Nefes Darlığı ve ağız kuruluğu

Yayın Tarihi : 2024/04/15 17:13 • Güncelleme Tarihi : 2024/04/15 23:34

Selamlar hocam 38 yaşında erkek bireyim. Son bir aya yakin zamandır ağız kuruluğu yaşarken son 15 gündür nefes darlığı da yaşıyorum ve nefesim daralırken sanki göğsüme baskı yapıyor. gündüz saturasyon ölçerken normal çıkan değerler uykuda iken 80 lere kadar düşüyor ve bazen boğulma hissiyle uykudan uyandırıyor.. artı olarak sabahları yorgun kalkıyorum ve ilk uyandığımda nabzım 40 larda oluyor gün içinde normale doğru yukseliyor.. ve gün içinde yorgun uykusuz bitkin bir halde oluyorum.. acaba ne önerirsiniz?


Tahlil.com Cevabı :

Merhabalar, şikayetleriniz ve tahlil sonuçlarınız dikkate alında uykuda solunum bozukluğu probleminiz olduğu anlaşılıyor. Bu duruma obstrüktif apne sendromu olarak yaklaşabiliriz. 
Uykuda obstrüktif solunum bozukluklar faringeal kollaps ve artmış üst solunum yolu direnci sonucu horlama ve/veya artmış solunum çabası ile karakterize, uykuda görülen, üst solunum yollarına ait bir işlev bozukluğudur. Horlamadan, obstruktif uyku apnesine  kadar bu rahatsızlıklar geniş yelpaze içinde yer alır. Tedavileri de etkenin saptanması sonrası düzenlenmelidir.
Bir an önce tanınızın koyulup tedavinize başlanması uygun olacaktır.
Belirttiğiniz ağız kuruluğu şikayeti de aslında uyku apnesinin temel belirtilerinden biridir. Obstrüktif uyku apnesi olarak da bilinen bu durum, uyku esnasında nefes almanızın aralıklarla durup yeniden başlamasına neden olduğu için tehlikeli olabilir.
Gün içinde yorgun, uykusuz ve bitkin hissetmenizin temel sebebi de uykuda görülen solunum bozukluğu olup bu durum doğal olarak yaşam kalitenizi de bozacaktır.

Bir uyku laboratuvarına başvurmanız ve tahlil sonuçlarına göre tedaviniz ( uykunuzu düzenleyecek cihaz kullanımı, operasyon gibi) planlanmalıdır. Bu tür rahatsızlıklarla ilgili olarak kulak burun boğaz uzmanları, nöroloji uzmanları ve/ veya göğüs hastalıkları uzmanları ilgilenmektedir. Ayrıca göğüse baskı hissi ve nabız düzensizliği ile ilgili olarak da kardiyoloji bölümüne başvurmanız uygun olabilir. Holter cihazı ile günlük nabız ve tansiyon değerleriniz de incelenebilir.

Geçmiş olsun dileklerimle...

Sizin de benzer bir sorunuz varsa uzmanlarımıza 7/24 sorunuzu sorabilirsiniz.
Tıklayın, Hemen Sorunuzu Sorun.


Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş
?