Kış Aylarında Ayak Bakımının Önemi

Yayın Tarihi : 2018/12/30 18:54 • Güncelleme Tarihi : 2018/12/30 18:54 •

Vücutta bulunan tüm damarların ortak geçiş noktası ayaklardır. Bu sebeple ayak bakımı, masajı, nemlenmesi son derece önemlidir.

Kış Aylarında Ayak Bakımının Önemi

Vücutta bulunan tüm damarların ortak geçiş noktası ayaklardır. Bu sebeple ayak bakımı, masajı, nemlenmesi son derece önemlidir.

Kış aylarında ayakların devamlı kapalı kalması, hava almaması, ayrıca havaların soğuk olması ayaklarda kurumalara, mantarlara yol açmaktadır. Bu yüzden kış aylarında ayak bakımına daha çok özen gösterilmeli ve dikkat edilmelidir.

Ayrıca kış aylarında havanın kapalı olması, sürekli kapalı alanlarda vakit geçirmek; daha çok strese maruz bıraktığından, vücudu rahatlatmak için ayak masajı ayrıca öneme sahiptir. Peki kış aylarında ayak bakımı nasıl yapılır?

Öncelikle çoraplar her gün değiştirilmelidir. Ayakkabılar özellikle su geçirmişse havalandırılmadan tekrar giyilmemelidir.

Ayak bakımı yapılmazsa dahi, her gün yıkamaya ve yıkama sonrasında kurulamaya özen gösterilmelidir. Nemli kalan ayaklar, terlediği zaman mantarlaşmalar başlayabilir.

Ayak tırnakları uzun bırakılmamalıdır. Uzun olan ayak tırnakları kışlık, kapalı ayakkabılar içinde, batıklara ve parmak ağrılarına sebep olabilir.

Ayakların sağlıklı ve nemli olması için, haftada birkaç kez ılık ve karbonatlı suyun içinde beklemesi uygun bir yöntemdir.

Kuruyan ayaklarda ölü deriler rahatsız edicidir. Böyle durumlarda kuruyan kısımlar, haftada bir kez topuk taşı ile temizlenmelidir. Topuk taşı temizliği yaparken canlı deriye zarar vermemek esas olmalıdır. Bu sebeple sürtünme hareketi gayet nazik ve yavaşça yapılmalıdır. Ardından ılık bir yıkama ve nemlendirme, ayaklarınızın sağlıklı kalmasını sağlayacaktır.

Şayet ayaklarda aşırı kuruma, yıpranma varsa daha özenli bir bakım gerekecektir. Bunun için uygun tarif; buzdolabı poşeti içine yapılan kürü, ayaklara geçirmek ve bir gece üzerine pamuk çorap giymek suretiyle bekletmektir. Bu kürde olması gerekenler; vazelin, e vitamini, Hindistan cevizi yağı. Bu malzemeler karıştırılmalı ve ayak tabanı, parmak araları dahi, temas etmesi sağlanmalı ve bu şekilde çorap geçirilerek bir gece bekletilmelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?