Dik Oturun.Sırt Ağrılarından Kurtulun!

Yayın Tarihi : 2015/11/28 15:13 • Güncelleme Tarihi : 2024/05/03 13:02 •

Sırt, vücudun arkasında kalan, vücudun duruşunu düzenleyen, omurgayı koruması hasebiyle beyine giden ve beyinden gelen sinyalleri çevresel organlara taşıyan bir koruyucudur.

Dik Oturun.Sırt Ağrılarından Kurtulun!

Sırt ağrılarının büyük bir oranı yanlış duruştan kaynaklanmaktadır. Özellikle gelişme çağında edinilen yanlış duruş, sırt ağrısı ve boyun düzleşmesi hastalığına neden olur. Dik durmak ve düzenli esneme hareketleri yapmak sırt ağrınızı azaltacak, duruş bozukluğunu düzeltecektir. 

Sırt Bölgesini Tanıyalım

Sırt, vücudun arkasında kalan, vücudun duruşunu düzenleyen, omurgayı koruması hasebiyle beyine giden ve beyinden gelen sinyalleri çevresel organlara taşıyan bir koruyucudur. Dolayısıyla sırt kısmında hasar olan kişilerde çeşitli ağrılar görülmektedir.

Sırt bölgesinin içinde bulunan omurlarda boşluklar vardır. Bu boşluklar, sinir şeritlerini içinde bulundurur. Yani parmağınıza sivri bir cisim battığında elinizi çekmeniz için; cisimin battığı noktadaki reseptörler uyarılır. Reseptörler haberi beyine iletir ve beyin elinizi çekmenizi söyler ve siz efektör organlarınızı kullanarak elinizi çekersiniz. Bunlar bir an gibi kısa sürede gerçekleşirken, hızlı bir haber iletim sistemi görülür. İşte bu sistemin işleyişi omurlar arası boşlukta bulunan sinirlerle yapılır.

Sırt, insanın fiziksel mekanizmasıdır. Sırtınızın duruşu, sizin vücut proporsiyonunuzu ortaya koyar. Yani ayrıca, sadece sırt değil; kuyruk sokumu boyun ve kafa duruşunuzu dahi, sırt duruşunuz ortaya koyar. Bu sebeple sağlıksız bir duruşta sadece sırtınız değil; vücudunuzun tamamı hata oluşturur.

Ayrıca dik durulduğunda vücutta her haber kolayla ulaştırılır ve kan dolaşımı da rahat olur. Yani dik duran insan, sağlıklı insandır.

Sırt duruşu fiziksel olarak çok önemlidir ancak işler bununla sınırlı değildir. Aynı zamanda kişinin özgüvenini de ortaya koyan bir durumdur. Vücut dilinde dik durmak; kendime güveniyorum, söz ve eylemlerimden eminim algısını ortaya koyar.

Sırt Duruşunun Bozuk Olması Nelere Sebep Olur?

Sırt ağrısının başlıca sebeplerinden biri, rahatsız yataklarda yatmaktır. Yatağınız ortopedik değilse, rahat uyuyamaz ve uykunuzdan dinlenmiş uyanamazsınız.

Sırt duruşu bozuk olduğunda vücut, boyun ve bel duruşuyla bunu düzeltmek ister. Ancak siz hep eğik duruyorsanız; boyun düzleşmesi, kuyruk sokumu ağrısı, sırt ağrılarını takip eder.

Sırt, kalbe temizlenmek üzere giden kirli kanın, yoğunlukta geçtiği toplardamarlara sahip alandır. Bu yüzden sırt bölgesindeki damarlarda bir tıkanıklık olmaması önemlidir.

Dik durmuyorsanız, omurlar içindeki sinirler sıkışmaya bağlı olarak, vücudunuzun farklı bölgelerinde ağrılara sebep olabilir.


 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?