TİROİD-STİMULATİNG HORMON (TSH, s-TSH, Tirotropin)

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w y z

TİROİD-STİMULATİNG HORMON (TSH, s-TSH, Tirotropin) Hakkında Bilgi

Tiroid bezi hastalıkları tanı ve takibinde en sık istenen tahlillerden biridir.
Tiroid fonksiyonlarının değerlendirilmesi ve tedavi takibinde kullanılır.
Hipotiroidizm, Hashimoto tiroiditi, ektopik TSH salgılanan durumlar, subakut tiroidit ve tiroid hormon rezistansında serum TSH düzeyi artarken, hipotalamik ve hipofizer hipotiroidizm ile hipertiroidizmde ise TSH düzeyi azalır.
Normal değerleri aşağıda belirtilmiştir:

0-7 gün             0,50-20,00 mU/ml
7 gün-1 yaş        0,50-10,00 mU/ml
2-12 yaş            0,50-6,50 mU/ml
13-15 yaş          0,50-5,50 mU/ml
15 yaş ve üstü:    0,30-4,00 mU/m

Tiroid testleri hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız....

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

| 22.06.2018 07:54

[...] TSH değeriniz yüksek.FSH testi ise genellikle adet dönemine göre farklılıklar gösterse de,normal değerlerde gözüküyor.TSH testinizdeki yükseklik tiroid bezi ile ilgili (hipotiroidi gibi) olabilir.TSH testi ile ilgili aşağıda ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.TSH düzensizliği bebek oluşumu için bir risk faktörü olabilir. TSH Testi Normal Değerleri ve Yükselip Düştüğü Durumlar [...]

tuba-temel | 05.01.2015 06:14

merhaba ben bugün kadın doğum doktoruna gittim triotlerim fazla çalışıyormuş sonuçlarımı yazayım.

TSH 0.11 NORMAL DEĞER L 0.34-5.60
SERBEST T3 5.26 - NORMAL DEĞER 3.16-5,83
SERBEST T4 10.13 NORMAL DEĞER 7.71-16.09 YETİŞKİN

Tahlil.Com | 06.01.2015 10:27

Bir tiroid bezi tahlili olan TSH hormonu değeri düşük çıkmış.
TSH düşüklüğü normal değildir.
Tiroid bezi fazla çalışıyor olabilir.İleri tetkik ve muayene amaçlı olarak Endokrinoloji bölümüne başvurunuz.

TSH testi ve hangi durumlarda düşük çıktığına dair aşağıdaki yazımızda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Tiroid Testleri,


zeynepyavuz | 30.12.2014 09:19

TSH * 7.22 uIU/mL 0.27 - 4.2
FT3 2.74 pg/mL 2.5 - 4.4
FT4 1.02 ng/dL 1.0 - 1.7
Vitamin B12 202 pg/mL 191 - 663
Ferritin 19 ng/mL 15 - 150
Folate 8.35 ng/mL 3 - 20
bugün yaptırdıgım tahlil sonuçları degerler normal mi tesekkür ederim

Tahlil.Com | 01.01.2015 10:19

Tahlil sonucunuzu değerlendirdik.TSH hormonu değeriniz yüksek.TSH yüksekliği olması hipotiroidi sorununuz olabileceğini düşündürüyor.Yani tiroid bezinizde hastalık olabilir.
Bu durumda daha ileri tetkik, muayene  ve tedavi için endokrinoloji bölümüne başvurmanız uygun gözüküyor.

TSH testleri ve TSH testlerinin yorumlanmasına dair detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda Tahlil.com'a sorulmuş soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.

TSH ve tiroid testlerinin yorumlanmasına dair bilgiler....



burcudallas33 | 26.11.2014 02:42

Merhaba sonuclarim, serbest T4 sonuc 15.8 normal deger 12-22.
TSH sonuc 1.38 normal deger 0.27-4.2
Lutfen yardimci olurmusunuz. Asiri sac dokulmesi problemini yasiyorum. Tesekkurler

Tahlil.Com | 30.11.2014 07:48

Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçları normal olarak yorumluyoruz.
Test sonuç değerlerinizde bir anormallik görülmüyor.

barongokhan87 | 30.10.2014 08:30

Merhaba ben troid`ten şüpheleniyorum tüm belirtileri var sanırım az calisiyor cinsiyet erkek yaşım 26 doktor çok normal dedi sonuçlara
TSH sonuç 2.69 normal değerler 0.27 - 4.2
Serbest T3 sonuç 3.59 normal değer 2- 4.4
Serbest T4 sonuç 1.38 normal değer 0.93 - 1.7
lütfen yardımcı olun

Tahlil.Com | 31.10.2014 08:19
Sonuçlarınız normaldir..
nsbszr | 29.09.2014 09:41

41 günlük oğlumun test sonuçları aşağıdaki gibidir:
Serbest T3 4.51 2.97
Serbest T4 10.54 10,71
TSH 1.4 1,58 iki haftalık değerleri bu şekildedir. Ne yapılması konusunda önerileriniz nedir. şimdiden teşekkür ederim.

Tahlil.Com | 30.09.2014 03:20

Raporda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz.Bu konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

alone_kubra_1907 | 29.09.2014 01:43

Merhaba 7 haftalik gebeyim 5 gün arayla kan tahlili yaptırdım ilk tahlilim de TSH 3.58 çıktı ikinci tahlilim de 3.37 çıktı birde serbest T3 4.38 serbest T4 12.11 çıktı sonucu nedir acaba

Tahlil.Com | 29.09.2014 01:43

TSH değeriniz gebelik için yüksek. Bunun 2,5 hatta 2 nin altında olması ideal. Bir endokrinoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.Bu konuda sitemiz yazarlarından Endokrinoloji uzmanı Doç.Dr.Mustafa Cesur'un ilgili yazısı aşağıda ve detaylı bilgiler bulunmakta.Okumanızı öneririz.

Gebelik ve Tiroid Hastalıkları ve Tiroid Testlerinin Yorumlanması

TSH testleri ve TSH testlerinin yorumlanmasına dair detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda sorulmuş soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.

http://tahlil.com/10-soru-ve-cevapta-tiroid-hastaliklaritiroid-testleri-st3-st4-tsh-ve-tiroid-testlerinin-yorumlanmasi

hepsi_arzu_1998 | 23.07.2014 06:45

İyi günler
17 yaşındayım. halsizlik ve bas donmesi şikayetleri ile doktora gittim. kan tahlili yaptırdı ve TSH sonucum normalden yüksek çıktı. 4,2 olması gereken sonuç bende 5,930. normal olması için bir hap verdi. hap içmek dışında beslenmemde nasıl davranmalıyım ?

Tahlil.Com | 23.07.2014 10:00
Davranış yada beslenmenizde yapmanız gereken özel birşey yoktur..
sermin.seyhan07 | 23.07.2014 06:44

Merhaba 10 haftalık hamileyim tsh sonucu 0,2278 çıktı ilaç kullanmama gerek varmı?

Tahlil.Com | 23.07.2014 10:00
Endokrinoloji tarafından önerildi ise kullanmanız gereklidir..
sermin.seyhan07 | 23.07.2014 06:44

Merhaba 10 haftalık hamileyim tsh sonucu 0,2278 çıktı ilaç kullanmama gerek varmı?

Tahlil.Com | 23.07.2014 10:15
Endokrinoloji tarafından önerildi ise evet..
DAHA FAZLA GÖSTER