Güzellik Bu Besinlerde Saklı

Yayın Tarihi : 2017/09/15 10:33 • Güncelleme Tarihi : 2017/09/15 10:33 •
Güzellik elbette ki göreceli bir kavramdır ancak, bazı püfnoktaları vardır ki, herkesin güzellik anlayışında bu noktalar ortaktır
Güzellik Bu Besinlerde Saklı

Güzellik elbette ki göreceli bir kavramdır ancak, bazı püfnoktaları vardır ki, herkesin güzellik anlayışında bu noktalar ortaktır. Sağlıklı,fit ve dinç görünen bir vücut, parlak saçlar, ışıldayan gözler, kırışıksız vepürüzsüz bir cilt, sağlam bir bağışıklık sistemi, güzelliği somutlaştıranögelerdir.

Güzel bir cilt, ancak yeterli vitamin, mineral, yağdengesinin olduğu vücutta bulunur ve bu elementlerin durumunu şüphesiz ki,insanın beslenme şekli belirler. Kısacası ne kadar doğru ve sağlıklıbesleniyorsanız, güzellik tarifi o kadar size yakın demektir.

Şüphesiz ki doğal olan her besinin vücut için farklı vegüzel bir faydası vardır ancak, konu güzellik olduğunda bazı besinler bir adımöne çıkar.

Kahve, tüketimi pek çok alanda önerilen bir içecektir. En önemliözelliğini uyandırıcı etkisi olarak biliriz. Bu özelliği sayesinde gün boyuzinde kalmanızı ve iyi hissetmenizi sağlar. Bunun yanında deride melanomoluşumunu engeller. Yani, kötü huylu melanom kanserleri riskini ciddi orandadüşüren bir içecektir.

Sivilce cilt problemlarinin başında gelir. Araştırmalara göresivilcenin çok olduğu insanlarda, çinko miktarının az olduğu saptanmıştır. Bu sebepledeniz ürünlerinden olan ve çinko bakımından zengin olan ıstakoz, tavsiye edilenyiyeceklerdendir.

 Karpuz, yazmevsiminin favori meyvesidir i̇çeriğindeki likopen sayesinde güneşin meydanaçıkardığı ultraviyole etkisinden cildin kurtulmasına yardımcı olur.  Aynı özellik domateste de bulunur.  Hem serinletici hem de lezzetli olan karpuzuyaz sofralarından eksik etmemeniz güzelliğiniz için çok önemlidir.

Yaban mersini, cilt güzelliği konusunda en uzman olanbesinlerden biridir. Cildin daha parlak görünmesinin yanında, aydınlatan, gençgörünmeyi sağlayan arubtin içerir. C ve E vitanini içeriği de göz doldururcinstendir.

Nar, i̇çerisinde antioksidan ve ellagik asit sayesindekırışıklıkları giderir ve cildin sıkılaşmasını sağlar. Orta yaşlarda en büyükcilt problemlerinden biri de, kaz ayakları, burun çevresi kırışıklıklardır. İştenarda büyük oranda bulunan C vitamini ile bu kırışıklıklara meydanokuyabilirsiniz. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?