Çocuklarda Viral ve Bakteriyel Enfeksiyonlar

13.08.2018 11:40
Çocuklarımız hastalandığında,anne ve babalar hemen antibiyotik kullanmayı akla getirir
Çocuklarda Viral ve Bakteriyel Enfeksiyonlar
A

Çocuklarımız hastalandığında,anne ve babalar hemen antibiyotik kullanmayı akla getirir.Ancak uzmanlar çocukların her hastalandığında antibiyotik kullanılmasını tavsiye etmiyorlar.
Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr.Pınar Ergül, Tahlil.com'da yayınlanan son yazısında özellikle kreş çocuklarının geçirdiği boğaz enfeksiyonlarının % 90'ının viral kaynaklı enfeksiyonlar olduğunu vurguluyor.Bu nedenle çocuklara gereksiz yere antibiyotik kullanmak yerine boğaz kültürü,kan sayımı gibi tahliller yapılarak enfeksiyon sebebinin belirlenmesi sonrası tedavi planlaması yapılmasının gerekliliğini belirtiyor.
Dr.Pınar Ergül'ün konu hakkındaki yazısını okumak için lütfen tıklayınız....

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

matilda | 01.09.2012 01:07

1,5 yaşındaki yeğenimi düşmeyen ateşle hastaneye götürdük .viral enfeksiyon geçirdiği söylenildi.20 gündür hastanedeyiz antibiyotik tedavisi görmesine rağmen ateşi düşmüyor.doktor bizden özür dileyerek teşhis koyamıyoruz diyorlar.bu tetkikler değerlini yorumlarmısınız ?çok endişeliyiz :(
WBC     4,6     10^3/ul      Normal     4,5 - 10,3
RBC     4,4     10^6/ul      Normal     4,38 - 5,77
HGB     10,2     g/dL      Düşük     
HCT     32,4     %      Düşük     39,5 - 50,3
PLT     199     10^3/ul      Normal     156 - 373
MCV     73,7     fL      Düşük     80,7 - 95,5
MCH     23,3     pg      Düşük     27,2 - 33,5
MCHC     31,6     g/dL      Düşük     32,7 - 35,6
RDW     15,1     fL      Yüksek     11,8 - 13,4
MPV     7,5     fL      Normal     7,4 - 10,4
PCT     0,149     %      Normal     
PDW     17,4     fL      Normal     
LYM%     52,8     %      Yüksek     20 - 44
MON%     2,1     %      Düşük     5,1 - 9
NEU%     42,6     %      Düşük     50 - 70
EOS%     0,2     %      Düşük     0,9 - 4
BAS%     2,3     %      Yüksek     0,3 - 1,5
NRBC%     0     %      Normal     0 - 1
LYM#     2,4     10^3/ul      Normal     1,3 - 3,5
MON#     0,1     10^3/ul      Düşük     0,3 - 0,8
NEU#     2     10^3/ul      Düşük     2,1 - 6,1
EOS#     0     10^3/ul      Normal     0 - 0,5
BAS#     0,1     10^3/ul      Normal     0 - 0,2
NRBC#     0     10^3/ul      Normal     0 - 0,1
Sedimentasyon     60dk     30      Yüksek     0 - 20
Sedimentasyon     30dk     10           Yüksek     0 - 5
CRP     34,86     mg/L      Yüksek     0 - 5

Tahlil.Com | 22.06.2018 07:54
Kansızlık bulguları var, CRP yüksekliği de enfeksiyon ihtimalini ortaya koyuyor.
Faranjıt Nedir?
Boğazda, küçük dil arkasında, bademciklerin olduğu bölgenin, yutağın arka duvarındaki örtücü dokuda meydana gelen bir enfeksiyon türüdür
Hormon Bozukluğu Nedir?
Vücudumuzda gerçekleşen metabolik olayların çoğu hormonlar yardımı ile oluşur
Klima Çarpmalarına Dikkat!
Hava sıcaklıklarının yükselmesi ile birlikte klima ile serinleme sezonu hızla açıldı
B 12 Vitamin Eksikliği Nedir?
B12 vitamini suda çözünen vitamindir
Büllöz Pemfigoid Hastalığı Nedir?
Büllöz Pemfigoid sıklıkla 60 yaş üstündeki hastalarda görülür
Ortopedik Cerrahinin Geleceği Nasıl Olacak?
Günümüz cerrahi tedavileri artık yenilenme ve hücresel tedavilere imkan verecek şekilde “minimal invaziv” olamk zorundaArtık kimse vücudunda geniş yara izlerini taşımak istemiyor, bir an önce iş ve aile…
Şirpençe Nedir?
Bu bir cilt hastalığıdır
Ağız Yarası Neden Olur?
Ağız yaraları olarak adlandırılan ağız ülseri veya aft ağız içinde oluşur ve aynı anda 2-3 yerde görülebilir
Lenfoma Belirtileri Nelerdir?
Lenfoma, lenf damarları, lenf bezleri, bademcikler, dalak, mide, bağırsak ve cildin bazı doku bölümlerinin yer aldığı lenf sisteminden kaynaklanan kanserlerin ortak adıdır
Nörovirüs Nedir?
Son zamanlarda nörovirüsun etken olduğu birçok salgın görülmüştür
Normal vajina akıntısı normal olmayan akıntıdan nasıl ayırt edilir?
Hemen hemen her kadın kendi vajinasından gelen akıntıyı takip eder ve normal akıntıyla normal olmayan akıntıyı ayırt edebilir
Yabancı El Sendromu
Kişinin ellerinden  birisinin bireyin bilincinden bağımsız, kendi bilinci varmış gibi hareket etmesine sebep olan nörolojik bir hastalıktır
tahlil.com
tahlil.com
tahlil.com