Apandisit Belirtileri Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2016/08/02 13:59 • Güncelleme Tarihi : 2020/03/07 15:14 •
Apandisti kendiliğinden ve herhangi bir neden olmadan oluşur.Hemen her yaşta ortaya çıkabilen ve tedavi edilmez ise hayatı tehdit eden bir hastalıktır.Tedavide acil cerrahi müdahale gerekmektedir.Doktor muayenesi, apandisit belirtileri ve gerek görülür ise yapılacak kan tahlilleri ve görüntüleme tetkikleri ile tanısı acilen koyulup gereken tedavi yapıılmalıdır.
Apandisit Belirtileri Nelerdir?

Apandisti kendiliğinden ve herhangi bir neden olmadan oluşur. Tüm yaş gruplarında olabilir. Ancak yetişkinlerde daha fazla görülür.

Apandisit Belirtileri Nelerdir?

Apandisitin ilk belirtisi karın bölgesinde aniden ağrının başlamasıdır.
Bu ağrı karnın sağ alt tarafında veya belli bir yeri olmadan karnın ortalarında başlar ve daha sonra sağ alt tarafa doğru ilerler.
Genelde hasta bu şekilde bir ağrıyı daha önce tecrübe etmemiştir.
İlerleyen saatlerde bu ağrı yürümek, nefes almak ve hapşırmakla daha da artar. Hafif ateş ve karında şişme oluşur.
Her karın ağrısı apandisit belirtisi değildir ama bu ağrı uzun sürerse, iştah kaybı, mide bulantısı ve ateşle beraber olursa bu ağrılar ciddiye alınmalıdır ve doktora gitmeden kendi başına bağırsak çalıştırıcı gibi ilaçlar alınmamalıdır.
Apandisit belirtileri değişkendir ve bağırsak tıkanıklığı, bağırsak iltihabı, kadın hastalıkları ve kabız gibi diğer hastalıkların belirtilerini taklit edebilir.

Apandisit Tedavisi

Apandisitin ilaçla tedavisi yoktur, tedavide acil cerrrahi girişimle operasyon yapılmaktadır.Tedavi genel cerrahi uzmanları tarafından yapılmaktadır.

 

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?