Uzmanlar Bayram Öncesi Diyabet Hastalarını Uyarıyor

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Ramazan Bayramına sayılı günler kaldı
Uzmanlar Bayram Öncesi Diyabet Hastalarını Uyarıyor

Ramazan Bayramına sayılı günler kaldı. Tatlı ve şeker tüketiminin her zamankinden daha fazla olduğu bayram günlerinde  kendilerine hakim olamayan şeker hastalarını da büyük riskler bekliyor.
Bu risklerden biri de önemli organlarımızdan biri olan gözümüzü etkileyen Diyabetik Retinopati hastalığıdır.Bu hastalık kimi zaman görmede kalıcı bozukluklara yol açtığından ihmal edilmemesi gereken bir sağlık sorunudur.

Kandaki şekerin düzensiz ve yüksek oranlarda bulunması, kan glukozunda görülen hızlı yükselme ve düşmeler gözümüzde hayati öneme sahip olan retina dokusunun yapısını bozabiliyor.
Şeker hastalığının komplikasyonlarından biri olan  Diyabetik Retinopatinin gelişmesi ve sonrasında da ilerlemesine sebep olabiliyor.
Retinada şeker hastalığına bağlı gelişen bu sorun da sonu körlük ve daimi görme kaybı ile sonuçlanabiliyor. 

Kontrol altına alınamayan şeker yüksekliğinde kanda yüksek miktarlarda bulunan glukoz gözdeki sinirlerin de yapısını zedeleyebiliyor.

Diyabet hastalığına bağlı gelişen körlüğün en önemli nedeni olan diyabetik  retinopatinin önceden saptanabilmesi ve hekimlerce kontrol altına alınıp tedavi edilmesi için şeker hastalarının düzenli aralıklarda diyabetik retinopati yönünden de göz doktorlarına başvurup kontrolden geçmesi büyük önem taşımaktadır.

Kontrol altına alınamayan şeker hasyalarında kimi zaman diyabetik retinopatiye bir başka göz hastalığı olan göz tansiyonu diğer adıyla da glukom hastalığı da eşlik edebiliyor.

Diyabetik retinopatinin var olup olmadığının değerlendirilmesi göz doktorlarınca göz dibi muayenesi ile kolaylıkla anlaşılıp gerekli teşhis koyulabiliyor.

Uzmanlar şeker hastalarının yılda en az bir kere göz doktorlarınca da kontrolden geçirilmesini önermektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?