Ters İlişki( an*l İlişki) Hakkında Merak Ettikleriniz

Yayın Tarihi : 2017/10/13 12:03 • Güncelleme Tarihi : 2024/01/11 12:46 •

an*l ilişki, ters ilişki olarak bilinen kadının vajinasından değilde anüsünden birleşmek suretiyle girilen ilişkidir.an*l ilişki ile ilgili en çok merak edilen soru ve cevapları Tahlil.com farkıyla okurlarımızla paylaşıyoruz.

Ters İlişki( an*l İlişki) Hakkında Merak Ettikleriniz

an*l İlişki Nedir?

an*l ilişki, ters ilişki olarak bilinen kadının vajinasından değilde anüsünden birleşmek suretiyle girilen ilişkidir.Günümüzde çiftlerin yaklaşık üçte biri zaman zaman an*l ilişki yapmaktadır.Çiftlerin %10 unda ise ilişki hayatlarının düzenli bir parçası olduğu görülür.Bunun en büyük sebebi olarak gittikçe yaygınlaşan pornografik yayınlarda sık sık an*l ilişkiye yer verilmesidir.
Gerçektekinden farklı olarak filmlerde bu ilişki bayanlar için oldukça rutin ve acısız gibi resmedilmektedir.
an*l ilişkiyi çekici kılan nedenlerin başında çiftlerde ahlaksızlık ve suçluluk hissi uyandırmasıdır.
Bazı kişiler bu duyguları kabul edilemez ve iğrenç görmelerine karşın bazı insanlar ise heyecan verici,uyarıcı ve cinsel hayatlarının normal bir parçası olarak görmektedirler.

an*l İlişkinin Riskleri Nelerdir?

an*l ilişkiye sağlık açısından bakıldığında her ilişkinin taşıdığı hıv/aids, Hepatit B, bel soğukluğu,genital uçuk gibi hastalık risklerinin dışında ekstra olarak bir bulaşıcı hastalık riski taşıdığı kanıtlanmıştır.

an*l İlişki Kadınlarda Orgazma Yol Açar mı?

an*l ilişki kadınları orgazma ulaştırır mı sorusuna gelirsek, ters ilişki özellikle ülkemizde bekaretin çok önemli bir kavram olmasından ilişki yaşayan kadınların bir çoğunun başvurdukları bir yöntemdir.Kadınlar an*l ilişkiyi genelde erkeğinin zevk alacağını düşünerek yaşar.Çok büyük ihtimalle kadını orgazma ulaştırmaz aksine acı verir ve kadınlar bunu istemez.
Belli zevkler alınabilir fakat bunun sebebi meraktan ötürü alınan hazdır ve buna orgazm demek doğru olmaz.

an*l ilişki hamile bırakır mı?

Vajinal bölgeye ve çevresine yapılan boşalma her zaman hamilelik riski taşır.Bunda etken spermlerin hareketli hücreler olmasıdır.Bakire olunsa dahi vajinadan girerek hamileliği başlatabilirler.
Ancak birleşme yalnızca an*l yolla olmuşsa ve spermlerin vajina çevresine gelme ihtimali yoksa hamile bırakmaz.

an*l ilişki kızlık zarının bozulmasına neden olur mu?

an*l ilişki hiçbir şekilde kızlık zarına zarar vermez.Bazı durumlarda kan gelmesi görülebilir bunun en büyük sebebi anüste aşırı zorlamaya bağlı olan kanamadır.
Kadınların büyük bir çoğunluğu an*l ilişkiye bilerek ve isteyerek girmez.Daha çok erkeğinin isteğidir.İstiyorsa dahi en büyük sebebi partnerini mutlu etmek,partnerini kaybetme korkusu gibi daha çok duygusal nedenlerdir. an*l ilişki doğal ve ön görülen bir ilişki değildir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
b*********** :

2 gün sonra sevgilimle ters bir ilişkiye gireceğiz fakat hamilelik riskini ortadan kaldırmak için ne yapacağımı henüz bilmiyorum. yardımcı olur musunuz?


Cevap:

Ters ilişki sırasında vajinaya herhangi bir sperm bulaşı olmasını engellerseniz hamilelik söz konusu olmayacaktır. Bulaşın engellenmesi içinse korunmanız ve vajina bölgesine temasın olmadığından emin olmanız gerekiyor. 

c************ :

Bayan Arkadaşım ile Ters Yönlü İlişkide Bulunduk Bunun Sonucunda Herhangi bi içe boşalma olmadı hemen çektim fakat kız arkadaşımın ameliyat sırasında kızlık zarı bozulmuştu ve kız arkadaşım adet dönemi ayın 10 undan 10 unaydı 4 gün geçmesine rağmen adet yaşayamamış hamile olma ihtimali varmıdır?


Cevap:

Yaşadığınız ve bu tür  normal olmayan ilişkilerde hamilelik şansı mümkün değildir.
Hamilelik için çok düşük de olsa sadece  bir ihtimal bulunmaktadır. Bu da boşalma sonrası sperm hücrelerinin anüsten çıkıp vajinaya sızması ve bulaşmasıdır.Bu ihtimal de oldukça düşüktür. Ancak bu tür bir ihtimal söz konusu ise beklenen adet tarihinde en az 7 günlük bir gecikme olduğunda gebelik testi yapılabilir.

Konuya dair ve hamilelik olasılıkları ile ilgili aşağıdaki yazımızda detaylı bilgi bulabilir ve konuya dair benzer sorulara uzmanlarımızca verilmiş cevapları okuyabilirsiniz.


?