Tahlil.com'a Soruların Cevaplanmasına Dair Bilgilendirme

22.06.2018 08:00
Tahlil yorumlayan ilk ve tek sağlık sitesi Tahlil
Tahlil.com'a Soruların Cevaplanmasına Dair Bilgilendirme
A

Tahlil yorumlayan ilk ve tek sağlık sitesi Tahlil.com'a her gün yüzlerce soru geliyor.
Tahlil.com'un YASAL UYARI bölümünde de belirtildiği üzere ancak Tahlil.com editörlerince uygun bulunan ve belirtilmiş kurallara göre sorulan sorulara cevap verilmektedir.
Tahlil.com'a sorulan soruların ortalama cevaplama süresi 1 ile 7 gün arasındadır.
Tahlil.com,tahlil yorumlama hizmetini ücretsiz olarak sunmakta olup sorulan her soruya cevap verileceğine dair bir taahhütte bulunmamaktadır.
Tüm ziyaretçilerimize saygılarımızla duyururuz.

TAHLİL.COM EKİBİ

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

nesimmemis_1234 | 16.06.2016 01:32

Merhaba 16 yasindaym
Erkek
Tsh 5,6666
Serbest T3 4,66766
Anti Tpo 0,50 den kucuk
Tg 222
Yorumlarsinizi sevinirim

Tahlil.Com | 16.06.2016 10:17

Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.
Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.
Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.



tevhid.yeliz_ | 15.06.2016 06:26

Merhaba ben nisan ayinin 9da adet gordum 14.gun iliskiye girdim ve mayisin 3de kan testi yaptirdim 0,32cikti. Mayisin 10da tekrar adet oldum ve ongun surdu 37gun oldu hala adet olmadim sebebi ne olabilir? Cevaplarsaniz sevinirim

Tahlil.Com | 16.06.2016 10:17

Adet gecikmesi sadece gebelik nedeniyle olan bir durum değildir.
Kadınlarda adet gecikmesinin bir çok sebebi olabilir.
Aşağıda gebelik dışı nedenlerle adet gecikmesinin görülebildiği durumları inceleyebilirsiniz.


Adetinizde gecikme devam ederse kadın doğum doktoruna muayene olmanız en doğru yaklaşım olacaktır.


ftm-sdy | 03.11.2014 05:35

serbest T3 3,16 aralığı ( 2-4,4)
serbest T4 1,3 (0.85-1,7)
tsh 1,19 (0,27-4,27)
folat 8,85 (3,8-16)
vitamin b12 342.7 (191-663) bu normal mi

Tahlil.Com | 05.11.2014 11:32

Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.

kelfem | 28.02.2013 09:10

Merhabalar Öncelikle böyle bir site kurup bizleri bilinçlerdiğiniz için sizlere teşekkür ederim. Benim Sorum : Sağ kol ve sol koltuk altımda ucları beyaz içlerinde irin diye tabir edilen sivilceler çıkıyor. Kaşıntı olmuyor. Fakat sertlik oluyor sanki içinde birşey varmış gibi. Göbek altında sivilce gibi çıktı fakat şişlik ve ağrı oldu beze varmış gibi.Daha sonra kendiliğinden geçiyor.Tşk ilgnze

Tahlil.Com | 28.02.2013 09:50
Muayene olmadan internet ortamında net bir şey söylenemez.Ancak ilk aşamada bir cildiye uzmanına başvurabilirsiniz bu konuda.
keskesevmeseydim | 23.02.2013 05:46

hocam yumurtalık kıstlerı gebelıge engel mıdır ılac kullnmıyorum ve adetlerım 4 yada 5 gun gec gelıyor sogan kurune basladım adet olmadgımda cok gerılıyorum ve uzuluyorum hocam kılo da verıyorum 6 kg verdım ama yıne de adetlerım duzenlı degıl ne yapmam gerek yardımcı olursanız cok sevınırım

Tahlil.Com | 06.03.2013 11:04
Tabii ki .Yumurtalık yani over kistleri adet düzensizliğine de neden olarak gebeliğe engel olabilir.Bir endokrinoloji uzmanına başvurabilirsiniz.
keskesevmeseydim | 22.02.2013 12:05

hocam benım sorunm yumurtalıklarımda kucuk kıstler var ve 6 kılo verdım su anda 70 kg adetlerım hala 3,4 gun cıvarında gecıkmelı oluyor ılac kullnmıyorum spor yaparak ve sogan kuruyle yenmeye calısıyorum bıde bebek ıstyoruz sureklı bır ılıskı yok bebegın olması ıcın kıstler bır engel mıdır bebek olması ıcın ne yapmam gerek ozel zamanlar var mı

Tahlil.Com | 04.03.2013 02:28
Yumurtalıktaki kistler gebelik oluşması üzerene olumsuz etki yapabilir.Düzenli olarak kadın doğum ve endokrinoloji bölümlerinde takip ve tedavi edilmeniz uygun olacaktır.
nusen ayvali | 21.02.2013 03:34

merhabalar kanda gebelik testı regli gecıkmesınden kac gün sonra yapılır ise net sonuc alınır.. tesekkurler....

Tahlil.Com | 21.02.2013 05:52
Aşağıda detaylı bilgi bulunmakta

http://tahlil.com/gebelik-testi-yaptirmak-icin-en-uygun-zaman-nedir
chen.ads | 20.02.2013 01:42

wbc değeri 62 bin ly değeri 45.1 çıkan bir hastada lösemi riski nedir?

Tahlil.Com | 20.02.2013 07:05
Normal değil sonuçlar tabii ki, ihtimaldden bahsedebiliriz, ancak sadece bu verilerle bir şey söylenemez
ibrahimkurt0891 | 16.02.2013 01:00

WBC SONUÇ: 14,36 BİRİM x10^9/L REFERANS 4-10 LYM% SONUÇ : 15,22 BİRİM % REFERANS 20-40 NEUT% SONUÇ: 74,71 BİRİM % REFERANS 50-70 MON % SONUÇ :1,361 BİRİM % REFERANS 0,12-1,2 YAޞ 33 ERKEK Yüksek ateş bütün eklem yerlerinde ve vucutta ağrı şikayeti bu sonuçlar kan testinde çıktı

Tahlil.Com | 19.02.2013 09:54
Özellikle wbc yüksekliğiniz bir enfeksiyon bulgusu, ateş yüksekliğiniz ile birlikte değerlendirildiğinde bu yönde bir düşünce oluyor.
bahri_ts_kul | 15.02.2013 06:00

antiHBs 77,27 AntiHCV 0,02 HBsAg 0,10 20 sene önce sarılık geçirdim son tahlillerin bunlar hiç aşı olmadım olmama gerek varmı bu sonuçlar ne anlama geliyo tşkr

Tahlil.Com | 16.02.2013 05:12
Hepatit B yi önceden geçirmişsiniz ve doğal bağışıklık kazanmışsınız.Antikor oluşmuş, Anti HBS testiniz de o nedenle pozitif çıkmış.
DAHA FAZLA GÖSTER
Fenilketonüri ve Fenilketonüri Testi Normal Değerleri Nedir?
Fenilketonüri  kalıtsal bir metabolik hastalıktır. Fenilketonüri testi normal değerleri de sıklıkla merak edilen bir konudur.Aşağıdaki yazımızda fenilketonüri ve fenilketonüri…
Hemoglobin Elektroforezi Nedir?
Hemoglobin Elektrofezi kan hücrelerindeki hemoglobin türlerini ve sayılarını ölçen bir çeşit kan testidir. Bu ölçüm sonucunda kan bozukluğuna sahip olup olmadığınızı…
Bilgisayarlı Tomografi nedir?
CT taraması" (Bilgisayarlı Aksiyel Tomografi) olarak da bilinen bilgisayarlı tomografi (BT) görüntüleme, kesitsel görüntüleme olarak bilinen farklı bir görüntüleme…
Seroloji Nedir? Seroloji Testleri ve Çeşitleri Nelerdir?
Serolojik testlerin çeşitleri olmakla birlikte en temel görevi kandaki antikorları aramaktır. Bu makalemizden serolojik teste neden ihtiyaç duyduğumuzu, serolojik testin türlerini,…
Antitiroglobulin Antikor Testi ve Antitiroglobulin Antikor Yüksekliği Nedir?
Tiroglobulin tiroid hormonlarını üretmek için kullanılan bir protein çeşididir. Tiroid hormonlarınızla ilgili bir sıkıntınız olduğunda tiroglobulin üretiminiz bozulabilir ve bu…
Serolojik Tahlil Parametreleri Nelerdir?
Doktorlarca en çok istenen serolojik tahlillerden bazıları aşağıdaki gibidir;-ELİSA testleri olarak da bilinen Hepatit B tahlili olan HBsAG ve antikoru gösteren Anti HBs, -Hepatit C’yi…
Lökosit yüksekliği (WBC yüksekliği) Nedir? Lökosit Yüksekliği Belirtileri
Kan sayım testleri arasında olan lökosit  (WBC) yüksekliği bazı hastalıklarda olmaktadır. Lökosit, akyuvar olarak da bilinir.Lökosit İngilizce olarak da white blood cell yani…
Sperm Fruktoz Tahlili Nedir?
Spermde fruktoz araştırılması kısırlık incelemelerinde sıklıkla tercih edilen bir tahlil yöntemidir. Fruktoz bir şeker türüdür. Spermde fruktoz olması doğurganlık açısından…
Kemik İliği Tahlili ve Kemik İliği Biyopsisi Nedir?
Kemik iliği , kan hücrelerinin (kırmızı hücre(eritrosit), beyaz küre (lökosit) ve kan pulcukları (trombosit)) üretildikleri organdır. Kemik iliği tahlili özellikle bazı kan…
Telomer Testi Nedir? Telomer Testi Ne Amaçla Yapılır?
Telomer testi ne kadar hızlı yaşlandığınız hakkında fikir sahibi olmamızı sağlayan kan alınarak yapılan bir tahlildir.
ARB Testi Nedir? Hangi Durumlarda İstenir?
Mycobacterium ailesinden herhangi bir enfeksiyonunun neden olduğu Tbc semptomu olup olmadığını belirlemek amacıyla yapılan testtir.Boyama sonrası yapılan mikrobiyolojik ve mikroskopik bir testtir.ARB…
Lökosit (WBC) nedir? Lökosit yüksekliği ve lökosit düşüklüğü
Hemogram yani kan sayımı testleri sonrası,tahlil sonucunu incelerken hastaların merak ettiği test parametrelerinden biri de wbc yani lökosit testidir.WBC (lökosit)  yüksekliği ve düşüklüğü…
tahlil.com
tahlil.com
tahlil.com