a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w y z

SERBEST T4 (FT4, Serbest tiroksin) Hakkında Bilgi

Endokrinoloji incelemelerinde sıkça uygulanılan bir hormon tahlilidir.
Tiroid fonksiyonlarının değerlendirilmesinde kullanılır. Hipertiroidizmde serum FT4 düzeyi artarken, hipotiroidizmde azalır.
Total T4’ün yaklaşık %0,02-0,04’ü FT4’tür.

Normal değerleri aşağıda belirtilmiştir:

Prematüre                      18,00-40,00 pmol/L
7 günlük ve altı kişiler:  8,50-40,50 pmol/L
7 gün ve üstü                  9,00-25,00 pmol/L 

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

nrcngkc | 31.05.2013 11:02

tahlil sonucumu değerlendirebilir misiniz ? serbest t3 4.47, serbest t4 15.39, tsh 2.86. normal mi ?

Tahlil.Com | 01.06.2013 12:42

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.


| 03.12.2011 03:46

merhaba.tiroid-stimülating hormon tsh 1.38,serbest triiyodotironin ft3 4.59,serbest tiroksin ft4 ise 13.76 test değerlerim bunlar rica etsem değerlendirebilirmisiniz.teşekkür eder saygılar sunarım.

Tahlil.Com | 04.12.2011 10:54
referans değerleri yazmamışsınız
| 26.08.2011 04:14

1 aylık gebeyim.
ft3: 3.60
tsh: 3.36
ft4: 2.00

sonuçlarımı değerlendirmenizi rica ediyorum...

Tahlil.Com | 15.08.2018 05:02
TSH değerini biraz yüksek gebelik için,bir endokrinoloji uzmanına danışmanızda yarar var
| 05.04.2011 11:32

TSH 3 SERBEST T3 4.63 , SERBEST T4 İSE 1.01 OLARAK ..DEGERLENDİRMENİZİ RİCA EDERİM..

| 05.04.2011 11:29

benim de tahlil sonuçlarım (tsh 3-)..(t3 .4.63) ...t4 ise 1.01 ..degerlnedirmenizi beklerim..

| 13.12.2010 07:37

mrh 8 aylik hamileyim kan tahlilinde
TSH :3.09 normal degerler: 0.27- 4.20 uIU\ml
FT4: 0.715 normal degerler :0.932-1.710 ng\dl durumu : L

sonuclarimi degerlendirmenizi rica ediyorum. tesekkur ederim

Tahlil.Com | 14.12.2010 05:42
Gebelik değerleri açısından TSH ve serbest T4 düzeyleriniz hafif bir hipotiroidiniz olduğunu düşündürüyor. Tiroid ilacı ve iyot almanız lazım. Ama doğumda çok yaklaşmış, doktorunuza danışın.
| 25.08.2010 09:35

FT4 (SERBEST TIROKSIN) 11.64 pmol/L 9.13 - 23.80
TSH 3.49 μU/ml 0.49- 4.67

merhaba,
sonuçlarım yukarıdaki gibidir.. tarafınızdan değerlendirilmesini rica ederim..

Tahlil.Com | 25.08.2010 10:06
Sonuçlarınız normal aralıklarda.Her 2 test de tiroid bezinin çalışmasıyla ilgili testler.Tiroid beziniz normal çalışıyor.