Kulak Uğuldaması ve Ağrısı Nedir?

Yayın Tarihi : 2017/03/05 01:44 • Güncelleme Tarihi : 2017/03/05 01:44 •
Kulak uğuldaması ve ağrısı sık olarak karşılaşılan bir sağlık sorunudur
Kulak Uğuldaması ve Ağrısı Nedir?

Kulak uğuldaması ve ağrısı sık olarak karşılaşılan bir sağlık sorunudur.Kulak ağrısının ve uğultusunun en sık görülen sebebi orta kulağı boğaza birleştiren östaki kanalının tıkanmasıdır. Genellikle alerji, sinüzit veya grip hastalıkları sırasında ortaya çıkar.

Gün boyunca ayakta iken östaki kanalından boğazımızın arkasına doğru rahat akış sağlanır. Ayrıca çiğneme ve yutkunma östaki kanalı etrafındaki kasları hareket ettirerek, orta kulağa östaki kanalından hava giriş-çıkışını sağlar.

Uykuya daldığınızda östaki kanalı rahat boşalamaz.Ayrıca gece yeterince yutkunamadığımız için de, fazla hava girişi de olmaz. Orta kulaktaki hava, etraftaki dokular tarafından kullanıldığı için, negatif basınç oluşur. Bu da kulak zarının içeri doğru emilmesi anlamına gelir.

Dış kulak yolu enfeksiyonları, uçak yolculuğu ve tüplü dalış gibi atmosferik değişiklikler, saç kılının tıraştan sonra dış kulak yoluna düşmesi, dil, çene gibi kulakla ilişkisi olmayıp, kulakta hissedilen ağrılar da kulak ağrısını tetikleyebilir.

Bu tür şikayeti olanların öncelikle kulak burun boğaz bölümüne başvurması önerilmektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?