1,9 - 23)

İnsülin 2.Saat 8.75

Yorumlarsanız sevinirim.İyi çalışmalar

Tahlil.Com | 21.10.2014 03:56

Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.

duygu-esen1 | 19.08.2014 09:26

merhaba. 24 yaşındayım açlık kan şekerim 74 çıktı. Sizce risk altında mıyım?

Tahlil.Com | 19.08.2014 11:14

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.

DAHA FAZLA GÖSTER