Genital Siğil Nedir?

Yayın Tarihi : 2015/12/05 15:24 • Güncelleme Tarihi : 2015/12/05 15:24 •
Kondiloma akuminata, Kondilom ya da genital siğil bulaşıcı bir viral enfeksiyondur
Genital Siğil Nedir?

Kondiloma akuminata, Kondilom ya da genital siğil bulaşıcı bir viral enfeksiyondur.
İnsan papilloma virüsü (HPV veya İPV) hem erkeklerde, hem de kadınlarda enfeksiyon oluşturur.
Genital bölgenin deri ya da mukozası üzerinde küçük diken gibi, ağrısız ve kaşıntısız lezyonlar oluşturur. Normal siğile göre daha hızlı bulaşır ve nemli ortamlarda daha fazla ortaya çıkar.
Oluşan siğiller cinsel ilişki, genital salgılar ve virüs bulaşmış kıyafetlerle temas edildiğinde  ve doğum esnasında anneden bebeğine bulşabilir.
 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
a************** :

hocam pen*sim de genital siğil çıktı tedavi oldum siğiller otadan kalktı ama yinede eşime bulaşma riski varmıdır bide bu hastalıktan korunmak için aşı veya başka yöntem varmıdır tşekkür ederim...


Cevap:

Genital siğil cinsel yolla bulaşan bir virus enfeksiyonudur.Eşinize de bulaşabilir. Prezervatif takmak koruyucu olsa da cilt  temasıyla da  geçtiğinden tam olarak koruma sağlayamamaktadır kimi zaman

S*********** :

Hocam, sünnet deri bölgemde bir tane 2-3 mm çapında siğil çıktı doktorum bana verrutol kullanmamı söyledi bu ilacı bırakabileceğimi ne zaman anlarım 6 gündür kullanıyorum siğilin rengi beyaza döndü etrafındaki bölgelerde kahverengiye ve ilaç dışında bir tedavisi var mıdır ?


Cevap:

Muhtemelen cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyona yakalanmışsınız.Bu siğiller aynı zamanda koterle yakılarak da tedavi edilmektedir.Bunun için bir üroloji veya cildiye uzmanına da başvurabilirsiniz.

?