a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w y z

VİTAMİN B12 (Vit B12, Siyanokobalamin) Hakkında Bilgi

Vitamin B 12 sıkça istenen bir tahlil olup normal değerleri aşağıda verilmiştir:

7 gün den küçük yeni doğanlarda:160-1300 pg/ml
7 günden büyükler ve yetişkinlerde:220-940 pg/ml

Vitamin B 12 Testinin  Kullanımı: Hematopoezis ( kan yapımı)  ve normal nöronal( sinirsel)  fonksiyonlar için Vit B12 gereklidir.

Vitamin B 12 nin yükseldiği durumlar:

Kronik böbrek yetmezliği, konjenital kalp yetmezliği, diabetes mellitus, AML, KML, lökositoz, polistemia vera, karaciğer hastalıkları ve protein malnutrisyonu

Vitamin B 12 nin düşük çıktığı durumlar:

İntrensek faktör eksikliği, malabsorbsiyon ve vejeteryanlarda Vit B12 düzeyi düşüktür.

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

ozlemkadirhan | 17.12.2017 03:35

B12 değerim 227 cikti referans araligi 180-900 normal aralikta gorunuyor ama kendimi eskiye oranla unutkan ve halsiz buluyorum.

Tahlil.Com | 15.09.2014 07:50
Halsizlik ve unutkanlığınızın başka birçok nedeni olabilir, muayene olmanızda fayda vardır..
| 01.07.2017 10:03

Benim B12 tahlilim 151 çıktı baş parmağımdaki tırnağım düşüyor yerine yenisi çıkıcak gibi ve unutkanlığım var bununla alakalı olabilirmi yaşım 18 yaşıma göre B12 tahlilim düşük mü ?

Tahlil.Com | 05.10.2010 10:09
Evet B12 değeriniz düşük
w_r_t_y_u0606 | 28.06.2017 06:03

Merhaba 18 yasındayım B12 187-883 pg/ml değerinden sonuç 187 cıktı sizce normal midir?
Çok halsizim yürürken denge kaybı yasıyorum bacak ve ellerımde uyuşma var.

Tahlil.Com | 13.03.2015 09:55
Vitamin B 12 değeriniz düşük.Bu durumda muhtemelen doktorunuz tedavi başlayacaktır.Ayrıca B 12 içeren gıdalar konusunda da gerekli diyet yönünden size önerilerde bulunacaktır.

Aşağıdaki bağlantıda vitamin B 12 içeren gıdalar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hakan Dündar | 12.05.2016 03:19

Kız çocuğum var. 18 aylık. Kan tahlili sonucu; b12 değeri 191. (normal değerler 150-983 yazıyor)

Doktor değerlerin düşük olduğunu söyleyerek 'norogrizovim i.m. ampul' verdi ve hafta bir yarım ampul ağız yoluyla dedi. ilaca güvenemedim. sizin yorum?

Tahlil.Com | 30.07.2018 09:51
Sonuçta çocuğunuzda B 12 eksikliği var.
Bu yönde bir tedavi almalı.
Sitemizde prensip olarak doktorunuzun verdiği ilaçlarla ile ilgili bir yorum veya görüşte bulunmuyoruz.
kaanemir07 | 02.02.2016 01:28

Normal b12 değerim 191-1128 olması gerekirken b12 değerim 131. Ciddi bir b12 eksikliğim varmı?

Tahlil.Com | 03.02.2016 04:59
B 12 değeriniz düşük.Bu nedenle tedavi olmalısınız

ozan.oner | 22.12.2015 08:18

B12 sonucum 188, 126-505 değer aralığında. saç dökülmesi ve unutkanlık problemi yaşıyorum. sizce değerler normal mi?

Tahlil.Com | 22.12.2015 11:15
b 12 değeriniz normal.Ancak belirtiğiniz bulgular başka mineral veya vitemin eksikliği durumunda veya hormonal bozukluklarda olabilir.Kansızlıkta da olabilir.
sait.turgut | 15.10.2015 08:16

Merhaba;

Benim b12 değerim 211-911 referans aralığında 229 pg/mL unutkalık yaşıyorum yaşım 24 yorumunuz nedir? Teşekkürler şimdiden.

Tahlil.Com | 18.10.2015 10:43
B 12değeriniz her ne kadar normal sınırlar içinde olsa da alt sınıra yakın.Doktorunuz beslenme alışkanlığınız varsa diğer tahlilleriniz ve muayene bılgularınıza göre gerekli değerlendirmeyi yapacaktır.
rky.acar | 17.03.2015 12:21

merhaba 1991 doğumluyum tahlilde B 12 vitamini 126,5-505 frekans aralığında 163 pg/ml çıktı. yorumunuz nedir. ? şimdiden teşekkürler

Tahlil.Com | 28.08.2018 08:00
Normal değerler arasında çıkmış sonucunuz.Sorun gözükmüyor.
derya_yuc | 28.02.2015 03:09

Merhaba 32 yasındayım ve dilimde şiddetli yanma ve lekeler var. b12 vıtamn testı yaptırdm sonuc 190,0 cıktı referans 180-914 dur. sizce dildeki agrı yanma ve lekelerın belırtısımıdır?

Tahlil.Com | 28.02.2015 07:27
B 12 değeriniz alt sınıra yakın.Doktorunuz gerek görürse B 12 tedavisi verebilir.;
Dildeki rahatsızlığınız için bir cildiye doktoruna muayene olmak için başvurabilirsiniz.

yaman_emrehan | 24.12.2014 03:13

b12 referansı 191-663.benimki 193 çıktı.folat ise 3,48.doktor b 12 eksikliği var deyip iğne verdi.b 12 iğnesini kullanmasam da sadece folik asit ilacını kullansam olur mu yahut iğnenin alternatifi var mıdır?

Tahlil.Com | 25.12.2014 11:31

Tahlil.com temel olarak tahlil yorumlayan bir sağlık sitesidir. Bunun dışında Hamile miyim? ve Hangi Doktora Gitmeliyim? konularında da danışmanlık hizmeti vermektedir. Doktorunuzun verdiği ilaç tedavisi konusunda ise prensip olarak yorum yapmayı doğru bulmuyoruz.Bu konuda tedavinizi planlayan doktorunuza danışmalısınız.

DAHA FAZLA GÖSTER