Kanser En Az Hangi Kan Grubunda Görülür?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2023/11/10 19:45 •

Kan grubu; kişinin anne ve babasının baskın gruplarının etkileşimi neticesinde belirlenir. Kanser görülme riskinin en az hangi kan grubunda görüldüğü de merak edilen bir konudur.Aşağıdaki yazımızda bu sorunun cevabını bulacaksınız.

Kanser En Az Hangi Kan Grubunda Görülür?

Kan grubu; kişinin anne ve babasının baskın gruplarının etkileşimi neticesinde belirlenir. Genetiktir, değişmez. Yapılan araştırmalara göre; bazı kan grupları, bazı kanserlere daha yatkındır. Tabi bu, harici kan gruplarının kansere yakalanmayacağı manasına gelmez. Spor alışkanlıkları, beslenme alışkınlıkları elbette kanser oluşumu üzerinde üzerinde etkili olacaktır.
Kan gruplarına göre kanser riski konusu her zaman merak konusu olmuştur. Bu konuda çeşitli bilimsel araştırmalar yapılmıştır. Yapılan bilimsel araştırmalar sonrası kan gruplarına göre en az ve en çok kanser görülme olasılığı hakkında bilgiler elde edilmiştir.2014 yılında, Bai-Lin Zhang 1, Na He, Yu-Bei Huang, Feng-Ju Song, Ke-Xin Chen isimli bilim adamlarının  100 den fazla kanser hastasında yaptığı bilimsel araştırma sonrası hangi kan grubunda en az ve hangi kan grubunda en fazla kanser olduğuna dair bilgiler edinilmiştir.

Araştırma neticesinde; en kuvvetli kan grubunun ‘0’ grubu olduğu belirlenmiştir. Deri, kemik ve lenf kanserinin en sık görüldüğü grup ‘0’ grubudur.

Yine aynı bilimsel araştırmaya göre ise, en fazla kanser görülme olasılığı ise A grubu kan olan kişilerde görülmüştür.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?