D Vitamini Doğum Sancısını Azaltıyor

Yayın Tarihi : 2018/08/04 01:21 • Güncelleme Tarihi : 2021/08/30 04:49 •

D Vitamini Doğum Sancısını Nasıl Azaltır?

D Vitamini Doğum Sancısını Azaltıyor

D vitaminin pek çok faydası olduğu bilinmektedir. Bu faydalara bir yenisi de kadın hastalıkları uzmanları tarafından eklenmiştir. Yapılan araştırmaya göre; kanda fazla miktarda D vitamini bulunan kadınlar, daha az doğum sancısına maruz kalırlar.

Ayrıca doğum esnasında, D vitamini oranı düşer. Bu sebeple; doğum öncesinde D vitamini artırılmalıdır. Güneş ışığı bol alınmalı ve D vitamini açısından zengin besinler tüketilmelidir.

D Vitamini Doğum Sancısını Nasıl Azaltır?

D vitamini; vücutta kalsiyum ve magnezyum ile birlikte çalışır. Yani hepsi kemikler için bir besin deposudur ve düzenli çalışmasını destekler. Kemikle ilgili hastalıkların tamamında D vitaminiyle ilgili sıkıntılar ortaya koyulmaktadır. Ayrıca D vitamini, yağda çözünen ve depo edilebilen bir vitamindir. Yani yağ ile birlikte tüketildiğinde vücudun maksimum faydalanabildiği, aynı zamanda fazlasının atılmayıp, ihtiyaç dahilinde vücutta kullanılabildiği bir vitamindir. 

Doğum; vajina kaslarının kasılıp gevşemesi sayesinde çocuğun anne rahminden çıkıp, dünyaya gözlerini açmasını sağlayan bir durumdur. Anne kemikleri ne kadar sağlıklı ise, bu kasılıp gevşeme mekanizması, aynı oranda sağlıklı ve olması gerektiği gibi çalışır. Yani yeterince D vitamini ile beslenmiş kemikler, doğum esnasında vazifesini yerine getirir ve kasılma mekanizmasını ihtiyaç olduğu şekilde çalıştırır. İşte bu yolla çabuk ve kolay doğum sağlanmış olur. 

D Vitamini Nasıl Alınır?

D vitamini, genelde besin olarak alınır. Ancak kan tahlillerinde eksik görülmesi veya gebelik olması gibi ekstra durumlarda, eczanelerden vitamin takviyesi olarak alınıp tüketilebilir. Esas D vitamini kaynağı ise, güneştir. Güneş, D vitaminini vücuda vermez. Vücutta var olan D vitaminini aktifleştirir. Yani beslenmeyle veya takviyeyle D vitamini almak esas, ancak onu etkin kılabilmek için de güneş ışığı şarttır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?