Tahlil Sonuçları ve Referans Değerleri: Önemli Uyarı

22.06.2018 08:00 | Güncelleme: 19.04.2019 06:36
Tahlil sonuçlarının sağlıklı olarak değerlendirilip yorumlanmasında raporda belirtilen sonuçlarla birlikte referans değerlerinin de incelenmesi büyük önem taşımaktadır.
Tahlil Sonuçları ve Referans Değerleri: Önemli Uyarı
A

Sağlık siteniz Tahlil.com'da şimdiye kadar binlerce tahlil yorumlandı. Sitemize yorumlanmak üzere gönderdiğiniz tahlil sonuçlarınızı referans yani sonuç raporunda belirtilen normal değerleri ile birlikte göndermeniz tahlil sonuçlarınızın daha sağlıklı yorumlanmasını sağlayacaktır.
Tahlilin çalışıldığı laboratuvarda kullanılan cihaz,test cinsi ve markası ve sorumlu uzmanın inisiyatifine bağlı bazı tahlillerin normal değerleri farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle sormak istediğiniz tahlilin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de çıkan sonuçla birlikte göndermenizi önemle rica ediyoruz.
Normal değerleri de gönderilen tahlil sonuçlarına dair yorumlama talepleri ve soruların cevaplanmasına öncelik verilecektir.Ziyaretçilerimize önemle duyururuz.
TAHLİL.COM

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

hakansanaroglu | 30.06.2014 07:14

merhabalar

öncelikle tahlildeki glukoz oranı kahvaltıyla ilişkilendirilsede yüksek çıkması beni rahatsız etti. ayrıca demir oranındaki değer kahvaltısız daha mı düşük çıkar.

glukoz 132 (74-106)

demir 40 (33-193)

demir bağlama kapasitesi 204 (125-345)

hgb 17,1 (12-16)

Tahlil.Com | 30.06.2014 09:24
Yazdığınız tüm tetkiklerin aç karnına yapılması doğru sonuç verir..
kubrakosar26 | 30.06.2014 11:03

MCH 31,82 MCV 94,0 PDV 14.30 HCT 40,65 HGB 13.8 ANEMİ BELİRTİSİ OLABİLİR Mİ

Tahlil.Com | 30.06.2014 01:51

 Tahlil.com'a sorduğunuz test sonuçları  hemogram yani kan sayımında çalışılan parametrelerden sadece bir kaçı, bunlar tek başına fazla bir fikir vermez.
 Hemogram yani kan sayımı testinin sağlıklı olarak değerlendirilebilmesi için kan sayımı sonucundaki tüm parametrelerin birlikte değerlendirilmesi gerekir, diğer kan sayım parametrelerinde belirgin bir sorun yoksa, tahlilinizde kayda değer bir problem olmadığını söyleyebiliriz.

 Hemogram ( Kan sayımı) tahlilindeki tüm parametreler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda sorulmuş benzer soruları ve Tahlil.com uzmanları tarafından verilen  cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.

Kan sayımı( hemogram) tahlilinde yer alan parametrelerdeki kısaltma ve değerler ne anlama geliyor?




sibelyaman81 | 27.03.2014 09:34

25 Mart tarihinde bhcg 10168 çıktı bir gün sonra ultrosona girdim ama bebek görünmedi yalnızca kese göründü bir sorun varmı acaba çünkü bir önceki hamileliğimde buçuğa 10000 iken bebek 9 haftalık çıkmıştı cevaplandırır sanız çok sevinirim

Tahlil.Com | 27.03.2014 10:41

  Her ne kadar Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyit edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.
  ޞu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürün önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve Beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?
http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur

Kimyasal gebelik nedir?
http://tahlil.com/biyokimyasal-gebelik-kimyasal-gebelik-nedir-nasil-anlasilir

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


th3-clup | 26.03.2014 09:41

23.03.2014 tarihinde yaptırdığım beta hcg testi 21.79. Çıktı bugün yaptırdğm test ise 17.63 çıktı hamılemıym ne anlama gelıyor bu

Tahlil.Com | 26.03.2014 09:51
Beta HG seviyenizde düşme olması hamilelik yok veya düşük olmuş anlamına gelebilir..
ipekbilgic86 | 26.03.2014 01:58

İyi gunler, hemoglobin elektroforezi tahlil sonuclarimi yorumlarmisiniz?
Hb A1: %58 referans:94-99
Hb F: % 0.9 Referans:0-2
Hb S: % 37.4 referans:0-1.5
Hb A2: % 3.7 referans:1-4
Simdiden cok tesekkurler....

Tahlil.Com | 26.03.2014 03:46
Hematolojiye başvurmanız ve ileri tetkiklerle karar verilmesi gereklidir..
gmz | 23.11.2012 01:38

HbsAg 0,19 COI >=
Referans Aralik Bilgisi
0-0,89 negatif
0,9-0,99 sınır değer
>= pozitif

Anti Hbs 16,82 IU/ml >=
referans aralik bilgisi
= pozitif

Anti HCV 0,07 COI >
referans aralik bilgisi
0-0,89 negatif
0,9-0,99 sınır değer
> pozitif

Anti HIV 0.07 COI >=
referans aralik bilgisi
0-0,89 negatif
0,9-0,99 sınır değer
>= pozitif

kafama takılmış olan anti HIV sonuçlar normal mi bi şey yapmam gerekiyor mu? şimdiden teşekkür ederim emeğinize sağlık.

Tahlil.Com | 22.06.2018 07:54
Evet,anti HIV sonuçlar normal.Sorun yok
Pinner Test, Tahlil.com Okurlarına 200 TL İndirimli
Pinner Test bir gıda intolerans testidir.
TORCH Nedir?
TORCH; kanda çeşitli enfeksiyonların varlığını ölçen bir testler topluluğuna verilen genel isimdir.
Tam İdrar Tahlili
Tam idrar tahlili her laboratuvarda yapılabilen bir tahlildir. En eski ve klasik tahlil yöntemlerinden biridir.
Astım ve Astım Tanısında Kullanılan Tahliller
Astım sık olarak görülen ve bir o kadar da merak edilen bir hastalıktır. Günümüzde bir çok kişi bu hastalık yönünden kontrol veya tedavi altındadır.Astım tanısı…
Tahlil.com Kullanım Rehberi
Tahlil.com, tahlil yorumlanması, tahlil sonuçları ve laboratuvar testleriı konusunda Türkiye'nin ilk ve tek sağlık sitesidir. Tahlilmatik, Gebematik gibi online tahlillerinizi sorgulayabileceğiniz…
Kürtaj Tartışmaları Gebelik Testinin Önemini Arttırıyor
Son günlerde ülkemizde kürtaj tartışmaları gündeme oturdu.Kürtaj tartışmaları ise kan ve idrarda gebelik testinin önemini arttırıyor
İnfertilite (Kısırlık) Nedir?
Çiftlerin bir yıllık süre içerisinde çocuk istemeleri, düzenli cinsel ilişkide bulunmaları ve korunma yöntemi kullanmamalarına rağmen gebeliğin oluşmaması durumuna…
Metal Testleri ve Ağır Metal Testleri Nedir?
Metal  testleri  metale maruz kalıp buna bağlı sağlık sorunları olabilen kişilerin hastalıklarının tanı ve tedavisine yardımcı olabilmek amacıyla yapılan bir tahlil türüdür. Özellikle…
Kadınların Yaptırması Önerilen 10 Tahlil Nedir?
Genel sağlık kontrollerinde yapılan tahliller kadınlar için büyük önem taşımaktadır. Kadınların check up ve sağlık taraması yönünden yaptırması önerilen 10 tahlili…
E3 Testi Neden yapılır?
Östrojen kadınlarda kanama dönemini dengeleyen çok önemli bir hormondur. Bu hormonun kandaki miktarını ölçmek için ise E3 testi uygulanır.
Rubella Grayzone Nedir?
Rubella testinde grayzone yani gri zone çıkması  Rubella IgG test sonuçlarının  kuşkulu olduğu anlamına gelir.Grayzone tahlil değerlendirilmesinde ara değer olarak da tanımlanır.Yani…
En hızlı cevap veren sağlık sitesi : Tahlil.com
Tahlil.com doktorlarına sağlıkla ilgili bir çok soru geliyor.
tahlil.com
tahlil.com
tahlil.com