Zevk Suyu Nedir?

Yayın Tarihi : 2018/09/11 17:36 • Güncelleme Tarihi : 2020/05/26 19:44 • Yazar: Uz.Dr. Cem Argun
Zevk suyu olarak bilinen ancak asıl ismi prostat sıvısı olan şeffaf salgı, erkeklerin mesane bölgesini saran prostat bezinin salgısıdır.İngilizce precum olarak adlandırılır. Zevk suyu ile hamile kalınıp kalınmayacağı da sıklıkla genç çiftler tarafından merak edilmektedir.
Zevk Suyu Nedir?

Zevk suyu olarak bilinen ancak tıbbi ismi prostat sıvısı olan şeffaf salgı, erkeğin cinsel olarak uyarılmasının ardından prostat bezinden salglanmaktadır.
Zevk suyunun özellikle cinsel uyarı sonrası erkeklerin cinsel organından atılması da son derece normal bir durumdur.

Zevk Suyu Nedir?

Zevk suyu erkeğin cinsel olarak uyarılmasının ardından boşalmadan önce salınan berrak bir sıvıdır. Zevk suyu erkeğin cinsel organının ucunda bir damla olarak görülür.
Miktarı çok az olduğundan bazen çiftler tarafından fark edilmeyebilir.
Zevk suyu, Cowper bezi adı verilen bezelye büyüklüğündeki bir bez tarafından üretilir. Sıvının organik fonksiyonu ise idrar ve meninin vücuttan dışarı atılımının kolaylaştırılmasıdır.

Zevk suyunun bir diğer önemli işlevi ise idrar yollarında idrarın akışından kalan asidik yapıyı nötralize etmesi ve sperm hücrelerinin canlılığının korunmasına katkı sağlamasıdır.Bu şekilde çocuk oluşumunda aktif rol üstlenir.

Zevk Suyunda Sperm Hücresi Bulunur mu?

Zevk suyunun sperm içeriği çok düşüktür hatta çoğunlukla sperm hücresi barındırmamaktadır.

Zevk Suyundan Hamile Kalma Oranı Nedir?

Bu soru çok merak edilen bir konudur.Özellikle evli olmayan çiftler, genç yaşlarda cinsellik deneyimi yaşayanlar, yaşadıkları cinsel beraberlik sonrası bu konuyu çok merak eder.
Dışarı boşalma sonrası boşalma öncesi erkeğin cinsel organı vajinanın içindeyken zevk suyunun hamileliğe sebep olup olmayacağı ve bu oranın ne olduğunu açıklayalım.
Zevk suyundan hamile kalma oranı son derece düşük bir ihtimaldir.Ancak bu tür korunmasız ilişki sonnrası beklenen adetlerinde en az 1 hafta ile 10 gün gecikme olan kadınların tedbiren de olsa hamilelik testi yaptırmaları önerilir.

Zevk suyu hakkında merak ettiklerinizi aşağıdaki yorum bölümüne yazabilir ve okurlarımız ile doktorlarımızla paylaşabilirsiniz.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?