Tiroid Testleri İle İlgili Sorulmuş Soru ve Cevaplar

25.06.2018 11:52
Tiroid testleri olarak bilinen TSH, ST3 ve ST4 tahlilleri ile ilgili Tahlil
Tiroid Testleri İle İlgili Sorulmuş Soru ve Cevaplar
A

Tiroid testleri olarak bilinen TSH, ST3 ve ST4 tahlilleri ile ilgili Tahlil.com'a  bir çok soru geliyor.Deneyimli Tahlil.com doktorları ise bu soruları cevaplayıp okurlarımızı aydınlatıyor.
Başka hiç bir sağlık sitesinde bulamayacağınız, tiroid testleri ile ilgili genel bilgiler, sitemize sorulmuş sorular ve uzmanlarımızca verilmiş cevapları aşağıda bulabilirsiniz.
Aşağıdaki bağlantıları tıkladığınızda, önce konuya dair uzmanlarımızın yazıları, sayfanın en altında da soru ve cevapları bulacaksınız.

10 Soru ve Cevapta Tiroid Testleri Yorumlanması ve Tiroid Bezi Hastalıkları
Tiroid Testleri: TSH, ST3, ST4

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

ozgenelemine | 06.06.2014 12:37

merhaba ben 22 yaşında bir bayanım

MCHC normal değer:31.5-34.5 benim değerim :34.6

anti tpo normal değer:<5.60 benim:<0.50

TSH normal değer:0.35-4.94 benim :1.7080

anti tiroglobulin antikor normal değer:<4.10 benim :1.69 sonuçları yorumlarmısınız guatrdan şüpheleniyorum.

Tahlil.Com | 06.06.2014 12:40

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.


tugba.tinmaz | 21.02.2014 04:07

merhaba 18 yasındayım

TSH (3,22) serbest T3 (3,86) serbest T4 (1,24) anti-TG-AB <20,0 vitamin B12 (363) FERRİTİN (44) sizce degerlerim normal mi ?

Tahlil.Com | 22.02.2014 10:30

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.


kews | 16.10.2012 11:45

merhaba

verdiğim tahlilde tsh değerlerim 11,20 çıktı normali 0,34-5,4 olması gerekirken dahiliye polikiliğine sevketti doktorum. sevk edildiğim doktor ise tekrar horman testi ve ultrason istedi ultrason da görünür birşey çıkmadı sizce neyim var?

Tahlil.Com | 22.06.2018 07:54
Tiroid bezinizde hastalık var.Hipotiroidi, Hashamato gibi sorunlar olabilir.
perinaz | 19.07.2012 10:31

hocam merhaba 53 yqşındayım
benim hipotiroidim var hormon testi istendi, çıkan sonuçlar
serbest t4 10,11
tsh 21,49
ca-15-3 25,34
biyo kimya sonuçlarımda kolestrol 234 / trigliserid 282 / LDL kolestrol 138 /Kalsiyum 10,8
ALT 18 /AST 13
ve son olarak istenilen PTH(parathormon) 78,92 çıktı.

sonuçlar hakkında bilgi rica ederim. şimdiden teşekkürler

Tahlil.Com | 22.06.2018 07:54
Sonuçlarınız hipotiroidi tanınızı destekliyor. Ayrıca kolesterol, trigliserit ve kötü kolesterol değerlerindeki yükseklik de diyet ve gerekirse tedavi ihtiyacınız olabileceğini gösteriyor
tolga | 16.04.2012 03:45

Babamın;
TSH = 0.03 (olması gereken 0,34-5,6)
Free T4 = 2.26 (olması gereken 0,58-1,64)
ALT(SGPT) = 46 ((olması gereken 0-45)
ALP = 207 (30-120)
Tiroglobulin = 147 (olması gereken 1,60-59,9)

Sonuçlar için yorumlarınızı bekliyorum, lütfen...

Tahlil.Com | 22.06.2018 07:54
Babanız bir endokrinoloji uzmanına başvurmali.Hiper tiroidi sorunu olabilir.
Mantar Tahlili Nedir? Mantar Tahlili Neden Yapılır?
Mantar tahlilleri, mantar enfeksiyonu tanısı koymak ve hangi mantar veya mantarların hastalık etkeni olduğunu saptamak amacıyla yapılan tahlillerdir
İstanbul'da 100 TL indirimli York Test Fırsat Kuponu Tahlil.com'da
 Besin İntoleransı testleri arasında en popüler olan testlerden biri olan York Test'i, İstanbul'da bulunan Tahlil
Erkeklerde Prolaktin Hormonu Yüksekliği Nedir?
Prolaktin hormonu, hipofiz bezinden salgılanan bir hormondur
Tahlil.com,Sağlık Siteleri Arasında Hızla Yükseliyor
Yakında ikinci yaşını kutlayacak olan Tahlil
CA 15-3 Kanser (Tümör) Antijeni Testi Nedir?
Bir kanser antijeni olan 15-3 (CA 15-3) normalde meme hücreleri tarafından üretilmektedir
Gıda İntolerans Testi ( Gıda Duyarlılık Testi) Nedir?
Gıda intolerans testi bir diğer adıyla da gıda duyarlılık testleri son yıllarda sıkça gündeme gelen testlerdir
İdrarda Ürobilinojen Yüksekliği Neden Görülür
İdrar tahlilinde ürobilinojen görülmesi olağan bir durum değildir
Hemoglobin ve Hemoglobin (hgb) (hb) Yüksekliği Nedir ?
Hemoglobin Tam Kan Sayımı yani Hemogram tahlilinde çalışılan test parametrelerinden biridir
Gıda İntolerans Testi ile York Test Arasındaki Fark Nedir?
Gıda intolerans testleri, bu tür testlere verilen genel isimdir
Ödem, Şişkinlik ve Gaz Şikayetleri ile York Test İlişkisi
Şişkinlik, aşırı gaz ve ödem günümüzde özellikle aktif iş temposu olan bir çok kişinin ortak sorunudur
İdrar Tahlilinde Eritrosit Olması Nedir? İdrarda Eritrosit Yüksekliği
İdrar tahlilinde eritrosit görülmesi normal değildir
tahlil.com
tahlil.com
tahlil.com