Gebelikte Kese Ne Zaman Ultrasonda Görülür?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2020/05/05 22:08 • Yazar: Başak Pırıl Gökayaz
Gebe olan anne adayları gebelik testi sonrası gebelik kesesinin de ultrasonda görülmesini sabırsızlıkla beklerler. Gebeliğin kesin tanısı gebelik kesesinin ultrasonda görülmesiyle koyulmaktadır.Gebelikte kesenin ne zaman ultrasonda görüleceğine dair aşağıdaki yazımızda merak ettiğiniz tüm bilgileri bulabilirsiniz.
Gebelikte Kese Ne Zaman Ultrasonda Görülür?

Gebe olan anne adayları gebelik testi sonrası gebelik kesesinin ultrason muayenesinde görülmesini sabırsızlıkla beklerler. Kanda Beta HCG tetsinin yüksek çıkması sonrası konulan gebelik tanısı gebelik kesesinin ulltrason muayenesinde de görülmesiyle kesinleşmiş olur.

Tahlil.com'a en sık sorulan sorulardan biri de gebelikte kesenin ultrason muayenesinde ne zaman görüleceğidir.
Gebelik büyüdükçe kandaki gebelik hormonu yani B-HCG giderek artar.

Gebelikte Kese Ne Zaman Ultrasonda Görülür?

Sadece Beta HCG düzeyinin yüksek olması tek başına çok fazla anlam ifade etmez önemli olan gebeliğin ultrason muayenesi ile de teyit edilmesidir.
Kanda B-HCG düzeyi yaklaşık 1500'e ulaştığında yani 4,5 - 5 haftalık gebelik olduğunda transvajinal ultrason ile gebelik kesesi görülebilir.Transvajinal ultrason muayenesi halk arasında alttan ultrason bakılması olarak bilinmektedir.

B-HCG düzeyi biraz daha yükselerek 2000-3000 düzeylerine vardığında ise yani ortalama 6 haftalık gebelik olduğunda gebelik kesesi trans abdominal (karından) ultrason aracılığıyla da görülebilir.Bu ultrason muayenesi de halk arasında üstten yapılan ultrason muayenesi olarak bilinir.
Gebeliğin kesin tanısında kullanılan ultrason muayenesi kadın doğum uzmanları ve radyoloji uzmanları tarafından yapılmaktadır.

Gebelerde Ultrason muayenesi ile ilgili detaylı bilgileri ise aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz:

Gebelikte Ultrason Muayenesi Nedir?

Ultrason muayenesi her  hamile kadına önerilen prenatal bir tahlil yöntemidir.
Ultrason uterustaki (rahim) bebeğinizin bir görüntüsünü göstermek için ses dalgaları kullanır. Ultrason, bebeğinizin sağlığını ve gelişimini kontrol etme konusunda doktorunuza yardımcı olur.

Ultrason hamileliğin özel bir parçası olabilir, ilk kez bebeğinizi “görme” zamanı! Ne zaman yapıldığına ve bebeğinizin konumuna bağlı olarak, ellerini, bacaklarını ve diğer vücut parçaları görmek mümkün olabilir. Bebeğinizin bir erkek ya da bir kız olup olmadığını söylemek mümkün olabilir, bu yüzden bilmek istemiyorsanız doktorunuzun söylemeyeceğinden emin olun!

Gebelikte İkinci Trimestirde (İkinci Üç Ay) Ultrason Muayenesi Ne Zaman Yapılmalıdır?

 Çoğu kadın ikinci trimestrede hamileliğin 16-20. haftasında bir ultrasona girer. Bazıları da ilk trimestrede hamileliğin 14.haftasından önce ultrasona (erken ultrason olarak da adlandırılır) girer. Ultrasona girmeniz için en doğru zamanın ne zaman olduğuna doktorunuz karar vermelidir. 

Gebelikte Ultrason Muayenesi Neden Yapılır?

Gebelikte ultrason muayenesi vaz geçilmez bir jinekolojik tahlil yöntemidir.Ultrason muayenesinin hangi amaçla yapıldığını madde madde inceleyelim.

  • Doktorunuz aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli şeyleri kontrol etmek için ultrason kullanır:
  • Hamile olduğunuzdan emin olmak için
  • Bebeğinizin yaşını ve büyümesini kontrol etmek için Bu doktorunuzun ne zaman doğum yapacağınızı anlamasına yardımcı olur.
  • Bebeğinizin kalp atışını, kas elastikiyetini, hareketini ve genel gelişimini kontrol etmek için
  • İkizlere, üçüzlere veya daha fazlasına hamile olup olmadığınızı kontrol etmek için
  • Ayrık omurga veya kalp kusurları gibi doğum kusurlarını taramak için.(Tarama, bebeğinizin diğerlerinden daha sağlıklı olup olmadığını görmek anlamına gelir; bebeğinizin rahatsızlığı olup olmadığından emin olmak anlamına gelmez.Ultrasondan sonra, doktorunuz bebeğinizin doğum kusuru olup olmadığını görmek için tanı testleri olarak adlandırılan daha fazla test yapmak isteyebilir. Doğum kusurları, bir bebeğin doğumda sahip olduğu sağlık koşullarıdır. Doğum kusurları vücudun bir veya daha fazla bölümünün şeklini veya işlevini değiştirir. Vücudun nasıl geliştiği veya vücudun nasıl çalıştığı ile ilgili genel sağlık sorunlara neden olabilir.
  • Koryon villus biyopsisi gibi diğer prenatal testlere yardımcı olmak için
  • Yumurtalığınızı ve uterusunuzu (rahim) incelemek için (Yumurtalıklar, yumurtaların vücudunuzda depolandığı yerdir.
  • Ektopik gebelik (dış gebelilk), molar gebelik ve düşük de dahil olmak üzere gebelik komplikasyonlarını kontrol etmek

Gebelikte Farklı Ultrason Türleri Var mı?

Evet, var. Sizin girdiğiniz ultrason, doktorunuzun neyi kontrol ettiğine ve hamileliğinizde ne kadar ilerlediğinize bağlıdır. Tüm ultrasonlar, bebeğinizin görüntülerini bilgisayarda oluşturmak için ses dalgalarını kullanan, dönüştürücü adı verilen bir araç kullanır.

Gebelikte En Yaygın Kullanılan Ultrason Türleri: 

Transabdominal Ultrason

Hamilelik sırasında ultrason hakkında bir şey duyarsanız eğer, büyük olasılıkla bu türden bahsediyorlardır. Bir muayene masasına sırt üstü yatıyorsunuz ve doktorunuz karnınızı ince bir jel tabaka ile kaplıyor. Jel, ses dalgalarının daha kolay hareket etmesine yardımcı olur, böylece daha iyi bir görüntü elde edersiniz. Daha sonra dönüştürücüyü karnınızın üzerinde  hareket ettirir. Test sırasında dolu bir mesaneye sahip olmanız gerekebilir, çünkü ses dalgaları sıvıda havadan daha kolay hareket eder. Ultrason ağrısızdır, ancak dolu bir mesaneye sahip olmak rahatsız edebilir. Ultrason yaklaşık 20 dakika sürer.

Transvajinal Ultrason

 Bu tür ultrasonlar vajina yoluyla yapılır (doğum kanalı). Bir muayene masasına sırt üstü uzanırsınız, ayaklarınızı özenginin üzerine koyarsınız. Doktorunuz vajinanıza ince bir dönüştürücü yerleştirir. Dönüştürücüden dolayı biraz baskı hissedebilirsiniz, ancak ağrıya neden olmamalıdır. Mesaneniz boş ya da kısmen dolu olmalıdır. Bu tür ultrason da yaklaşık 20 dakika sürer.

Özel durumlarda, doktorunuz bebeğiniz hakkında daha fazla bilgi almak için bu tür ultrasonları kullanabilir:

Doppler Ultrason

Bu tür ultrasonlar, bebeğiniz normal büyümezse bebeğinizin kan akışını kontrol etmek için kullanılır. Doktorunuz, bebeğinizin kalp atışını dinlemek ve göbek kordonundaki ve bebeğinizin kan damarlarındaki kan akışını ölçmek için bir dönüştürücü kullanır. Rh hastalığınız varsa Doppler ultrason kullanılabilir. Bu, tedavi edilmezse bebeğiniz için ciddi sorunlara neden olabilecek bir kan durumudur. Doppler ultrason genellikle son trimestrede kullanılır, ancak daha önce de yapılabilir.

3 Boyutlu Ultrason

3 boyutlu bir ultrason aynı anda binlerce fotoğraf çeker. Bir fotoğraf kadar net olan 3 boyutlu bir görüntü oluşturur. Bazı doktorlar, bebeğinizin organlarının normal şekilde büyümesi ve gelişmesi için bu tür ultrason cihazlarını kullanır. Ayrıca rahimdeki sorunları kontrol etmek için 3 boyutlu bir ultrason kullanılabilir.

4 Boyutlu Ultrason

Bu 3 boyutlu bir ultrason gibidir, ancak bebeğinizin hareketlerini bir videoda da gösterir.

Gebelikte Ultrason Muayenesinde Herhangi Bir Risk Var mı?

Ultrason, doktorunuz tarafından yapıldığında sizin ve bebeğinizin için güvenlidir. Ultrason radyasyon yerine ses dalgaları kullandığından, X-ışınlarından daha güvenlidir. Doktorlar 30 yılı aşkın bir süredir ultrason kullanıyorlar ve tehlikeli bir risk bulamadılar.

Hamileliğiniz yolunda gidiyorsa, ultrason sorunları ortadan kaldırmakta iyidir, ancak bunları bulmakta o kadar de etkin değildir. Bazı doğum kusurlarını kaçırabilir. Bazen rutin ultrason, gerçekte olmadığında doğum kusuru olduğunu gösterebilir. Takip testleri sıklıkla bebeğin sağlıklı olduğunu gösterirken, yanlış alarmlar ebeveynler için endişeye neden olabilir. 

Gbelikte Ultrason Muayenesinden Sonra Ne Olur?

Çoğu kadın için ultrason, bebeğin normal şekilde büyüdüğünü gösterir. Ultrason normal ise, sadece doğum öncesi kontrolleri için devam ettiğinizden emin olun.

 Bazen ultrason sizin ve bebeğinizin özel bakıma ihtiyacı olduğunu gösterebilir. Örneğin, ultrason bebeğinizin ayrık omurgası olduğunu gösteriyorsa, doğumdan önce rahimde tedavi edilebilir. Ultrason, bebeğinizin ters olduğunu (başı aşağı da değil ayakları aşağıda) gösteriyorsa, doktorunuz bebeğinizin pozisyonunu baş aşağı çevirmeye çalışabilir veya sezaryen doğum gerekebilir  Sezeryanda bebek, doktorunuzun karnınızda ve rahminizde yaptığı bir kesim yoluyla doğar.

Ultrason ne gösterirse göstersin, sizin ve bebeğiniz için en iyi bakımı ve gebeliğin seyri hakkında doktorunuzla konuşmanız en doğru yoldur.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.




Bu Makale Op. Dr. Çiğdem İstanbulluoğlu Tarafından Gözden Geçirilmiştir.

Yorumlar

Yorum
******* ******* :

Gebelik lehine değer

b************* :

İlişkiden 45 gün sonra gebeliğin ultrasonda görünmeme gibi bir ihtimali var mıdır ?


Cevap:

Bu konuda öncelikle bilgi sahibi olmanız gereken konu gebelik kesesi ultrason muayenesinde ne zaman görülür.

Aşağıda bu konu ile ilgili detaylı bilgi var.


c********* :

Merhaba, ben en son 12 ocak 2015 adet oldum mart ayina girdik hala adet olmadim test yaptim 2 hafta once negatifti. 03.03.2015 kan testi yaptirdim hcg sonucu0.18 cikti hamilemiyim lutfen yardim edin :(


Cevap:

Tahlil sonucunuza göre hamile değilsiniz,Beta HCG değeriniz düşük.
10 ve altı çıkan Beta HCG değerleri gebelik olmadığnı düşündürmektedir.

Beta HCG testi ile ilgili detaylı bilgi almak ve Beta HCG ile gebelik tanısına  dair sorulmuş yüzlerce soru ve verilmiş cevabı okumak için tıklayınız...

Gebelik testini uygun zamanda yaptırmayıp erken test yaptıranlarda da bu tür negatif sonuçlar görülebilmektedir.Gebelik testinin ideal olarak ne zaman yapılması gerektiğine dair bilgi almak için tıklayınız....


A********** :

Mrb en son 18 ocak 20 15 te adet gördüm 15 şubatta adet olmam gerekiyordu olmadım aletinin üstünden 10 gün geçtikten sonra 2 güne bir kan verdim 94.26 iki gün sonra 124.46 iki gün sonrada 223.12 çıktı normal gebelik mi sizce


Cevap:

Bizlere belirtmiş olduğunuz kanda yapılan Beta HCG değerleriniz gebelik bulgusu.
Ancak sürekli olarak belirtiğimiz gibi sağlık gebelik varlığını ortaya koymak için ise  önümüzdeki süreçte ultrason muayenesi ve muayene sonrası da gebelik kesesinin ultrasonda gözükmesini de  beklemek gerekir.
Buna paralel olarak da Beta HCG değerlerinde düzenli  bir artış da gözlenmelidir.

Size önerimiz ise, bu aşamada doktorunuza  kontrollerinizi sürdürün
Takip eden süreçte hamileliğinizin sağlıklı olup olmadığını gözlemlemek için yapılacak ultrason muayenesi ve Beta HCG testlerinin sonuçlarını da sabırla bekleyin.

Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?

Kimyasal gebelik nedir?

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?

s************** :

Iyi günler. En son 2 ocakta cinsel ilişkiye girdim. Ondan sonra adetim 45 gün gecikti ancak o sürede 2 kere idrar testi Yaptım negtf cıktı akabinde hastlndm kısa sürdü hastlgm doktora gittim ultrasonda da görülmedi bi şey ancak yine de hamile olabilir miyim ?


Cevap:

Hamilelik olasılığı nedeniyle oldukça huzursuz olan okurlarımızda, kimi zaman psikolojilerini bozacak kadar derecede hamilelik korkusu bulunuyor.
Anlattıklarınızdan hamile olmadığınız ortaya çıkıyor.

Defalarca adet görmüş olsa da hamile olacağından hala şüphelenen veya görmüş olduğu adet kanamasını üstüne görme zanneden ve üstüne görme ile adet kanaması arasındaki farkı bile bilmeyen bir çok okurumuz bulunuyor.

Bu tür korkusu olanlar aynı zamanda gerekli gereksiz bir çok kere gebelik testi de yaptırıyor.
Test sonuçları negatif çıksa bile hamilelik korkusundan kurtulamıyorlar.

Size  önerimiz, bu kuşkular giderek artıyor ve devam ediyorsa psikolojik destek yönünden bir sağlık merkezine başvurmanız.

Dikkatli bir şekilde aşağıdaki bağlantıda verilen tüm konuları detaylı şekilde okumanız da, bilgisizlik nedeniyle duyabileceğiniz korkuları yenmenizde işe yarayacaktır.

v******** :

3ay önce ilişkiye grdim 3 ayda düzenli şekilde adet oluyorum hatta 3 ayda 4 kere adet oldum doktor ultrasinla yumurtalıklarima bkti hamile olsaydım ultrason da gorunurmuydu. Doktor bise yok dedi iliskiden bir ay sonra adetim bittikten sonra kan testinde yaltrmistim negatif çıkmıştı. Hamile olablrmym


Cevap:

Yaşadığınız  cinsel beraberliğin ardından arka arkaya  adet görülmüş olması hamilelik olasılığının  bulunmadığını gösterir.
Hamilelik olasılığından bahsedemeyiz  bu durumda.

Adet gören birinin neden hamile olamayacağı hakkında detaylı bilgi almak isterseniz tıklayınız....

Hala gebe olmadığınıza ikna olmuyorsanız bir kadın doğum doktoruna başvurabilirsiniz.Size gerekli bilgilendirmede bulunacaktır.

g*********** :

İyi günler. 2 aydır çocuk için uğraşıyoruz. Ovulasyon testiyle olasılıkları artırıyorum. Bu ay doktora gittim ve yumurtalık çatlamasının içe doğru olduğunu söyledi. Ama son 3-4 gündür sabah bulantım ve ara ara yumurtalıklarımda ağrılar oluşuyor. Gebe olma ihtimalim var mıdır ?


Cevap:

Hamilelik belirtiler veya sizin hissiyatınız ile teşhis edilmez.Hamileliğin tanısı için tüm dünyanın kabul ettiği gebelik testi yöntemleri var.
Gereksiz ayrıntılarla kafa yormanıza gerek yok.

Hamilelik şüpheniz var ise, adetinizde de gecikme var sa, gebelik testi yaptırın.
Bu kadar basit durumunuzun çözümü.

a******* :

gebe kalmak için belirli günler mi vardır?adet bitiminden 5-6 gün sonra yaşanan ilişkide gebe kalma olasılığı düşük müdür ?


Cevap:

Gebe kalmak için yumurtlama döneminde ilişkiye girilmelidir ideal olarak.

Aşağıdaki bağlantıda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

e*********** :

hocam 3 hatalık gebeyim değerim 65 oldu ancak ultrasonda ne zman görebilirim keseyi ?


Cevap:

Tahlil.com'a göndermiş olduğunuz  Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olarak değerlendirilir.Ancak sitemizde sürekli vurguladığımız gibi, kesin gebelik tanısı için ultrason muayenesiyle de gebelik kesesinin görülmesi gerekmektedir.
Bununla birlikte Beta HCG değerlerinin de hamileliğin seyriyle birlikte periyodik olarak yükselmesi de sağlıklı bir gebelik lehinedir.

Bu bakımdan sadece Beta HCG değerlerine bakarak kesin bir gebelik varlığından söz etmek doğru değildir.olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyit edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.
  

Size önerimiz ise, bu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürmeniz.Önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve Beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?

Kimyasal gebelik nedir?

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?

a******* :

20 yaşındayım 8 haftalık hamileyim.bebeğin kalp atışları hangi hafta da duyulur? normal doğum kişinin isteğine mi bağlıdır? diabet testi her hamilede yapılır mı?


Cevap:

Herhangi bir tahlil sonucu sormamışsınız.Ancak merak ettiğiniz konularla ilgili olarak sitemizde bir çok yazı yayınladık ve soru cevapladık.
Dilerseniz merak ettiğiniz konulara dair sitemizdeki yazılarımızdan yararlanabilirsiniz.

Tahlil.com'un arama motorunu kullanarak site içinde dilediğiniz konuyu araştırmak için tıklayınız....

g************ :

doktor bey benim son adet tarihim 1 10 2014 tarihinde 5 haftelık hamileyim kan değerim 1366 ultrason kâğıdın da da em 13 mm duzenli uturus normal izlendi biletenel overler olagan izlendi douglesta serbest sivi yok yazıyor kese yok muş sizce normal mi


Cevap:

Tahlil.com'a göndermiş olduğunuz  Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olarak değerlendirilir.Ancak sitemizde sürekli vurguladığımız gibi, kesin gebelik tanısı için ultrason muayenesiyle de gebelik kesesinin görülmesi gerekmektedir.
Bununla birlikte Beta HCG değerlerinin de hamileliğin seyriyle birlikte periyodik olarak yükselmesi de sağlıklı bir gebelik lehinedir.

Bu bakımdan sadece Beta HCG değerlerine bakarak kesin bir gebelik varlığından söz etmek doğru değildir.olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyit edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.
  

Size önerimiz ise, bu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürmeniz.Önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve Beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?

Kimyasal gebelik nedir?

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?

h******** :

Beta Hcg 28 ve kese görünmüyor çok endiseliyim ne zaman görülür kese acaba


Cevap:

Tahlil.com'a göndermiş olduğunuz  Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olarak değerlendirilir.Ancak sitemizde sürekli vurguladığımız gibi, kesin gebelik tanısı için ultrason muayenesiyle de gebelik kesesinin görülmesi gerekmektedir.
Bununla birlikte Beta HCG değerlerinin de hamileliğin seyriyle birlikte periyodik olarak yükselmesi de sağlıklı bir gebelik lehinedir.

Bu bakımdan sadece Beta HCG değerlerine bakarak kesin bir gebelik varlığından söz etmek doğru değildir.olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyit edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.
  

Size önerimiz ise, bu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürmeniz.Önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve Beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?

Kimyasal gebelik nedir?

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?

u********** :

En son 2 ay önce ilişki yaşadım dogum kontrol hapı kullandım kullanımım bittikten sonra adet oldum bu ilişkiden sonraki 2. ay ve adetim 5 6 gün gecikti hamilelik testi yaptım negatif cıktı ve hamilelik belirtisi hiç yok ultrasona girdim hamilesin demedi ve ( uterus ecdk 12.8 mm) bu yazıyo kağıtta ?


Cevap:

Hamile değilsiniz demek yani.

b************* :

Yaklasik 3 4 ay oncesinde bi iliskim oldu ama her ay adet gordum ve yaklasik bir ay oncesinde ultrasondan bakildi. Rahminde herhangi bir sey gorunmuyor dedi. Hamile degilimdir bu durumda degil mi


Cevap:

Hamilelik şüpheniz var ise ve daha önemlisi beklenen adetinizde en az 1 haftalık bir gecikme varsa idrarla bir gebelik testi yapın veya bir sağlık kuruluşuna başvurup Kanda Beta HCG testi yaptırın.
Hamile olup olmadığınızı anlamanın en kolay yolu bu.
Gerekirse test sonucunu da bize sorarak yorumlarımızı alabilirsiniz. 

n************* :

İYİ AKŞAMLAR BENM TAHLİL SONUÇLARIM 3380 ÇIKTI ACABA KAÇ HAFTALIK HAMİLEYİM ?


Cevap:

Tahlil.com sizler Beta HCG tahlil sonuçlarını merak eden okurlarımız  için Gebematik geliştirdi.
Tahlil.com doktorlarının tasarladığı Gebematiği kullanarak, yapılan gebelik testine göre  hamile olup olmadığınızı hamileyseniz de tahmini haftasını öğrenebilirsiniz.

Gebematiğimizi kullanmak için tıklayınız.....

k************ :

Merhaba hocam sonuclar ANTI HIV 1/2 (CLIA VB) 0.1 REFERANS 0-0.25 NEGATIF


Cevap:

Sonucunuz normaldir..

s******** :

Adet gecikmesinden dolayı doktora gittim. Sadece bu ay gecikmişti ilişkimin üzerinden ise 3 ay geçti. Detaylı ultrasona girdim. Kist görüldü 3cm. Eğer gebelik olsaydı görünür müydü


Cevap:

Hamilelikte gebelik kesesinin 4,5-5 haftalıkken görülmesi beklenir. Bu nedenle eğer hamilelik oluşmuşsa doktorunuz bunu fark ederdi.Gebelik kesesi ile ilgi daha fazla bilgi edinmek için tıklayın.  

a********* :

Meraba. İki hafta önce eşimle ilişkiye girdim adetimin son günüydü.. İliskiden 3 gün sonra ella ertesi gün hapı kullandım (o beş güne kadar etkiliymiş) 3 defa idrar testi yaptım negatif çikti emin olamadim doktora gittim ultrasonla baktı hamilelik yok kan testine gerek yok dedi. Sizce güvenilir mi ?


Cevap:

Doktorunuza güvenmelisiniz..

d*********** :

Merhaba, bugün adetimin gecikmesinin 3. Günü. Kan testi yaptırdım 396.3 çıktı. 3 gündür regl olacakmış gibi ağrım var. Ultrason için biraz daha beklemem gerekiyor. Bu hormon değeri gebelik dışında bir durumdan dolayı yükselir mi? Yoksa sadece gebelik belirtisi mi?Regl olma durumunda da yükselir mi?


Cevap:

Hamilelik görünüyor, takip edilmesi gereklidir..

s************* :

ben son adetimi mayıs 12 de gördüm.bu ay adet olmadım hem idrar hem kanda gebelik çıktı..fakat doktor rahimde bebek görmediğini ve dış gebelik olabileceğini söyledi..acaba erken gebelik olabilir mi???


Cevap:

Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyit edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.
  ޞu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürün önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve Beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?
http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur

Kimyasal gebelik nedir?
http://tahlil.com/biyokimyasal-gebelik-kimyasal-gebelik-nedir-nasil-anlasilir

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


n********** :

5+2de vajinal ultrasonla gebelik kesem göründü 5+6da karindan ultrasonla kese büyümüş olarak görüldü ama bebek görülmedi doktor küçük olduğunu için görülmemiş olabilecegini söyledi sizce bu durum normal mi ?


Cevap:

1-2 hafta sonra yeniden inceleme yapılması gereklidir..

n****** :

Ben 8haftalik gebeyim cocuk gesesi buyuyor ama isinde cocuk yok HCG13324 yukselmis iyi oldugunu soyledi doktor.adet tarihi27.03.14 bittis 02.04.14 tam olarak ben bi net cevap istiyorum bosgebelikmi yada beklememilazim?


Cevap:

Kesede bebek ve kalp sesleri ortalama 6. haftadan sonra görülmeye başlar, doktorunuzun önerilerine uymanızı tavsiye ederiz..

n****** :

Hocam benim bi sorum olacaktI gecelerce uyuyamiyorum hamileyim..7.hafta girecem doktorun soyledi kadariyla yumurta buyumus ama kalp gorunmuyor buna kafam cok takiliyor..(bunun adi dis gebelik mi) bi cevap bekliyorum tsklr


Cevap:

Hayır, dış gebelik olsaydı zaten size söylenirdi..

r****************** :

mb hocam hamileyım büyük ihtimalle 5 haftalık kadar galiba hcb degerlerim şöyle martın 5de kan degeri 1158 cıktı cumartesi yani ayın 8 ise 1956 ama doktor dış gebelık kese görülmedi dedi sizce dış gebelık varmıdır.


Cevap:

  Her ne kadar Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyit edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.
  ޞu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürün önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve Beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?
http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur

Kimyasal gebelik nedir?
http://tahlil.com/biyokimyasal-gebelik-kimyasal-gebelik-nedir-nasil-anlasilir

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


b************ :

merhaba hocam bu ayın 17 sinde 3 aylık evli oluyorum en son adetim kasım 21 ve hala adet görmüyorum aralık 27 de beta hcg değerime baktırdım 0.42 çıktı ve doktorum gebelik yok dedi ..ben şuan hala adet göremiyorum kasıklarımda ağrı mide bulantısı ve yemek yiyememe var .gebelik midir bu belirtiler


Cevap:

Bu belirtiler birçok nedenden olabilir, bu belirtilere göre gebelik vardır denilemez, ancak testi  tekrar yapabilirsiniz..

a********* :

Merhaba ilk adet günüm 14 Aralık 4 hafta 2 günlük hamıle adayıyım.. keseyi ve bebeği ultrasonla görmem için kaçıncı haftada doktora gitmeliyim? şimdiden teşekkürler ..


Cevap:

Gebelik  5. haftaya ulaştığında gebelik kesesi, 6. haftaya ulaştığında ise “ embriyo” ultrasonografiyle görüntülenebilir.

a******** :

merhaba adetim 23 mart ygs sınavıyla hemen hemen aynı güne denk geliyor ve aşırı sancıyla geçiyor sınavdan önce veya sonra olabilmem için imkan var mı yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim:)


Cevap:

Adet gününü geciktiren ilaçlar vardır. Ancak bir kadın doğum uzmanı ile görüşerek almalıısınız..

o**** :

en son 19 kasımda adet oldum 2 ocakta kesem göründü 8 ocakta kesemin büyüdüğünü söylendi ama ultrasonda bebeği göremedik beta HCG10869 çıktı . boş gebelikten şüpeleniyoruz dediler şimdide hafif kanamalarım var ne yapabilirim?tşkler


Cevap:

Boş gebelik (halk arasındaki diğer adı su gebeliği) tedavisinde kullanılan herhangi bir ilaç yoktur. Hastada boş gebeliğe bağlı kanama olsa da olmasa da tedavi en sık olarak kürtaj yöntemi ile yapılır.  Lokal veya genel anestezi ile uygulanan kürtaj yöntemiyle boş gebelik kesesi alınır. Boş gebeliklerde (anembriyonik gebelik, blighted ovum) gebelik kesesi küçük olur, bu nedenle kürtaj işlemi genellikle kısa (5-10 dakika) sürer.

a********* :

 20 ağustosta adet olmam gerekiyordu. 5 gün gecikti beta HCG testi yaptırdım 266,3 çıktı 30 ağustosta ise beta HCG 1000,00 e yükselmiş. kaç haftalık hamile olabilirim ve kese ultrasonda ne zaman görülür ? şimdiden teşekkürler.


Cevap:

Her ne kadar Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyid edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.ޞu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürün önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.
Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.


Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?
http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur

Kimyasal gebelik nedir?
http://tahlil.com/biyokimyasal-gebelik-kimyasal-gebelik-nedir-nasil-anlasilir

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


i******* :

Regl gunume 4_5 gun kala kan testi yaptirdim ve sonuc pozitif cikti. Fakat Ultradyondan bakildiginda kese gorunmedi. Doktor regl gunu yaklastiginda kan testi bazen pozitif cikabilirmis. Sizce regl yaklastigi icin mi pozitif cikti yoksa hamilelik cok yeni oldugu icin mi kese gorunmedi. Tesekkur edrm


Cevap:

Gebelik testini erken yaptırmışsınız.

Gebelik testinin ne zaman yapılacağına dair Tahlil.com'da bir çok uyarıda bulunduk.Aşağıda bu konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Gebelik testi ideal olarak ne zaman yapılmalıdır?
http://tahlil.com/gebelik-testi-nedir-ne-zaman-ve-nasil-gebelik-testi-yapilir



n****** :

En son 23 temmuzda adet gödüm.vaginal usg de 6 hafta 6 günlük hamile olsugumu ögrendm kesemin boyutu 1.9 ama içerisnde bebek görunmedi. o gün beta hcg sonucum 13568 di doktor bos gebelik olabilir dedi ertesi gün sonuc 17078 e cıktı sizce bos gebelik midir yoksa cocugun görünmemesi normal mi?


Cevap:

Her ne kadar Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyid edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.ޞu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürün önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.
Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.


Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?
http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur

Kimyasal gebelik nedir?
http://tahlil.com/biyokimyasal-gebelik-kimyasal-gebelik-nedir-nasil-anlasilir

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


c************* :

merhaba, hcg 3200 / progesteron 5,99 kese hala görünmemesi doğal mıdır? sizce ne olabilir? tşkler şimdiden..


Cevap:

Her ne kadar Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyid edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.ޞu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürün önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.
Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.


Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?
http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur

Kimyasal gebelik nedir?
http://tahlil.com/biyokimyasal-gebelik-kimyasal-gebelik-nedir-nasil-anlasilir

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


e********** :

Değişik şikayetlerden acile gittim.. gebelik olabilir diyip bir kaç tahlil yaptılar ve sonucunda gebe olabilirsin dediler buna göre betaHCG 67.1 <3 böyle bir sonuç var gebe doktoruna görünün dediler. hastalığıma 7 gün daha var.kesin belli olurmu yoksa hatalık günümümü bekleyeyim muayene olmak için.


Cevap:

Gebelik testini erken yaptırmışsınız.

Gebelik testinin ne zaman yapılacağına dair Tahlil.com'da bir çok uyarıda bulunduk.Aşağıda bu konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Gebelik testi ideal olarak ne zaman yapılmalıdır?
http://tahlil.com/gebelik-testi-nedir-ne-zaman-ve-nasil-gebelik-testi-yapilir

Beta HCG değeriniz şu an itibariyle hamilelik olmadığını gösteriyor.


t************** :

merhaba, 1 martda regl oldum ve bugün 43. gün jinekologum hamile olduğumu belirtti beta hcg 1657 ye yükselmiş ancak 1500 üzerinde bebeğin kesesinin gözükmesi gerektiği internette yazmakta. bu bir dış gebelik belirtisi olabilir mi? yoksa bu durum normal mi?


Cevap:

Beta HCG değeriniz hamilelik lehine,ancak ultrason muayenesi ile de bunun önümüzdeki günlerde teyid edilmesi gerekmekte.

Beta HCG değerleri ve buna göre tahmini gebelik haftasının hesaplanmasında dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Beta HCG değerlerine göre tahmini gebelik haftası
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


o********* :

reglim 40gün geçti idrar ve kan testim negatif .çıktı. horman ve ultrasyona testleri yapılacak gebelik olmasa bile altında başka ne gibi nedenler yatabilir şimdiden bilgilendirdiğiniz için çok tşekkür ederim


Cevap:

Bu gecikmenin bir çok sebebi var bununla ilgili bilgi almak için alttaki linki tıklayarak bulabilirsiniz.

http://tahlil.com/adet-gecikmesi-ve-adet-gecikmesinin-nedenleri

n********* :

mrh ben sağlıkocağına kan testi yaptırdım beta hcg0.0 referans aralığı 0-10 çıktı negatifmiş yanlız adetim 5 gün geçti bel ağrısı başağrısı sık idrara çıkmada vardı kadın doğuma gittim tekra dr.ultrasyonla baktı bebek yok dedi ama neden hasta olmadm yumurtalarım biraz tembelmiş acaba kesin yokmudur


Cevap:

Hamile değilsiniz, Beta HCG değeriniz düşük. 10 ve altı çıkan Beta HCG değerleri gebelik olmadığnı düşündürmektedir

.

Beta HCG testi ile ilgili detaylı bilgi almak ve konuya dair sorulmuş yüzlerce soru ve verilmiş cevabı okumak için tıklayınız...

http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


a********* :

merhabalar en son 27 ocak adet oldum ıkı gun once ultrasonda kese gorunmedı ve kan değerim 407 cıktı bugunde kan tahlılı 1058 cıktı .kesenın gorunmemesı normal mi ve kan değerlerim normal mı ? tesekkurler


Cevap:

Yukarıdaki yazıda kesenin ne zaman görüleceğine dair genel bilgilendirme var dikkatle okuyun.Bir sonraki muayenenizi bekleyin

m************ :

mrblar ben 09.01.2013 5 haftalık düşük yaptım kanam oldu kürtaj olmadım şuan 4 hafta 5 günlük hamileyim 4+2 de beta HCG'em 268 çıktı doktorum çok düşük dedi kanam yok ama belim çook ağırıyor uyuyamıyorum bir haftadır sürüyor normalmi bunlar


Cevap:

Ultrason muayenesini beklemeliyiz.En doğru sonucu o verecektir gebelik yönünden.

d************** :

27.11.12 tarhli yani 3ay önce ilişki içn beta hcg sonradn yükseliyo olabilirmi? 2 kez kanda beta hcg baktırdm ilki 3martta <1.00 ikincisi 8 martta <3.00. yükselme var.bu beni korkuttu.başka ilişkm olmadı.alkol,aç veya tok olma beta hcgyi etkilermi? kasıklarımda şişkinlk,agrı vr.gebelik olabilirmi?


Cevap:

Yükselme olmasının hiç bir anlamı yok. 10 ve altı değerler hamilleik olmadığını gösterir.İster 3, ister 5,ister 8 fark etmez.

y************* :

merhabalar,ben 20.02.2013te bhcg testi yaptırdım.değerim 3667 çıktı.6haftalık de25.02.2013te yaptırdım.4614 ve 27.02.2013te 5661 çıktı.en son 07.03.2013teki 7616 çıktı.25.02.2013te doktora gittiğimde kese göründü fakat kalp atışları duyulmadı.gelişimim geri olduğu söylendi.sizce şlerleme olabilir m


Cevap:

Önümüzdeki günlerde yapılacak yeni tahliller daha net bilgi verecektir bu konuda

s********* :

merhabalar, 04.02.2013 beta hcg 57,7 08.02.2013 beta hcg 539,6 13.02.2013 beta hcg 3770 01.03.2013 beta hcg 10000 kese boyu 24.2mm fakat embryo görünmüyor beta hcg deki artış için doktor olumlu diyor fakat 2 ye katlamamış 15 günde 6000 artmış sizce durum nedir


Cevap:

Bir sonraki Ultrason muayenesini bekleyin bu değerlerle kafanızı karıştırmayın

d*********** :

merhaba ben persembe gunu test yaptırdım ve betehcg sonucum 702.1 cıktı bugun cuma sabah saatlerınde doktorda randevum vardı ve kese gozukmedı ben cok korkuyorum pazartesı doktor tekrar gıtmemeı ıstedı ne yapmayalım normal bı durummu


Cevap:

Doktorunuz gereken bilgiyi vermiş, bir sonraki muayeneyi bekleyin.Kesenin ortalama görülme tarihi ile ilgili yukarıdaki yazımızda detyalı bilgi bulunmakta

h**************** :

Hocam iyi günler ben dün beta hcg testi yaptırdım ve sonuç 67,4 çıktı akşam gittiğim için doktor yoktu hamilemiyim ben şimdi?


Cevap:

Evet hamilelik bulgusu

T********** :

MERHABA. BETA HCG SONUCU 212,3 CIKTI. KAC HAFTALIK HAMILEYIM?


Cevap:

Tahlil sonucunuza göre kaç haftalık olduğunuzu alttaki linke tıklayarak bulabilirsiniz.


http://tahlil.com/beta-hcg-testi-sonucuna-gore-gebelik-haftasi-ve-ikiz-gebelik-anlasililir-mi

h*********** :

merhaba 3 ay once dıs gebelık yasadım ve cok kısa surdu suan tekrar hamıleyım degerlerım 494 den 977 ye cıktı doktorum keseyı henuz goremeyecegını soyledı gebelıgın dıs gebelık mı normal mı oldugunu kese gorununce mı anlayabılırız yada nasıl ne zaman bellı olur


Cevap:

Aynen dediğiniz gibi, ultrason muayenesinde kesenin görülmesini beklemelisiniz

s***** :

bidaha kan testi yaptırmam gerekıyomu acaba ?ultrasyona ne zaman gırmelıyım?

s***** :

merhaba bugun test yaptırdım onucum 54.37 cıktı hamılemıyımdır.degerım dusukmu..?

r******** :

iyi günler 11 agustosta hcg 341.5 çıktı 15 agustosta 2433 çıktı dıs gebelik ihtimali var mıdır ultrasonda mı belli olur dün üsten bakıldıgında kese görünmedi 10 gün sonra gel dedi dıs gebelik olup olmadıgnı nasıl anlayabilirim şimdide tesekkürler


Cevap:

Gereksiz ayrıntılarla kafanızı yormayın, doktorunuz gerekli bilgiyi vermiş. 10 gün sabredin.

s**** :

iyi gunler!!! tu bebek yaptik, transferden sonra bugun 23 gun hamileyim. kan testi 10.762 yukseldi, daha ultrasiona gitmedik 1 hafta sonra gideces. kan testine bakarak acaba ikiz olabilir mi??????????? merak içindeyiz!!!!!!!


Cevap:

10762 çıkan bir beta HCG değeri gebeliği teyid ediyor.Bu durumda yapılacak ultrason muayenesi gebeliğin çoğul olup olmadığı konusunda belirleyicidir.Bir süre daha sabredip ultrason muayenesini beklemelisiniz.

g****** :

merhaba son adet tarihim 22 nisan yani 6 haftalık gebeyimbugün ultrasonda keseyi gördük ama kesenin içi belli değil dedi doktor.ultrason sonucunda 7 hafta 1 gün ile uyumlu intrauterin gestasyonel kese yazıyor acaba ne anlama geliyor ve gebelik kesemin boyutu 22.5 mm kesenin içinin boş görünmesi 6 haftalıkken normal mi lütfen cevabınızı bekliyorum bu arada 4 gün önce yapılan beta hcg sonucum 10000 çıktı


Cevap:

Bu konuda muayenenizi yapan doktorunuz çok daha detaylı bilgi vermelidir, bizim buradan söyleyeceğimiz ise, yazdıklarınızdan anladığımız kadarıyla şu an için gebeliğinizde bir problem görülmediğidir.

f******* :

merhabalar acil yardım bekliyorummm.
beta hcg ilk tahlil 48 -2 gün sonraki 67 -3 gün sonra 240-2 gün sonra 460-4 gün sonra 740- 2 gün sonra 880 çıktı.
ayrıca beta hcg nin 460 olduğu günde gebelik kesesini alttan yapılan ultrasyonda gördü doktor , beta hcg nin 740 olduğunda gebelik kesesinin iyice büyüdüğünü söyledi,beta hcgnin 880 çıktığında karından yapılan ultrasyonda da görüldü yanı kesenin büyüdüğünü gösteriyor ve 4 hafta 2 günlük dedi ama beta hcg değerleri tam aksine 2 kat aralıklarla değil çok düsük seviyelerde yükseliyor bu ne anlama geliyor gebelik sağlıklımı değilmi lütfen yardımcı olunn...


Cevap:

Bunu biz buradan Beta HCG değerine bakarak anlayamayız.Ultrason muayenesi aıl olarak belirleyicir, gebeliğin takibinde.

n****** :

merhaba sitenizde yeniyim bir sorumolucak 19 şubatta adet gördüm düzenlı adet görüyordum fakat 1 hafta once kasık ağrım vardı tek taraflı o agrım gecti fakat bu hafta asırı bel agrım var 7 aydır eşimle korunmuyoruz bugun test yaptırdım deger 2 cıktı ne yapmam gerekıyor hala adet olmadım gecen ay kadın doğum uzmanına gıttım progestron tahlılı yaptırdı 15.28 cıktı bana bu konuda bılgı verırmısınız?


Cevap:

Şu anda hamile olmadığınızı söyleyebiliriz.Ancak hamile kalamamanızın sizden veya eşinizden kaynaklanan nedenleri olabilir.İlave testlere ve muayeneye ihtiyaç olabilir.

?