TSH ile T3 ve T4 Hormonları Test Sonuçları Yorumu

22.06.2018 08:00
Kan dolaşımındaki tiroid hormonları (T4 ve T3) azalınca hipofizden TSH salgısı artar
TSH ile T3 ve T4 Hormonları Test Sonuçları Yorumu
A

Kan dolaşımındaki tiroid hormonları (T4 ve T3) azalınca hipofizden TSH salgısı artar.
TSH tiroid bezinden, tiroid hormonlarının salgısını arttırır.
Bunun aksine eğer kan dolaşımında T4 ve T3 hormanlarının düzeyi yükselirse, bu durumda da hipofiz bezinden TSH salgılanması azalacaktır.

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

denizderya0655 | 13.06.2016 06:35

S a 31 yaşında bir bayanın
40 gün once ki tahliller de
TSH:0,05 (0,35-5,5)
S T3:4,49 (2,3-4,2)
S T4:1,34 (0,89-1,76)
40 gün sonra ki tahlillerde ise
TSH:13,97
S T3:2,99
S T4:0,78
Şimdi ben ne yapmalıyım şimdiden teşekkürler

Tahlil.Com | 14.06.2016 01:30
Muhtemelen aldığınız tedaviye bağlı olarak TSH hormonlarınızda değişiklikler olmuş.Endokrinoloji bölümünde muayene ve takiplerinizi sürdürmenizi öneririz.
Gerek görürlerse ilaç dozlarınmı da değiştirebilirler
yaprakkaraca.92 | 18.02.2015 06:21

Yaş 22 bayan . Bebek istiyorum hormon test sonuçlarım
E2 : 18, 20
FSH : 5, 19
LH : 10, 19
Prolaktin : 15, 58

Tahlil.Com | 18.02.2015 10:31

Bilhassa kadınlar olmak üzere tüm hormon tetkik ve tahlillerinin değerlendirilip yorumlanma aşamasında yapılan testlerin referans değerleri, tahlil için kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.
Hormon testi sonuçlarınıza dair Tahlil.com'a sorunuzu,  belirtilen kurallara göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Konuya dair aşağıdaki bağlantıda  detaylı bilgi ve açaıklamaları  bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar

mbukan | 16.02.2015 04:01

Merhabalar 31 yaşındayım (BAY). Test Sonucum;
SONUÇ Normal Değer
TSH : 11.94 0.34-5.60
SERBEST T3: 3.16 2.5-3.9
SERBEST T4: 0,72 0.61-1.12
VİTAMİN B12 : 159 126-505
Teşekkür ederim.

Tahlil.Com | 16.02.2015 05:13

Tahlil sonucunuzu değerlendirdik.TSH hormonu değeriniz yüksek.TSH yüksekliği olması hipotiroidi sorununuz olabileceğini düşündürüyor.Yani tiroid bezinizde hastalık olabilir.
Bu durumda daha ileri tetkik, muayene  ve tedavi için endokrinoloji bölümüne başvurmanız uygun gözüküyor.

TSH testleri ve TSH testlerinin yorumlanmasına dair detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda Tahlil.com'a sorulmuş soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.

TSH ve tiroid testlerinin yorumlanmasına dair bilgiler....



yups88 | 14.02.2015 11:25

Merhaba 57 yaşında bayanım test sonucu
t3 2.6 istenen değer 2.1-3.8
t4 0.71 istenen değer 0.60-1.25
tsh 4.25 istenen değer 0.34 -5.6 bu tahlil sonucuna göre ne yapmam gerekir nelere dikkat etmem gerekir.Teşekkür ederim.

Tahlil.Com | 15.02.2015 01:56

Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.

Ad | 29.11.2014 08:16

15 yasindayim. MCH 29,2 (22,9-27,1) TSH 5,770 (0.35-4.94) Diğer sonuclar gayet normal. bir problem var mı? Bu tahlili anlamadığım bir sebepten titrediğim için yaptırdım. Baska belirtiler de vardı ama bu titremeler dikkatimi çektiği için çok halsiz oldugum icin yaptırmıştım. Tesekkur ederim.

Tahlil.Com | 01.12.2014 07:27

Tahlil sonucunuzu değerlendirdik.TSH hormonu değeriniz yüksek.TSH yüksekliği olması hipotiroidi sorununuz olabileceğini düşündürüyor.Yani tiroid bezinizde hastalık olabilir.
Bu durumda daha ileri tetkik, muayene  ve tedavi için endokrinoloji bölümüne başvurmanız uygun gözüküyor.

TSH testleri ve TSH testlerinin yorumlanmasına dair detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda Tahlil.com'a sorulmuş soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.

TSH ve tiroid testlerinin yorumlanmasına dair bilgiler....



Hatice Yılmaz | 14.11.2014 06:51

Yoğun saç dökülmesinden dolayı kan testi yaptı doktorum. ( 1 haftadır adet gecikmem var 17 yaşındayım bilgi olsun diye dedim)
Ferritin 9,10 (ref 5,8-274)
Folat 9,9 (ref 3,1-19,9)
TSH 3,24 (ref 0,90-3,11)
Serbest T3(FT3) 5,26 (ref 3,16-5,83)
Vitamin b12 198 (ref 126,5-505)
FT4 10,87 (ref 7,71-16,09)

Tahlil.Com | 15.11.2014 12:24

Tahlil sonucunuzu değerlendirdik.TSH hormonu değeriniz az da olsa yüksek.TSH yüksekliği olması hipotiroidi sorununuz olabileceğini düşündürüyor.Yani tiroid bezinizde hastalık olabilir.
Bu durumda daha ileri tetkik, muayene  ve tedavi için endokrinoloji bölümüne başvurmanız uygun gözüküyor.

TSH testleri ve TSH testlerinin yorumlanmasına dair detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda Tahlil.com'a sorulmuş soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.

TSH ve tiroid testlerinin yorumlanmasına dair bilgiler....



akif_1210 | 28.09.2014 10:53

Tsh:0.67 N(0.35-5.5)
T3:2.9 N(2.3-4.20)
T4:0.89 N(0.89-1.76)
PROLAKTİN:5.9
postmenapausal(1.8-20.3)
Nonpregnant(2.8-29.2)
Pregnant(9.7-208.5)
Glukoz:84(70-110)
Ferritin:8 N(10-291)

*Hocam cuma günü yaptırdığım test sonuçlarım sizce nasıl yorumlarmısınız? Simdiden Teşekkürler.

Tahlil.Com | 28.09.2014 03:30
Sonuçlarınız normal görünüyor..
hicranahmetyigit | 27.09.2014 06:03

T3 ve t4 normal.
Prolaktin 9,54
TSH 7,81

Gebe kalmak istiyorum prolaktin düşükmü ?
Tsh yükseksekligi icin 25 mg ilaç verdi doktor ne kadar zaman sonra gebelik için ideal seviyeye gelir?
Ve bu Tsh değerine göre gebelik çok zormu gerçekleşir 4 aydır korunmuyorum daha bi gelisme yok.tesekkurler.

Tahlil.Com | 27.09.2014 06:49
Ortalama 1-2 ay içinde normale dönecektir..
senasemih55 | 24.09.2014 06:50

merhaba oğlum 12 yaşında 2,5 yıldır topamax kullanıyor yapılan hormon testinde serbest T3 4,09 norma değer (2-4,4) serbest T4 1,19 normal değer (0,93-1,7) TSH 3,81 normal değer (0,27-4,2) cıktı bu sonuçlar normalmidir?

Tahlil.Com | 24.09.2014 08:08
Sonuçlarınız normaldir..
cerencimer | 02.09.2014 03:49

Merhaba,
Ben 2 yıldır Euthyrox kullanıyorum. Şuan 0.75 mcg lik doz kullanıyorum. Tahlil sonuçlarım;
Tsh(0.27-4,2):0,502
Serbest T3(2-4.4):2.64
Serbest T4(0.93-1.7):1.6

Sizce Euthyrox dozum azalmalı mı 0.50 ye yoksa şuan 0.75 mcg normal mi geliyor?

Teşekkürler

Tahlil.Com | 02.09.2014 04:05
İlaç dozunuza sizi takip eden doktorunuz karar vermelidir..
DAHA FAZLA GÖSTER
Dörtlü Test Nedir? Gebelikte Üçlü Test İle Farkı Nedir?
Dörtlü test de aynı üçlü test gibi gebeliğin 16 ile 18
Üçlü, Dörtlü Tarama Testleri Pozitif Çıkınca Ne Yapılmalıdır?
Üçlü ve dörtlü test gibi gebelik tarama testleri yüksek riskli çıkan anne adayları kadın doğum doktorlarınca takibe alınır
Demir Bağlama Kapasitesi Nedir?
Toplam demir bağlama kapasitesi kısa adı ile TDBK serumdaki demir bağlayan bölgelerin ne dereceye kadar,demirle doyurulabildiğini ölçen bir tahlildir
York Test İle İlgili Merak Ettikleriniz:York Testi Nedir? York Testi Neden Yapılır?
Tahlillerle ilgili ilk ve tek sağlık sitesi olan Tahlil
Tükürük Testi İle 15 Dakikada Kalp Krizi Teşhisi Koyulabiliyor
Tükürük testleri son yıllarda giderek popüler oluyor
York Test , Tahlil.com'a Özel Ücretsiz Yağ-Kas Analizi ve Diyetisyen Görüşmesi Fırsatı Sunuyor
York Test Türkiye ,bir gıda intolerans testi olan York Testi yaptırmak isteyen Tahlil
Balgam Tahlili Nedir?
Balgam veya alt solunum yolundan alınan örneklerin,boyanma sonrası mikroskopik incelemesi tanıda yardımcıdır
Gebelik Testi İle İlgili En Sık Merak Edilen ve Sorulan Konular
Gebelik umudu veya tam tersine gebe olma korkusuyla Tahlil
Orak Hücre Anemisi ve Tanısı
Alyuvarlar diğer adıyla da eritrositler kanımızı oluşturan elemanlardandır
İdrar Tahlilinde pH Nedir? İdrar Testi pH Normal Değerleri
Tam idrar tahlilinde, idrarın pH sıda araştırılmaktadır
tahlil.com
tahlil.com
tahlil.com